.asp değilde .aspx istiyorlardır büyük ihtimalle. Neden .aspx isterler sorusuna gelince, bunun bir çok nedeni olabilir.(.aspx değilde neden Microsoft demek daha doğru olacaktır)

Intranet hizmetlerinden tutunda SharePoint server entegrasyonu, outlook üzerinden task tanımlama, takvim uygulamaları, şirket içi haberleşmede kullanmak için Lync entegrasyonu, server güvenliği, kaynak tüketimi, VPN erişimi ilk aklıma gelenler. Dolayısıyla işi bilen firmaların hepsinin tercihi bu yönde oluyor.

Ben de PHP kullanıyorum fakat kendi şirketim olursa web tabanlı işlerini Microsoft altyapısını kullanarak yaparım bu kesin. PHP ile eğitim vs bir dünya kaynak var demişsiniz. PHP ile yapılmış doğru dürüst çalışan bir intranet sistemi bile yok. Bir kaç tane CMS sistemi dışında öyle büyük bir kütüphaneye sahip değil. OOP daha yeni yeni gelişiyor. Kullanılan dilin eğitiminin fazla olması o dilin popüler olduğunun göstergesi değildir. Ona bakacak olursak Python ile ilgili de bir dünya eğitim videosu var ama kullanan kaç kişi var?

WP pluginlerinin çok sayıda olması PHP'de kullanılan Component, kütüphane, plugin sayısının çok olduğunu göstermez. Sadece WP ile ilgilenen fazla insan olduğunu gösterir. Bunun sebebi de henüz işin başında olan ya da benim gibi oturup CMS yazmakla vakit harcamak istemeyen insanların çok olması.

Bir de php/MySQL ikilisi server tarafını inanılmaz derecede yoruyor. Şöyle ki şu anda üzerinde php kurulu olan serverlarımda minimum 16 GB RAM 8 Core işlemci var. Günlük 250-300K ziyaretçi trafiğinde sistem manyağa bağlıyor. 4 Gb ram 2 Core işlemcili Windows serverda günlük 1M üzeri trafikte bana mısın demiyor. Başlı başına bu bile bir sebep sayılabilir.