Projelerimiz neden tutmuyor ?
Arkadaşlar bu yazımda sizlere web üzerinden kurmuş olduğumuz projelerin neden başarısız olduğunu tamamen kendi görüşlerimle anlatmaya çalışacağım, sizleri kıracak ve üzecek bir şey yaparsam şimdiden özür dilerim.
Evet arkadaşlar şimdi bu projeler genellikle bir blog açmak ve yönetmek veya kullanıcıya son bilgi veren içerikler bulunduran web siteleri oluyor, daha başka projeler mutlaka var ama genel olarak bunlar…
Bir web sitesi açıyoruz ve ilk başlarda büyük bir ilgi ve şevkle tasarlıyor ve ilk başlarda bolca yazı ekliyoruz. Örnek veriyorum 2 hafta sonra neden ziyaretçim yok neden sitem alexa da yükselmiyor gibi sorular sorup projeden soğuyoruz ve başka bir işe girişiyoruz, genellikle yeni başladığımız projenin de sonu bir önceki proje gibi oluyor ve bu böyle bir döngü şeklinde devam ediyor.
Şimdi arkadaşlar neden başarısız olduğumuzu maddeler halinde yazmak istiyorum daha kolay anlaşılması için;
Hemen pes etmek! Yaptığımız web sitesi hakkında ilk başlarda bir hevesleniyoruz ama ne yazıktır ki web ortamı için kısa sayılabilecek süreler bu işten vazgeçiyoruz.Bunun çaresi ise bence biraz sabırlı olmaktır.
Projeye balıklama dalmak ! Arkadaşlar yaptığımız projeye araştırma yapmadan projeye başlıyoruz, örnek vermek gerekirse rakiplerimizi araştırmıyoruz yani rakiplerimize göre bütçemiz nedir ? Elimizde olan içerik nedir ve içerik bakımından rakibinize alternatif içerikler üretebilecek miyiz? Bence bu soruları kendimize sormalı ve ona göre adımlar atmalıyız.
Projeye tek başımıza girmek ! Bence bu sıkıntı diğerlerine oranla daha önemli olan bir sıkıntıdır. En az 2 veya 3 kişilik bir ekibinizin bulunması bence şarttır (Böyle yazdığıma bakmayın bende nblog.net i tek başıma yönetiyorum şimdilik :) ) Tabi ki her önünüze gelenle ekip oluşturun demiyorum ama böyle yapmak hem ekip üyeleri için yararlı olacak hemde projenizde düzenli bir şekilde takım çalışması yaparsınız . Tutma ihtimali bence çok yüksek.
Konuyu belirlememek her telden çalmak ! Bu sıkıntı ne yazık ki bende de var küçük bir ekibiniz var ise projenizi fazla dallandırmadan sadece belli konularda uzman olarak hizmet veren bir proje olması önemlidir ve sizin için yararlı olacaktır.
Yanlış seo çalışması yaptırmak! Arkadaşlar bence bilinçsizce backlink çalışması yaptırılmamalıdır ve sitenizi spama sokacak hareketlerden kaçınılmalıdır bu projeninizin tamamının çöpe gitmesi demek olacaktır. Seo çalışması tabiki yaptırılmadır ama bunu yaparken bu işi profesyonel olarak yapan kişilerden yararlanmanız sizin yararınıza olacaktır.
Yazıyı fazla uzatmayacağım ama umarım yardımcı olabilmişimdir, sizinde aklınızda fikirler oluşturabilmiş ve bence yanlış olan hareketlerimizin düzeltmenize yardımcı olabilmişimdir.Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
Kaynak