Eleiner
ヅ Senior Back-End Dev.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
9, (%89)
Bu sorunla iligli baktığımda Ana bilgisayar adını girin gibisinden birşeyler çıkıyor. Sunucu adı veya bilgisayar adı mı anlamadım
1 kişi bu mesajı beğendi.
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba,
CDN servisini kendi alan adınız üzerinde kullanabilmek için CDN servis sağlayıcınızın size verdiği CNAME ile alan adınızın DNS panelinden CNAME eklemeniz gerekmektedir. DNS'lerin yönlenmesi ve CDN kaynağınızın hostname'yi doğrulaması için en az 24 saat geçmelidir.
Aldığınız hata budur. CDN için belirttiğiniz özel alan adında CNAME kaydı bulunmuyor bu yüzden CDN kaynağını çalıştıramıyor.
Eğer site yönetim paneliniz cPanel ise izlemeniz gereken yol şu: cPanel -> Basit Bölge Düzenleyicisi -> Bir CNAME Kaydı Ekle
1.Satıra alan adınızı yazıyorsunuz örneğin cdn.siteadınız.com
2.Satıra ise cdn hizmetinizin size verdiği cdn bağlantısını yazıyorsunuz. Daha sonra kaydedip, DNS'in yönlenmesini bekliyorsunuz.
Resimde benim blog sitemde kullandığım cdn bağlantılarını görüyorsunuz bunlar;
https://cdn.huseyinkorbalta.com ve
https://cdn2.huseyinkorbalta.comİkiside farklı cdn servislerindedir ve ikisi içinde ayrı ayrı CNAME kaydı oluşturdum.
Eğer, Cloudflare vs kullanıyorsanız Cname kaydınızı hem cPanelize hem Cloudflare panelinizden DNS kısmından ekleme yapmanız gerekir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
Panda
ctrlpanda.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Editör - Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
Ş** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İlginiz için teşekkürler. Cpanelden zaten bunları yaptım. O halde dns lerin yönlendirilmesini bekleyeceğim sadece?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Panda adlı üyeden alıntı
İlginiz için teşekkürler. Cpanelden zaten bunları yaptım. O halde dns lerin yönlendirilmesini bekleyeceğim sadece?
Evet DNS yönlenmesini bekleyeceksiniz. Ekstra olarak eğer sitenizde Hotlink koruması aktif ise Hotlink kısmında cdn servisine izin vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde CDN servisi içeriklerinize ulaşamayacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Yönlendirme konusunda bir bilgim yok tamamen sizin sitenizi ayarlarından veya cdn servis sağlayıcınızın ayarlarından kaynaklı olabilir. Ayarları kontrol ederek yönlendirmeyi neyin sağladığını bulabilirsiniz.
Panda
ctrlpanda.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Editör - Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
Ş** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tamamdır. Tekrar teşekkürler
Panda
ctrlpanda.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Editör - Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
Ş** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
6 saat oldu. Sitemde resimler gözükmüyor. İçerikte olan resimler gözüküyor yalnız ana sayfada thumbl şeklinde olan resimler gözükmüyor. Aynı hatayı alıyorum. Normalmidir?