-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Selamlar, Hemen Çıkma Oranı (Bounce Rate) bildiğiniz üzere sitenize gelen okurun, tek sayfaya bakıp çıkması ya da daha fazla sayıda sayfa gezmesi üzerine yapılan oranlama. Bu oranı ne kadar aşağıya çekebilirsek sitemiz adına o kadar faydalı. Benim sitemde maalesef oran %80 civarında.
Sorum şu, bu oranı daha düşük noktalara getirmek için verebileceğiniz tavsiyeler var mı? %90 civarından %80'e düşürdüğüm yöntemleri de aşağıya madde madde sıralayacağım.
- Yazılarda site içi linkler vermeye ve bunları olabildiğince yazıyla ilgili tutmaya çalışıyorum.
- Slider'da sitenin çok okunan yazılarını ve yeni yayınlanan yazıları sergiliyorum.
- Yazının altında yazıyla alakalı diğer yazıları görseller ile sergiliyorum. İlgili yazıları elle seçmeye özen gösteriyorum, algoritmalar henüz tam olarak istediğimiz şeyleri gerçekleştiremiyor maalesef.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Arama motoru sıralamasında incelenen 200'den fazla kriter vardır. Hemen çıkma oranı bu kriterlerden biri değildir. Ancak hemen çıkma oranının az olması demek ziyaretçinin sitenizdeki birden fazla sayfayı dolaşıyor olması demektir. Yani bu da reklam gösteriminizin artmasına yarayabilir belki. Ancak SEO'da bir etkisi yoktur. (Google mühendislerinin açıklamasıdır)
SEO açısından etkisiz olsa bile ziyaretçiler sitenizde dolaşması yine de faydalıdır. Konu için teşekkürler :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
D** E**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Başlıklar dikkat çekici mi?
70826
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Wordpress için reduce bounce rate eklentisini kurabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Danışman
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Geçen aylarda kendi deneyerek tecrübe ettiğim bir şey var. Anasayfa'da 5 reklam bulunurken bunları 2'ye indirdim. Yazı sayfasında'da aynı şekilde 6 adet reklam varken bunuda 3 yaptım reklam sayılarını azaltmadan önce hemen çıkma oranı %80 civarındayken şuanda 47,92 % gibi bir orana sahip. Site'de sadece reklam sayısını azaltarak yaptım bunları herhangi bir değişiklik olmadı sitede başka. Sizde deneyebilirsiniz belki hemen çıkma oranınız düşebilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar konuyu hortlattığım için özür dilerim. Biraz endişeli olduğum için sormak istedim. Web sitemin hemen çıkma oranı şu anda %0.7 bu normal mi? Bir ay önce %80 di. Olumlu ve olumsuz ne gibi şeyler ile karşılaşabilirim?