Şuana kadar kullandığım uygulamaların arasında en iyisi diyebileceğim bir uygulama Pushbullet. Bu uygulama sayesinde telefonunuza gelen bildirimleri bilgisayarınızda görebiliyorsunuz ve bu da size büyük kolaylık sağlıyor. Günden güne geliştirilen uygulamanın son iki yeniliğinden birisi telefonunuza gelen mesajları bilgisayarınız üzerinden cevaplayabilmeniz diğeri ise kanallar özelliği. Bu yazımda ise bu kanallar özelliğinden bahsedeceğim. Pushbullet’in nasıl kullanılacağı hakkında bilgi almak istiyorsanız buradaki yazımı okuyabilirsiniz.

Pushbullet’in kanallar özelliği ile herhangibir kanala abone olup o kanala gönderilen bildirimleri telefonunuzda görebiliyorsunuz. Bizde bu özelliği kullanarak bir kanal oluşturalım ve takipçilerimize kanalımız aracılığı bildirim gönderelim.

Öncelikle pushbullet.com‘a giriş yapalım. Daha sonra yukarıdan Channels bağlantısına tıklayıp. Burada ünlü kanallara görebilir ve abone olabilirsiniz. Biz kendimiz kanal oluşturacağımız için hemen ortadaki Click here to learn more bağlantısına tıklayalım.



Karşımıza gelen sayfaya ise kanalımızın bilgilerini gireceğiz.



Ben yukarıdaki şekilde doldurdum. Siz kendinize göre bilgilerinizi doldurduktan sonra Create channel butonuna tıklamanız yeterli. Böylelikle kanalımızı açmış bulunuyoruz. Sağ kısımda ise kanalımızın linki ve sitemize eklememiz için bir buton bulunuyor. Bu butonu blogumuzun uygun bir yerine ekleyerek takipçi edinebiliriz.

Kanalımızı açtık, sıra geldi kanalımıza abone olanlara bildirim göndermeye. Bunu telefonunuzdan da yapabilirsiniz fakat ben bilgisayar üzerinden anlatacağım. Tekrar pushbullet.com‘a girelim. Direkt anasayfada karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.



Bu ekranda To yazan yere tıklayarak sayfamızı seçelim. Title bölümüne bildirim başlığı, Message bölümüne ise bildirimimizin içeriğini girelim. Eğer link eklemek istiyorsak link butonuna tıklayıp ekleyebiliriz.



Ben yeni yazdığım bir yazıyı kanalımdaki abonelere göndermek istediğim için yukarıdaki gibi doldurdum. Daha sonra bunu bildirim olarak yollamak için Push it! butonuna tıklamamız yeterli.



Bildirimi gönderdikten sonra telefonlarda ise yukarıdaki şekilde gözükmekte. Bildirime tıkladığımızda ise tarayıcı üzerinden linkini verdiğim sayfayı açmakta. Kanalımıza RSS ekleyerek de bildirim göndermemiz mümkün fakat henüz deneme fırsatım olmadığı için anlatmadım. Bu şekilde de işinizi fazlasıyla göreceğini düşünüyorum.

Kaynak: http://www.usluer.net/pushbullet-ile-takipcilerinize-bildirim-yollayin/