Merhaba arkadaşlar.
Site işlerine 3 sene önce başladım. İlk başta blogspot uzantılı bir sitem vardı, bayağı iyiydi. Hatta bir aralar "LFS İndir" kelimesinde birinci, ve bir çok hitim vardı. Para kazanıyordum. Sonra işlerimi büyüteyim dedim, 2013'ün ağustosunda .com alan adı alarak blogger ile devam ettim. Az çok kazandım, genelde hitim çoktu. En az 800 oluyordu o hit. İşte bir kaç sene bıraktım, çöp oldu sandım ama hala 800+ hit vardı. Biraz ilgilenip uygun bir fiyata sattım.
Şimdi daha kapsamlı bir site açacağım. Genel olarak araştırma yaptım herkes wordpress diyor. Blogger'da geri kalmıyor açıkçası. Themeforest'de baya iyi temaları var.
Wordpress kurup güzel bir hosting aldım. Sonrasında wordpress kurdum. Ama kafam karışıyor, ya sitem çökerse? Ya tema ve eklentilere dayanmazsa? Onları geçtim çok karışık geliyor. Nasıl desem, blogger biraz daha kolay ve HTML diline hitap ediyor ve fazlasıyla kolay. Ayrıca SEO yönünden çok kolay. Fakat tek eksik yönü, siteadı.com/... yerine siteadı.com/tarih/... gibi olması ve değiştirememek
Wordpress'da daha özgürüz, ayrıca daha profesyonel işi. İleriye yönük düşünürsem elbette wordpress denir ama, çok karışık be!
Bir çok kişi alışılınır diyor. Bilmiyorum, blogger daha ağır basıyor ama acemi işi gibi geldi. Her ne kadar sade ve kolay olsa da, blogger'in her an siteyi kapatma korkusu ve emeklerin gitmesi var.
Ne öneriyorsunuz? Cevaplarınızı bekliyorum.