Önceki zamanlarda bankalar kullanıcılarına, mobil platformda yapılan bankacılık işlemlerini güvenli bulmuyordu. Ancak şu zamanlarda değişik güvenlik önlemlerini sağlayarak, mobil platformda yapılan bankacılık işlemlerinide güvenli hale getiriyorlar. Şifrelenmiş Wi-Fi yada mobil data kullanan banka uygulamaları için endişelenmenize gerek yok.



Tabikide yazılan her sistemin kendine göre bir açığı bulunmaktadır, her ne kadar yok denilsede. Öte yandan Metro Star Systemleri yöneticilerinden Clay Calvert'a göre yapılan hiçbir online bankacılık işlemi yeterince güvenli değil. Bu söylenen cümlenin yanlış olduğu ne biz, nede bir banka söyliyemez.

Google(Android) ve Apple bu banka uygulamalarını mağazalarına eklemeden önce, güvenli olup olmadığını test etmeside bize ayrı bir güven sağlıyor. Sizinde bir kullanıcı olarak bazı önlemler almanız gerekiyor. Öncelikle almanız gereken önlem, mesaj yolları üzerinden banka bilgilerinizi paylaşmamanız. Ayrıyetten otomatik güncelleme izni vermemeniz bir artı puan olacaktır.



KAYNAK: http://www.webiyle.com/2014/09/mobil-platformda-online-bankacilik-guvenli-mi.html