Merhaba,

Yanıt verecek arkadaşlar için baştan belirtmek istiyorum bu konulardaki bilgim sıfıra yakın bu nedenle anlayabileceğim şekilde anlatmanızı rica ediyorum.

Websitemi test with google üzerinden test ettim ve sonuçlar berbattı, mobil uyumluluk iyi olmasına rağmen mobil hız ve masaüstü hızı berbat ötesiydi.

Google pagespeed eklentisini chrome'a kurdum önerilenleri yaptım vs vs her şey iyi güzel sonuç elde ettim fakat tam 10 gündür çözemediğim 2 şey var.

1. Gzip olayı.

Araştırdım videolar izledim ve Cpanelden aktif ettim, htaccess e bazı kodlar ekledim (kodları wmaracında bi konudan aldım) sonuca etkisi oldu ancak sorun tam olarak çözülmedi.

http://www.whatsmyip.org/http-compression-test/ buradan sitemi kontrol ediyorum ve Cpanelden aktif etmeme rağmen ;

xxxx.net is NOT Compressed sonucunu veriyor, pagespeed 'de illa sıkıştırmayı etkinleştirin diyor.

Araştırmaya devam ettim ve sanırım nginx config dosyasına bazı kodlar eklemek gerekiyor. Benim sunucumda nginx var mı yok mu nasıl düzenlenir hiçbir fikrim yok. Cpanel kullanıyorum bu compress i nasıl aktif edicem bilemedim.

2. Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın

Bu beni tam anlamıyla çıldırttı. Js ve css leri head tagından alıp /body nin hemen önüne yerleştiriyorum masaüstü hızı 92'ye çıktı ama mobilde halen 68.

Css'i en alta alınca js leri kaldır diyor. Js'leri en alta alınca Cssleri kaldır diyor bir türlü çözemedim.

Biraz uzun oldu ama eminim aynı sıkıntıyı çeken ve anlatamayan bir çok arkadaşımız vardır inşAllah hepimiz için çözüm buluruz.

-----------------------------------------------------------------------

Gzip sorununu şu şekilde çözdüm ; php dosyasında en yukarıya şu kodu yapıştırın

if (substr_count($_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'], 'gzip')) {
ob_start("ob_gzhandler");
}
else {
ob_start();
}
?>


Ancak Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın( Eliminate render-blocking JavaScript and CSS in above-the-fold content) sorunu devam ediyor..