İyi günler arkadaşlar,
Ben 2-3 sendir dijital yayıncılıkla uğraşıyorum (yazılı medya). Teknoloji'ye bir hayli hakimim diyebilirim. Ancak bir süre sonra sadece yazı yazmak beni tatmin etmemeye başladı. Bende bir şeyler üretip satmayı düşündüm.
Web sitemden kazandığım para ile yenilikçi şeyler yapıp satmaya niyetim var. Ancak ilk başta bir şirket açmaya da niyetim yok. İlk önce marka tescili, isim patenti ve alan adını alıp siteyi e-ticarete uygun şekilde tasarlayacağım.
Sitenin tasarım ve alt yapı süresi boyunca da tescil ettirdiğim markayı ürettiğim ürünlerin üzerine basıp "şurada burada" satışını yapacağım. Eğer gerçekten kar edebilir ve güzel şeyler ortaya koyabilirsem "İyi Bir Proje" ile devletten hiybe alıp tek kişili bir şirket açacağım.
Biraz uzun oldu ama benim asıl sormak istediğim olay ise Marka adı meselesi. Hepimiz biliyoruz ki güzel adlar kolay bulunmuyor veya bulunsa bile BİRİLERİ TARAFINDA alınmış oluyorlar. Ben de marka için bir ad arıyorum ancak Özellikle Öz Türkçe veya Osmanlıca bir kelime olmasını istiyorum. Ancak bu adlar yabancı "Batı Kökenli" dillerden gelmiş kelimeler kadar kulağa hoş gelmiyor (yada sadece algı meselesi). Şimdi ben Öz Türkçe bir kelimeyi marka haline getirsem sizler "Ya bu ne biçim ad ya" diye yadırgar mısınız? (Aşağıda rastgele örnekler verdim....)
BARAGAN , BARASI, BATSIG , EGÜRGEN - Öz Türkçe
AZHAR , TEFRİKA , KESRET - Osmanlı Türkçe