-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
makine mühendisi
-
-
Ad Soyad
H** V**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, sitemde LiteSpeed Cache aktif olduğunda scroll hatası meydana geliyor. Sayfaları aşağı indiremiyorum ve bu hatanın dışında bazen sayfa sağa kaçık şekilde yükleniyor. Yine arada sırada sayfalar yüklenirken önce 1 saniye kadar tüm sayfalarımın listesi menü şeklinde görünüyor daha sonra asıl sayfa yükleniyor ve tabiki scroll çalışmıyor.
Çözüm olarak LiteSpeed ayarlarında css ve js dosyalarını minimize eden özellikleri off yapıp, yine lazyload özelliğini off yapıp denedim fakat sorun çözülmedi. Bu hataya sebep olan ayar nedir acaba?
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Cache eklentisi ayarları tema ve kullanılan diğer eklentilere göre değişkenlik göstermektedir.
Genelde bu tarz hatalar;
Css ''Combine'' JS ''Combine'' Css ''Inline'' Js ''Inline'' HTML Minify kaynaklıdır.
Bir de kullanıcıların esas atladığı bir husus var aslında.
Yukarıdaki ayarlardan biri değiştirildiğinde daima ''Purge All'' yapılmalıdır. Purge all işleminden sonra yaptığınız ayarların doğru olduğuna eminseniz tarayıcı cache temizlenerek kontrol edilmelidir. Eğer tamamen emin olmak isteniyor ise; Cpanel de CACHE klasöründe mevcut olan cache dosyaları silinmelidir.
Genelde Litespeed Cache eklentisi nedeni ile site çökme gibi problemler yaşanmaz ancak tedbir olarak daima site yedeği alınmalıdır.
Bazen yapılan bir çok ayar değişikliği sonrası htaccess dosyasına işlenen cache kodları birden fazla eklenebiliyor, bu yüzden htaccess dosyası da kontrol edilmelidir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
makine mühendisi
-
-
Ad Soyad
H** V**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Teşekkür ederim. Söylediğiniz ayarları off yaptıktan sonra purge all yaptım, fakat tarayıcıda cache temizliği yapmamıştım. Bir de o şekilde deneyeceğim.