nega
Siz bilirsiniz..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
N** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Daha önce bir sitede içeriklerim çalındı ve yayınlandı. Ancak hiti düşük diye üstüne gitmedim. Ancak bugün fark ettim ki aynı site yine 5-6 tane makaleyi kopyalamış yayınlamış. Google'a bildirdim. Ancak bunun haricinde savcılıktan önce neler yapabilirim? Fikri olan var mı? (DMCA) hariç.
www.nebigarci.net (Link yok, eski usül kopyala-yapıştır)
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
makine mühendisi
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
anında index almaya çalışacaksın önce sen index alırasan istediği kadar araklasın ...
nega
Siz bilirsiniz..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
N** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Önce index aldım onda sorun yok. Hatta çalıcı şahıs daha önce yayınlandığını göstermek istemiş olmalı ki geri bir tarihe ayarlamış. Yani güya kendi benden önce yazmış! Google'da uyuyordu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendislik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
savcılıkla içerik çalınmasını önleyemezsin harcayacağın paraya yazık olur. İçeriğin çok özel bir içerik değil Google da bişey yapmaz tüm yazıyı tek tek yazdım diyorsan da google zaten linki siler arama sonuçlarından.
nega
Siz bilirsiniz..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
N** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Böylelerine birinin dur demesi gerekir. İçeriklerim özel olsun olmasın bir emek harcandı. Şansımı her alanda deneyeceğim.
Dogukan adlı üyeden alıntı
savcılıkla içerik çalınmasını önleyemezsin harcayacağın paraya yazık olur. İçeriğin çok özel bir içerik değil Google da bişey yapmaz tüm yazıyı tek tek yazdım diyorsan da google zaten linki siler arama sonuçlarından.
jancooth
Bilgi Paylaşmak İçindir
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Öğrenci, yazılım, web tasarım
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bence uğraşmana değmez. Ama emeğinin çalınması tabi ki kötü.
www.yasinkilickaya.com
nega
Siz bilirsiniz..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
N** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Elemanın açık kimliğini tespit ettim. Kaldırması için de mail attım. Bir çok domain var adına kayıtlı. (+18 dahil) Bir çok yerde farklı isim ve mail adresi kullanıyor. Yani içerik yazmakla uğraşacak biri değil. Dolayısıyla oradan buradan topluyor. Uğraştığıma değmese de uğraşacağım. Bir çok site sahibi bu işlerin üzerine düşmez. Bu yüzden zaten çalan çalana.. Alan razı veren razı tabi çalınır. Bunun değişmesi lazım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
inş müh
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hocam aslında ihmal ettiğiniz bir durum var.. İçeriklerinizin çalınması google açısından sizin lehinize bir durumdur. Yani önce siz indexlenmişseniz, ne kadar kopya olursa bu size o kadar olumlu yansır arama sonuclarında vs..
1 kişi bu mesajı beğendi.
nega
Siz bilirsiniz..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
N** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Orası öyle de yani altına bir alıntı olduğunu bildiren bir link bırakmak daha doğru olur.
bhdreren adlı üyeden alıntı
hocam aslında ihmal ettiğiniz bir durum var.. İçeriklerinizin çalınması google açısından sizin lehinize bir durumdur. Yani önce siz indexlenmişseniz, ne kadar kopya olursa bu size o kadar olumlu yansır arama sonuclarında vs..
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence.Savcılığa gittiğinde pire için yorgan yakmış olacaksın..Eserin ilk senin tarafından yazıldığını kanıtlaman internet ortamında çok zordur. Bellirli bir şirket-kuruluş tarafından yayınlanmadığından tespiti zor ve masraflıdır. DMCA dan sonuç almak ta çok zordur. Diğer arkadaşların dediği gibi önce siz indexlenirseniz. Google botları iki aynı yazı olduğunu tespit edebiliyor.Bu da sizin yararınıza bile oluyor.