arkadaşlar merhaba öncelikle
adet sorum var connected 2 me tarzı bir sistem geliştirmeye uğraşıyorum yani html ve php si hazır sayılır da
node.js de gerçek zamanlı chat sistemi kullanmam gerekiyor da fazla aşina değilim chat olayına you tubeden vs baktım neyse orayı oturtabilirim gibi sanki şimdi veri tabanına mesage değerine alıcaz onları ordan kullanıcıya çekecez de şimdi şöyle bir sorun var mesela bir anonim geldi mesaj yazdı diyelim bunu gösterdik peki başka bir anonimde mesaj yadı bunların chat olayı çakışmadan nasıl ikisinede ayrı ayrı basabilirim
2. olay da anonim olarak yazan kullanıcıya c2 dek gibi değerler nasıl atayabilirim yan orda anon-1234567890 gibi sayılar çıkıyor bunları nasıl yapabiliriz yani şuan ip adreslerini tutabiliyorum yani şöyle sistemde profil görüntülenmenin altında
ben bu ip adreslerine filtre uygulayıp adama anon değerini çekip bu adreslerin karışmamasını nasıl sağlayabilirim lütfen yardım edin
Ek Olarak: fark ettiğim üzere c2 de de 2 adet pencereden yazı girince yazdıklarmız görünüyor ve kullanıdcıya tek düşüyor