lostyazilim

GPL Lisans Hakkında

12 Mesajlar 1.877 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

AdaletinSesi AdaletinSesi ... Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek yok
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 602
  • Beğeniler 224 / 166
  • Ticaret 4, (%100)
Gplplus'ta veya benzer sitelerde yapılan satışları bir hukukçu gözüyle değerlendirmek gerekirse; gpl şeklinde lisans mümkün. Eğer alıcı tekel şeklinde lisans almış ise bunun sınırsız şekilde satışını yapabilir. Fakat örneğin yoast seo eklentisinde maximum 150 sitenin satışına 6.675 $ denmiş. Bu eklenti gpl sitesinde 10$'ye satıldığına göre maximum 150 kişiye satılabileceğinden 1.500 $ eder.Satıcı zarar eder.Yani bu eklentinin ilgili sitede tekel şeklinde alınmış bir lisansla satılıyor olması mümkün değil. Yoast seo bunu öyle ayarlamış ki eklentiyi ancak 150 kişiye 45 $'dan satarsanız kar edersiniz ki zaten kendi sitelerinde de aşağı yukarı o fiyattan satıyorlar. Sonuç olarak yapılan satışın tekel niteliğinde bir lisansla yapılması münkün olamayacağından 150 kişi ile sınırlı kalacağını hiç sanmıyorum ki bu satış türü de yapılan satışı illegal yapar.Diğer tema ve eklentiler içinde aynı şeyi söylemek mümkün. Ben hiçbir eklenti veya tema sahibinin yapmış olduğu ürünü tekel niteliğinde bir lisansla (sınırsız lisansla satış imkanı veren lisans türü) satacağını sanmıyorum.
yilmaz70 webloggi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

webloggi webloggi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web & Medya
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 2165
  • Beğeniler 925 / 926
  • Ticaret 12, (%100)
AdaletinSesi böylesine güzel bir açıklama sanırım konuya son noktayı koydu.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al