-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
web tasarımı
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
forumda bazı yazışmalarda 10K'lık sitem var gibi tabirler geçiyor.
sanırım bu konuda oturmuş kriterler var ve ben bilmiyorum.
bu ölçüm kaç günlük süreyi kapsıyor. Günde, haftada, ayda ...?
google analytics'in kullandığı "Kullanıcılar" "oturumlardan" hangisine denk geliyor?
aynı kavramlarla konuşamadığımız sürece anlaşmak mümkün olmaz :-)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar konu açamıyorum neden
Mikserci
https://nedennedir.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
oto ses sistemi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
yazılan rakam günlüktür.
10k - 1k gibi
https://nedennedir.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
10k hitim var dediyse günlükten bahsedilir. Aylık veya haftalık olarak söylenmesi gerekiyorsa "aylık 10k" diye başına eklenir zaten. Analytics'in 'kullanıcılar' kısmına karşılık geliyor. O gün giriş yapan kişi sayısı yani.
Oturumlar ise gün içerisinde ikinci kez girenleri de hesaplıyor sanırım. Ondan ben de emin değilim ama oturum sayısı herzaman kullanıcı sayısından fazla olduğuna göre o anlama geliyor olmalı. Adam sabah girmiş çılmış. Sonra bir de akşam girmiş bu 2 oturum yapar. Hatam varsa bilenler düzeltirse sevinirim.
Bir de sormamişsiniz ama yine de söyleyeyim. Tekil hit ve çoğul hit kavramlari da vardir. Tekil hit siteye giren kişi zayısı zaten. Çoğul hit ise siteye girenlerin yaptığı toplam sayfa tıklama sayısı. 1 kişi siteye girip site içinde 10 sayfa gezmişse tekil hit 1 olur, çoğul hit 10 olur. Benim ufak bir sitemde günlük tekil hit 20, çoğul hit 80 civarı mesela. Bu da her giren kişinin "ortalama" 4 sayfa gezdiği anlamına geliyor.
Bir de aklınızda bulunsun, analytics'teki istatistiklerle sitenizdeki (sitenizde istatistik varsa tabi) birbirini tutmayabilir. Bunun sebebi analytics siteye giren botları vs. saymaz, gerçek kişileri sayar ama sitelerdeki istatistikler daha basit olduğu için botları vs. de sayar bu yüzden arada baya fark olabilir. Analytics'te 20 hit yazarken sitemdeki istatistiklerde 150 hit görünüyor. Yani 130 bot giriyor siteye günlük.