lostyazilim
tr.link

Hotmail'den mail alabiliyorum ama gönderemiyorum

2 Mesajlar 504 Okunma
lstbozum
tr.link

Prayer Prayer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** D**
  • Mesajlar 48
  • Beğeniler 1 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar

Bir kaç gündür ŞükrüAK bey ile uğraştığımız sorun ile ilgili sizden yardım istiyorum. Şükrü Bey son olarak resellerim'ın bulunduğu server'ı değiştirmeyi önerdi ama yapabileceğimiz başka bir şey var mı diye size danışmak istedim.

Hotmail'e mail gönderemiyorum fakat mail alabiliyorum ve gelen mailleri yanıtladığımda maillerim ulaşıyor. Mail gitmediğinde herhangi bir hata almıyorum ve cpanel'de mail kabul edildi diyor. Spam score olarak -1 gözüküyor.

MX ve SRF kayıtlarını internette bulduğum dokümanlara göre değiştirdim hatta Şükrü Bey'de benzer değişiklik ve kontrolleri yaptı diye biliyorum. Sadece "Reverse DNS" kısmında aklıma takılanlar var.

SRF kaydı şuan aşağıdaki gibi gözüküyor.
"v=spf1 ip4:185.59.46.249 a mx ptr include:domain.com ~all"

Görüş ve yardımlarınızı bekliyorum. Eğer konuyu yanlış yere yazdıysam moderatör arkadaşlardan doğru başlığa taşımalarını rica ediyorum.

wmaraci
reklam

SukruAK SukruAK akwebhostingi.com Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Veri merkezi Hizmetleri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 135 / 135
  • Ticaret 65, (%100)
Merhaba

@prayer Destek talepleri üzerinden de bildirdiğim gibi aslında sizde sorun olduğunda sunucudaki 750+ sitede bir sorun yok. Zira sürekli test yapıyoruz.

Bu hotmail tarafında domain bazında da olabilir ihtimalini kuvvetlendiriyor. Zira sizin kendi hotmailinize mailler ulaşmıyor, bizim hotmail adreslerimize ulaşıyor durumda. Bu sebeple değişimi önerdik.

Spf gibi kayıtlarda zaten sorun yok malum. Sorun yaşadığınızda genelde Black listte olmadığı halde Ip değiştirdiğimizde sorun çözülüyordu.

farklı önerisi olan arkadaşları tabi memnuniyetle dinlemek isteriz.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al