idea
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
4, (%75)
2004 yılında blogger ile başladım... tam hatırlamıyorum ama herhalde 1 yıl sonrada wordpres ile tanıştım...
wordpress'i php bilginiz biraz olsun varsa tercih edin. bazı açıkları nedeniyle kolay hack olabiliyor. emek verdiğim bir blog sayfamı kapatmak zorunda kalmıştım. (basit örnek: chmod u bilmiyorsanız geçmiş olsun. tüm dosyalarınız silinebilir wordpress'te)
blogger ise öyle değil.. yani hack olayını düşünmeyin sadece yazın... bir açık olduğunda google bunu zaten kapatıyor. siz sadece uyanık olun. (şifreniz kolay olmasın, fake maillere dikkat edin vs...) hiçbir şey olmaz.
Kısacası:
Güvenlik konularında Blogger.
SEO konularında Wordpress.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Zorlarsan ve işini iyi bilirsen
Güvenlik konularında Blogger.
SEO konularında Blogger. Olabilir.
Are you alright?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bankacılık & Finans
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
son sürüm kullanıyorum her zaman ancak hemen güncellemiyorum birkaç gün geçmesini bekliyorum. bir de sitemdeki sistemin aynısını ücretsiz bir hostta da deniyorum. eklentileri de o şekilde güncel tutuyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Software
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Wordpress'de acık oldugunu sanmıyorum bende wordpress kullanıyorum suana kadar hic hacklenmedim , bloggerinde acıgı yoktur suanda sistemlerde acık yok gibi görünüyor dikkat etmeniz gereken şeyler keylogger yememek , saglam bir sunucuya geçmek sunucdan bir site alıp serverden sizin sitenize index atabiliyorlar dikkatli olmanız gerekiyor.
owner of opensourceprojects.org & arduinoproject.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 /
-
Meslek
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
WordPress'i kaşı gözü düzelsin diye veya hızlansın diye güncellemiyorlar, 3-5 güvenlik açığı da kapanıyor her sürümde. Bu nedenle bence yeni versiyona geçilmeli çünkü wordpress changelog sayfasında hangi sürümde ne değişmiş ayrıntılı biçimde anlatıyor. işini bilen bir hacker biraz uğraşıp eski sürüm kullanıldığını bildiği bir siteye çok rahat sızar. Bu nedenle herhangi bir özellik sadece o sürümde kullanılabildiği için eski sürüm kullanıyosanız mutlaka sürüm numaranızı gizlemelisiniz.
Wordpress normalde gibi otomatik varsayılan bir tag atar bölümüne. x.x.x yerinde sürümünüz yazar.
bu kodu kaldırmak için mutlaka functions.php'nize şu kodu eklemenizi öneririm.
remove_action('wp_head', 'wp_generator');
bir nebze güvenlikte olursunuz, ama kafaya takan bir hacker mutlaka açık buluri yoksa sıfırdan keşfeder, ne yapar eder sızar yine engellenemez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 /
-
Meslek
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Blogger.com'u hacklemek de mümkündür ama her baba yiğidin de harcı değildir :D Açığı olmayan sistem, %100 güvenlikli yazılım yoktur bence, elbet bir açığı bulunur hacklenir. Ama güven, özveri, bilgi ve tecrübenin yanında cesaret de ister. adamlar sonra ne yapar belli olmaz. ama blogger'dan açılmış blogların sahiplerinin bilgisayarından keylogger gibi bir yazılımla tekil olarak bloglar hacklenebilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılım Tek.
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
@Mert Canatan
evet kesinlikle cesaret ister arkasında google - youtube gibi enler var :)