lostyazilim
tr.link

Pingback nedir ,nerede ,nasıl görülür ,neye yarar ?

4 Mesajlar 2.800 Okunma
acebozum
tr.link

zeynepcik zeynepcik Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / K
  • Meslek Web tasarımcı .
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 40 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar pingback nedir ,iyi birşey mi ? Dün bu forumda okudum ,çalıntı içerik pingback sayesinde öğrenilmiş .Yani benim sitemden birşey alındığı zaman bana pingback mı gelecek ? Nasıl gelir ,nereye bakmalıyım ?

elektronikssl
webimgo

Eif Eif WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Pingback ve trackback çok karıştırılan iki farklı sistemdir. Pingback sisteminde birisi sizin blog yazınıza link verdiğinde pingback açıksa sizin blogunuza otomatik pingback gönderir ve blogunuz bu pingbacki alır ve onay gönderir, böylece pingback olayı gerçekleşmiş olur. Pingback XMLRPC teknolojisini kullanır ve içerik göndermez.

Çok karıştırılan ikinci bir kavram olan trackback ise HTTP POST kullanır ve içerik gönderir. Yani örneğin ben sizin blog yazınızı linklendirirsem, size bir içerik göndermiş olacağım, sizin blogunuzda yorumlar alanında bu yorum olarak ziyaretçilere gösterilmiş olacak. Burada asıl amaç bloglararası iletişimi komüniteyi sağlamaktır. Avantajının yanında spama açık bir sistem olduğu da bir gerçektir.

Wp ve birçok iys bu sistemi kullanmaktadır. Wp bir sisteminiz varsa, birisi sizin içeriğinizi çaldığında yazı linkinizi silmezse veya linkinizi de çekerse size bir trackback göndermiş olacak, bunu da yorum olarak [...] bu yazı hakkında vs vs [...] görebileceksiniz. Onaylandığında sayfada geri bildirim olarak yerini alacaktır.

Paulshark Paulshark WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 196
  • Beğeniler 11 / 58
  • Ticaret 14, (%100)
Nasıl görünür sorusuna bir örnek :

örnek 2 :

zeynepcik zeynepcik Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı