Günümüz internet dünyasında artık bilgisayarlar olduğu kadar mobil platformlarda yer alıyor. Hatta öyle ki artık çoğumuzun cebinde bilgisayarı aratmayacak özelliklerde akıllı telefonlar var. Durum böyle olunca da internet dünyası tamamen cebimize taşınmış oluyor.

Peki biz blog yazarları sadece bilgisayarlar için mi bloglarımızı geliştirmeliyiz ? Tabiki hayır ! Mobil dünyada kaybolmamak için mobil platformların hemen hemen hepsinde temamızın düzgün çalışması ve okuyucularımızın aradıklarını rahat bir şekilde bulması gerekmektedir. Ara ara webmaster araçları kısmından blogumun canlı trafiğini seyrediyorum ve burada ilginç istatistiklerle karşılaşıyorum. Her 100 okuyucumdan 60′ı bilgisayar ile 30′u akıllı telefon ile ve 10 kişi ise tabletle bloguma giriş yapıyor. Yani 60 kişiye 40 kişi asla azımsanmayacak bir sayı.

Durum böyle olunca bizlere de tememızı mobil uyumlu bir şekle sokması kalıyor. Zaten yeni çıkan temaların çoğu responsive temalar. Eğer temanız responsive özellikteyse mobil platformları dert etmenize gerek yok. Değilse ya kendinize responsive bir tema bulacaksınız ya da piyasada satılan ücretli bir responsive tema bulacaksınız. Diyelim ki böyle yapmadınız ve temanızdan vazgeçmiyorsunuz o zaman imdadınıza bir wordpress eklentisi yetişiyor. Eklentinin ismi WpTouch. WordPress eklenti mağazasında bulabilirsiniz. Blogum yeni o yüzden link çıkışı fazla yapmıyorum.

Bu eklentiyi yükledikten sonra ayarlar kısmından eklenti ile ilgili ayarları yapabilirsiniz ki zaten çok basit. Tema rengi,fontu,arkaplanı gibi alanları da değiştirebilirsiniz. Ayarlarınızı yaptıktan sonra başka herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Temayı aktif etmeniz gerekmiyor.Mobil platformdan girildiğinde temanız otomatik olarak aktif olacaktır. Böylece sizler de okuyucu kaybetmemiş ve sorunsuz bir şekilde mobil hizmet veriyor olacaksınız.

Kaynak: http://www.sosyalpenguen.com/mobil-dunyada-kaybolmayin/