lostyazilim
tr.link

Sayfa içi yönlendirme yapmak istiyorum

10 Mesajlar 19.134 Okunma
acebozum
tr.link

freddie80 freddie80 teknoloji yazarı Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek mühendis
  • Mesajlar 252
  • Beğeniler 10 / 23
  • Ticaret 16, (%100)
Sayfa sonunda veya ortasında bulunan bir başlığa sayfa içinden yönlendirme yapmak istiyorum.
Mesela sayfa başında belirttiğim "iphone 5 özellikleri" yazısına tıklandığında sayfanın sonunda bulunan iphone 5 özellikleri başlığına gitmesi için ne yapmalıyım.

elektronikssl
webimgo

Ghost Ghost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 751 / 310
  • Ticaret 24, (%100)
Mesela http://velvez.com/'daki yukarı gazla butonuyla aynı işlevi görecek sanırım. Birebir aynı olmasa da mantık aynı gibi.
Zannediyorum jquery yada javascript ile halledebilirsiniz.

ctylmz ctylmz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek insaat
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 89
  • Beğeniler 1 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
JQuery ile Sayfayı Otomatik Kaydırmak

Her ne kadar şu "otomatik" kelimesini sevmesem de burada kullanmam gerekiyordu :) Bir projede gerekli olduğu için bu tarz bir uygulamaya ihtiyaç duydum.

Örneğin sayfanızın üst kısmı çok uzun görsel ve menülerden oluşuyor ve içeriğiniz alt tarafta kalıyor. Bu durum ana sayfa için doğal karşılanırken detay sayfalarda içeriği görüntülemek için sayfayı aşağı scroll ettirmek gerekiyor. Hal böyle olunca pek çok ziyaretçi sayfadaki içeriği göremeden sayfadan ayrılabiliyor ve sayfanın yenilendiğini bile farkedemeyebiliyor. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Detay sayfalarda, sayfa yüklendiğinde otomatik olarak sayfayı içeriğin olduğu bölüme odaklamak !

Bu işlemi yapabilmek için tabiki JQuery'den faydalandım. Sayfayı çeşitli noktalara, farklı efektlerle kaydırabilmek için geliştirilmiş ScrollTo isimli bir plugin mevcut. Bu plugini kullanabilmek için tabiki öncelikle JQuery'yi sayfanıza dahil etmeniz gerekiyor:

<script></script>

Daha sonra da şuradan ScrollTo eklentisini indirip sayfanıza eklemelisiniz.

Bu işlemlerden sonra sayfanıza eklemeniz gereken kod ise şu şekilde:

<script>
$(document).ready(kaydir);
function kaydir()
{
$.scrollTo( '#content', 800, {duration:3000} );
}
</script>

Burada sayfa yüklendiğinde #content id'sine sahip element'imiz sayfanın odak noktası oluyor. Sondaki duration değeri ise bu kaydırma işleminin yapılacağı süreyi belirliyor. Bunun gibi easing, axis,margin vs. gibi çeşitli pek çok parametre de bulunuyor.

Umarım bu işinize yarar...
Kaynak
Batuhan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek mühendis
  • Mesajlar 252
  • Beğeniler 10 / 23
  • Ticaret 16, (%100)

Ghost adlı üyeden alıntı

Mesela http://velvez.com/'daki yukarı gazla butonuyla aynı işlevi görecek sanırım. Birebir aynı olmasa da mantık aynı gibi.
Zannediyorum jquery yada javascript ile halledebilirsiniz.

Yok hocam istedigim yazı sonundan başına doğru değil, yazının başından yazının belirli bir bölümüne gitmek

Ek Olarak:

ctylmz adlı üyeden alıntı

JQuery ile Sayfayı Otomatik Kaydırmak

Her ne kadar şu "otomatik" kelimesini sevmesem de burada kullanmam gerekiyordu :) Bir projede gerekli olduğu için bu tarz bir uygulamaya ihtiyaç duydum.

Örneğin sayfanızın üst kısmı çok uzun görsel ve menülerden oluşuyor ve içeriğiniz alt tarafta kalıyor. Bu durum ana sayfa için doğal karşılanırken detay sayfalarda içeriği görüntülemek için sayfayı aşağı scroll ettirmek gerekiyor. Hal böyle olunca pek çok ziyaretçi sayfadaki içeriği göremeden sayfadan ayrılabiliyor ve sayfanın yenilendiğini bile farkedemeyebiliyor. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Detay sayfalarda, sayfa yüklendiğinde otomatik olarak sayfayı içeriğin olduğu bölüme odaklamak !

Bu işlemi yapabilmek için tabiki JQuery'den faydalandım. Sayfayı çeşitli noktalara, farklı efektlerle kaydırabilmek için geliştirilmiş ScrollTo isimli bir plugin mevcut. Bu plugini kullanabilmek için tabiki öncelikle JQuery'yi sayfanıza dahil etmeniz gerekiyor:

Daha sonra da şuradan ScrollTo eklentisini indirip sayfanıza eklemelisiniz.

Bu işlemlerden sonra sayfanıza eklemeniz gereken kod ise şu şekilde:

Burada sayfa yüklendiğinde #content id'sine sahip element'imiz sayfanın odak noktası oluyor. Sondaki duration değeri ise bu kaydırma işleminin yapılacağı süreyi belirliyor. Bunun gibi easing, axis,margin vs. gibi çeşitli pek çok parametre de bulunuyor.

Umarım bu işinize yarar...
Kaynak

Bu kadarını yapacak kadar bilgim yok, yazının içine basit bir kodla sayfa sonuna veya sayfanın ortasında bir yere gönderemezmiyim

wmaraci
wmaraci

ctylmz ctylmz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek insaat
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 89
  • Beğeniler 1 / 22
  • Ticaret 0, (%0)

freddie80 adlı üyeden alıntı

Yok hocam istedigim yazı sonundan başına doğru değil, yazının başından yazının belirli bir bölümüne gitmek

Ek Olarak:

Bu kadarını yapacak kadar bilgim yok, yazının içine basit bir kodla sayfa sonuna veya sayfanın ortasında bir yere gönderemezmiyim

Sanırım sizin istediğiniz kadar basit bir yolu yok yada ben bilmiyorum.

Bunu #top (yukarı çık) komutu kadar kolay olması mümkün değil gibi geliyor bana. Çünki belli bir alana gitmesini istiyorsunuz sadece aşağı yada yukarı değil.

ayqo ayqo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 386
  • Beğeniler 20 / 68
  • Ticaret 14, (%100)
İphone 5 özelliklerini gör(linki tıkladığında sayfanın aşağısındaki başlığa gider)
---
---
---
---

İphone 5 Özellikleri

(başlık)
- içerik
--
--
--Yukarı Dön(en tepeye çıkartır)

sanırm bu işini görecektir. daha detaylı incelemek istersen anchor link diye arattır.
freddie80

kişi bu mesajı beğendi.

KulturluPenguen KulturluPenguen Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 308
  • Beğeniler 73 / 83
  • Ticaret 1, (%100)
Sayfa içi çapa linklerden bahsediyorsunuz herhalde.Yani index bölümünde konu başlığına basınca aşağıda konuya gitmesi gibi. Bunu ayqo arkadaşımızın dediği gibi yapabilirsiniz.

Buradaki gibi mi?

• Üyelik 14.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek mühendis
  • Mesajlar 252
  • Beğeniler 10 / 23
  • Ticaret 16, (%100)

ayqo adlı üyeden alıntı

İphone 5 özelliklerini gör(linki tıkladığında sayfanın aşağısındaki başlığa gider)
---
---
---
---

İphone 5 Özellikleri

(başlık)
- içerik
--
--
--Yukarı Dön(en tepeye çıkartır)

sanırm bu işini görecektir. daha detaylı incelemek istersen anchor link diye arattır.

hocam çok teşekkürler kod çalışıyor ve tam istediğim buydu:)
sadece bir sorum daha olacak, birden fazla başlığa ulaşmak için ulaşmak istediğim başlığımı yazmalıyım kodun önüne yoksa şu name="i5" yazıyor ya onu mu değiştirmeliyim.

Ek Olarak:

KültürlüPenguen adlı üyeden alıntı

Sayfa içi çapa linklerden bahsediyorsunuz herhalde.Yani index bölümünde konu başlığına basınca aşağıda konuya gitmesi gibi. Bunu ayqo arkadaşımızın dediği gibi yapabilirsiniz.

Buradaki gibi mi?

evet hocam aynı şeyi yapmak istiyorum:) ayqo nun verdiği kod çalışıyor:)

ayqo ayqo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 386
  • Beğeniler 20 / 68
  • Ticaret 14, (%100)
hocam çok teşekkürler kod çalışıyor ve tam istediğim buydu
sadece bir sorum daha olacak, birden fazla başlığa ulaşmak için ulaşmak istediğim başlığımı yazmalıyım kodun önüne yoksa şu name="i5" yazıyor ya onu mu değiştirmeliyim.

bende teşekkür ederim. birden fazla için ulaşmak istediğin yere name ekle(baslik1,baslik2,baslik3) benzersiz isimde olsun yalnız. sonra bunlara link ver.(#baslik1,#baslik2,#baslik3) diye..

• Üyelik 14.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek mühendis
  • Mesajlar 252
  • Beğeniler 10 / 23
  • Ticaret 16, (%100)

ayqo adlı üyeden alıntı

bende teşekkür ederim. birden fazla için ulaşmak istediğin yere name ekle(baslik1,baslik2,baslik3) benzersiz isimde olsun yalnız. sonra bunlara link ver.(#baslik1,#baslik2,#baslik3) diye..

Teşekkürler hocam
söylediğin gibi yaptım oldu:)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al