filmizlei
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
yevmiyeci
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar siteyi ziyaret eden iplere bakıyorum kanada yunanistan ipleri ve ben bu durumu engellemek istiyorum mümkünmü
linux
nginx
centos 7 apache
plesk
xenforo
sistem özellikleri yukarıda
Ek Olarak: VDS fransa lokasyon tek domain
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
şimdi aklıma php ile yönlendirme işlemi geldi ama bu sefer de google botlarını engellenmiş olabilir. Ama siz browser language ile ilgili araştırma yaparsanız çözüm bulabilirsiniz. Örnek kodlama:
ob_start();
$lg = substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], 0, 2);
if($lg=="tr"){ //eğer dil Türkçe ise
//hiçbirşey yapma
}else{
$git = "http://www.siteniz.com/404.php";
header("Location: $git"); //eğer Türkçe harici dil ise 404 sayfasına git
}
?>
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
mesela vpn değiştirip sitene girenler ne olacak? atıyorum internet kısıtlaması geldi. millet vpn kullanacak mecburen ama senin sitene giremeyecekler. bence ülke iplerine göre siteye giriş çıkışları ayarlamak çok yanlış. Eğer bir ipyi tehdit görüyorsan o ipyi engelle sadece. Ülke engellemeyi genellikle aşırı kurumsal şirketler ya da banka ve devlet kurumları yapıyor harici girişleri engellemek adına. Ya da bu şirketler kendilerine özel vpn ağıyla sadece girişlere izin veriyorlar mesela shenieder electricteki kişiler üyelik adreslerine girebilmek için şirketin özel vpn ağına girmeleri gerekiyor.
Umarım faydalı olmuştur anlattıklarım. Ona göre karar ver derim. çünkü yurtdışından gelen herkes kötü niyetli olmaz. Hatta bu yolla google botu bile engelleyebilme ihtimalin var.
1 kişi bu mesajı beğendi.