-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Güzel alan adını aldıktan sonra burada konu açıyorlar bazen "bununla ne yapılabilir?", "güzel alanadı mı?" ve s. ve s.
Ardından 1 ay sonra siteye girdiğimde ya forum, ya blog yada gereksiz bir sistem kurulduğunu ++ çok az içerik + çok az hit olduğunu görüyorum.
Eğer projeyi değerlendiremiyorsanız neden boşuna domaini alıyorsunuz ? Belki o alan adını alıp daha güzel işler ortaya çıkartan birisi vardır ?
Neden hep var olan birşeyle yetiniyoruz anlamıyorum, yeniliklere açık değiliz galiba. Bu forumda bildiğim 3-4 güzel domain var ama içeriği domainin kalitesini 0 lara indiriyor. Domain sahiplerinin isimlerini unuttum yoksa davet ederdim konuya.
Hadi domaini aldınız, hiç olmazsa bir yazılımcıya güzel bir site kurdurun odamı çok zor ? :confused:
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
Ticaret
, (%)
Galiba canın yanmış kafandakı projede sorunlar var gibi :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Domaini niye alıyorsunuz? sorusu olur mu hiç hocam. Hani dünyada tek zeki kendileri ya, bir proje yapamazlarsa binlerce liraya satarız diye düşünerek alıyorlar tabiki. Nerdeee " bu domain çok iyi, ben bunu değerlendiremem bu yüzden almıyayım ki iyi şeyler yapan biri alsın" diyecek biri :D
İyi bir yazılımcıya bir site yaptırma konusu ise imkansız gibi. Bence ülkemizde gerçekten yazılım ve web işinden anlayan kişilerin sayısı denizde damla kadar az. Şu koca forumda bir kişi bulamıyorum. Ya acemi oluyo yapabiliriz edebiliriz diyor, ya ************** çıkıyor para gönderdiğimizden sonra tekrar ulaşamıyoruz, ya da işi yaparım deyip aylarımızı çalıyor. :) Kısacası, lanet okumamak için zor tutuyorum kendimi.
Bunlar benim gözlemlediğim, realistik bakış açılarıyla gördüğüm gerçekler...
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Editör, Blogger Tema Yayıncısı
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Kesinlikle görüşünüze katılıyorum geçenlerde bir yerel haber sitesi açtım bir alan adı bulmak için 4 5 gün uğraştım jenerik ve işe yarayacak bazı alan adları ya alan adlarında 2000, 3000 TL ile satışta ya da dediğiniz gibi saçma saban içeriklerle tutulmuş tabi onları öyle görünce'de biraz dua ettim onlara yok madem birşey yapmayacaksınız bırakın iş yapabilecek insanlar alsın
Hermes
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Seo | Sosyal Medya | Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
90, (%98)
Doyumsuzluk, açgözlülük, ne yapacağını bilememek. Sonuç = bir sürü elde kalan domain ve yarım kalmış hayaller.
Genelde işleyiş şu şekilde oluyor;
Forumlarda vs görüp duyuyoruz "oo oyun sitelerinden güzel para geliyormuş" hemen bir oyun domaini alıyoruz 1-2 ay uğraşıyoruz ama o gördüklerimiz gibi kazanamıyoruz. O ara bi bakıyoruz "kadın moda siteleri güzel hit alıyor" hemen bi moda kadın sitesi açıyoruz ve sonuç yine aynı. 1-2 ay uğraşıp bırakıyoruz.
Sonsuz bir döngü içinde...
Halbuki; açtığımız siteye ciddi "emek" ve "para" harcayıp pes etmeden azimle çalışsak, zaten sonuçları güzel olacak. Ama yok hemen 1-2 ayda milyarlar gelsin istiyoruz. Tahammülsüzüz, doyumsuzuz.
Daha yazacak çok şey var ama gerek yok. İşin özeti bu.
Güzel bir haftasonu dilerim herkese :)