Günümüzde web sitelerimizi popüler yapmak, ziyaretçi kazandırmak ve daha bir çok kriterde iyileştirmek için ihtiyacımız olan en önemli kaynaklar kuşkusuz sosyal medya siteleridir. Bu tarz sitelerin doğru kullanılmasıyla beraber web sitemizin google ve diğer arama motorlarının gözündeki değeri hızla artacaktır.



Google arama motorunun var olmasıyla birlikte türeyen backlink terimi bu süreçte sürekli evrim geçirmiştir. Geçmiş dönemlerde blog backlink, profil backlink gibi kaynakların fayda sağladığına ve web sitelerimizi popüler yaptığına şahit olmuştuk. Bunları kimse inkar edemez. Gün geldi blog tanıtımı ve forum tanıtımı kaynakları ile web sitelerimiz belli konumlara getirdik. Aslında backlink terimi insanların bilinç altına yanlış yerleşmiş bir kavram. Ne kadar backlink değerine sahip olursam o kadar iyi konumlarda yer alırım. Bu artık böyle değil. Google daha kaliteli, daha verimli arama motoru olma yolunda olan bir firma. Kendisi gibi kullanıcılarının da özellikle de webmaster kullanıcılarının da kaliteli olmasını istiyor. Bir web sitesi sahibi backlink kaynağına sahip olacaksa bu popüler olan sayfalardan elde edilmeli. Aksi taktirde cezalandırmayla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Bu yazımızda size popüler, kaliteli sosyal medya kaynaklarından alabileceğimiz bağlantılar hakkında bilgiler aktaracağız. Bu kaynaklardan bağlantı alma tekniklerini de kısaca sizlerle paylaşacağız.

Öncelikle facebook sayfası aracılığıyla bağlantı alma teknikleri hakkında bilgiler aktaracağım.

Facebook;

Facebook web sitesinde sayfa, grup oluşturarak ya da kişisel facebook profilimizde web sitemizin linklerini paylaşarak elde edeceğimiz backlink kaynakları ve facebook üzerinden gelen trafikler google arama motoru için çok önemlidir.

Örnek sayfa ve paylaşımlar;

https://www.facebook.com/seotures

Twitter;

Twitter web sayfasında oluşturduğunuz profile web sayfanızı ekleyerek backlink kaynağına sahip olabilirsiniz. Tabi süreç bununla bitmiyor. Bu kaynaklardan doğal trafik almalısınız. Sizi takip eden kişiler sizin sektörü bilmeli ve web sitenizi gerçekten ziyaret etmelidir.

Örnek profil ve paylaşımlar;

https://twitter.com/seotures

Google Plus;

Gelelim en önemli sosyal medya kaynağına. Ne de olsa google arama motorunun kendi oluşumu. Google plus sitesinde yapacağınız paylaşımlar ve bu paylaşımlardan gelen trafik web sitenize inanılmaz bir fayda sağlayacaktır. Doğal olması her zaman ki gibi en önemli kural. Hem profilinizden hemde paylaşımlarınızdan backlink kaynağına sahip olma imkanınız var. Google plus web sayfasının bir diğer özelliği ise hakkımızda sayfanıza makale ekleyebiliyor olmanızdır. Burada link çıkışları yaparak da doğal backlink elde etmiş olursunuz.

Örnek profil ve paylaşımlar;

https://plus.google.com/102062853724272360042/

Hakkımızda sayfası;

https://plus.google.com/102062853724272360042/about



YouTube;

Gelelim video paylaşım platformları arasında en popüler olan YouTube sitesine. Bu siteden kanal oluşturarak web sayfanıza bağlantı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda eklemiş olduğunuz videoların açıklama kısmına da bağlantılarınızı ekleyebilirsiniz. Değerli okurlarımız eklemiş olduğunuz videolar kısa ve saçma sapan ve sizinle alakasız olmamalıdır.

Örnek kanal;

http://www.youtube.com/user/seotures

Vimeo;

Bir diğer video paylaşım platformu vimeo aracılığıyla elde edebileceğiniz backlink kaynaklarına ilişkin örnek profil aşağıdaki gibidir;

https://vimeo.com/seotures

LinkedIn;

Google arama motorunun değer verdiği özel platformlardan LinkedIn sitesinde yapacağınız paylaşımlar da web sitenize fayda sağlayacaktır. Bu web sayfasından 3 şekilde backlink kaynağına sahip olabilirsiniz. Birincisi profilinizde yapacağınız paylaşımlar ikincisi grubunuzda yapacağınız paylaşımlar üçüncüsü ise şirket sayfanızda yapacağınız paylaşımlardır. Bu paylaşımların üçüne de örnek aşağıdaki gibi verilmiştir.

Şirket Sayfası: http://www.linkedin.com/company/seo-tures

Profil Sayfası: http://www.linkedin.com/in/seotures

Grup Sayfası: http://www.linkedin.com/groups/Seo-Tures-6507124?trk=myg_ugrp_ovr

Flickr;

Fotoğraf paylaşım sitesi olan flickr ‘a eklemiş olduğunuz her fotoğraf açıklamasına web sayfanızın bağlantısını da ekleyebilirsiniz. Flickr sitesinden iki tür şekilde bağlantı sahibi olabilirsiniz. Birincisi profil paylaşımı ikincisi ise fotoğraf paylaşımı. Örnekler aşağıdaki gibidir;

Profil: http://www.flickr.com/people/seotures/

Fotoğraf: http://www.flickr.com/photos/seotures/

Pinterest;

Resim iğneleme sitesi olan pinterest aracılığıyla iğnelediğiniz daha doğrusu paylaştığınız resimlerin açıklama kısmına bağlantılarınızı ekleyerek backlink elde edebilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz profil sayfasına da web sayfanızın bağlantısını ekleyebilme imkanınız vardır. Örnekler aşağıdaki gibidir;

Profil: http://www.pinterest.com/seotures/

Pinlenmiş Resim: http://www.pinterest.com/pin/386957792953895172/

Issuu;

Pdf paylaşım platformu olan bu web sayfasında eklemiş olduğunuz pdfler aracılığıyla backlink kaynağı elde edebilirsiniz. Aynı zamanda profil sayfanıza da web sitenizin linkini ekleyebilirsiniz.

Örnek profil;

http://issuu.com/seotures

So.Cl;

Microsoft firmasının sosyal paylaşım platformu olan so.cl sitesinde yapacağınız paylaşımlar ve oluşturacağınız profil sayfasından backlink elde edebilirsiniz.

Örnek sayfa;

http://www.so.cl/#/profile/Seo-TURES

Yukarıda paylaştığımız özel platformların yanı sıra aşağıdaki web sayfalarına da profil oluşturup paylaşımlar yaparak backlink elde edebilirsiniz.

App Net: https://alpha.app.net/seotures

Crunchbase: http://www.crunchbase.com/user/seotures

Musescore: http://musescore.com/seotures

Screennr: http://www.screenr.com/user/seotures

Bu ve benzeri sitelerin paylaşıldığı özel seo tures facebook sayfamıza hepinizi bekliyoruz. Facebook sayfamızda öze backlink listemizi de indirebilirsiniz.

Facebook Grubumuz: https://www.facebook.com/groups/seotures/

Kaynak: http://www.seotures.com/sosyal-medya-kaynaklarindan-backlink-almak/