-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yatırımcı
-
-
Ad Soyad
T** L**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce forumun bir tanesine kayıt oldum. vBulletin kullanan bir forum ve aynı zamanda kayıt olan her üye için "Hoşgeldin Üye adı!" şeklinde bir konu açan eklentileri mevcut.
Adıma açılan konuya girdiğimde, en altta şöyle bir şey var;
İşin garip tarafı, her ne kadar birbirinden farklı kelimeler olsa da, hepsi aynı konuya link verilmiş. Forumda gezdim ve bütün konuları böyle. Neyse Google üzerinde yukarıdaki kelimelerden birini arayayım dedim ve sonuç;
Benim merak ettiğim konu şu, benim adıma açılmış olan bu konu veya forumdaki herhangi bir konu ile alakalı kelimeler Google üzerinde arandığında yukarıdaki resimde paylaştığım kısım mı arama sonuçlarında görünüyor. Konudaki ilk mesajda yazan metnin görünmesi gerekmiyor mu?
[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Twitch Partner Streamer
-
-
Ad Soyad
S** İ**
-
-
-
Ticaret
20, (%90)
Güzel bir sistem takipteyim ^^
Sosyal olan her şey.
Serkan
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
SEO Expert
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%85)
Hocam buldum o forumu MYBB yazılımı :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yatırımcı
-
-
Ad Soyad
T** L**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Hocam benim derdim hangi forum sistemi olduğu değil. Örneğin Google üzerinde bir arama yaptığımız zaman çıkan sonuçlarda site adresi aldında yazan 150-200 kelimelik metin, o içerikte yazan ilk paragraftan oluşur benim bildiğim. Ama yukarıda örneklendirmiş olduğum olayda, ta konunun en altında olan bir blok ve arama sonuçlarında site adresi altında yer alan metinler söz konusu.
Ria
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / K
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
etiket sistemi hocam bu konunun başlığın çekip sonuna indir, oyunu, izle gibi taglar ekliyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yatırımcı
-
-
Ad Soyad
T** L**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Arkadaşlar bakın. Ben eklentinin hangisi olduğunu veya forumun hangi sistem olduğunu sormuyorum. Örneğin; Antalya hangi bölgede şeklinde google üzerinde arandığında olması gereken;
Yukarıdaki resimde adres satırının altındaki metne bakınız. Şimdi o arama sonucunun içerisine girelim ve sonuç;
Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi, ilgili arama ile alakalı olarak açılmış konunun ilk metni, google üzerinde arama sonuçlarında çıkmaktadır. Ama ilk mesajda verdiğim örnektekinden çok farklıdır. Ben de bunun ne faydası olup olmayacağını, yararını/zararını vesaire soruyorum, bilen, tecrübe edinenlere.
İlk mesajda vermiş olduğum örnekteki anahtar kelimeler birbirinden farklı olmasına rağmen, hepsi aynı konuya linklenmiş. SEO konusunda pek fazla bilgim olmamakla beraber, bunun zararlı olduğu düşüncesindeyim.