Bence Adblock internet sitelerini gezen kullanıcılar için şu ana kadar yapılmış en yararlı eklentidir.fakat site sahibiyseniz ve sitenizde reklamların tıklanmasını istiyorsanız ,kullanıcılarını adblock’u kapatmaları için uyarabilirsiniz.
Halihazırda bizde de bulunan bu sistem ile adblock’unuz açık ise sağ widget’ta “Bir Rica” başlıklı hoş bir uyarı görüyor olmanız gerekiyor.Şimdi bunun nasıl yapılacağına bakalım.
Javascriptin offsetHeight metodu ile reklam alanınızın yüksekliğini alıp ,eğer bu yükseklik 0 ise uyarı verdireceğiz
Kodumuzu ben her sayfada yüklenmesinden dolayı header.php’de kullandım.
if ( document.getElementById("reklamalaniniz").offsetHeight == 0 ){
yapılacak işlemler
}
İşlem bu kadar basit ,eğer benim gibi sade bir rica yazdıracaksanız benim kodlarım şu şekilde :
if ( document.getElementById("crads").offsetHeight == 0 ){
$("#text-2").effect("shake",700);
}
Fakat bu işlem için Jquery’yi sayfanıza dahil etmeniz gerekiyor ,ben anlamam ama bana basit bir uyarı da yeter diyorsanız yapılacak işlemler kısmına ,Jquery’i aktif etmeksizin Javascript ile alert(“Adblock’u Kapat”); yazarsanız da kullanıcıyı uyarmış olacaksınız.
Öncelikle temamın bileşenler kısmından sağ widget’ta html&text alanı oluşturup içine adblock açıkken göstermek istediğim içeriği yerleştirdim.
ardından bunu css’de display:block ile gizledim ve adblock kapalıysa jquery UI efektini kullanarak (bu işlem için jquery ui’yi sayfanıza dahil etmeniz gerekiyor) div’imi görünür yaptım.
eğer bir rica yerine kullanıcıya siteyi dar etmek istiyorsanız ki hiç önerilmez , $(“body”).html(“sana Adblock’u kapatmadan siteyi görüntülettirmicem”) yapıp tüm sayfayı bu uyarıyla kaplatabilirsiniz