lostyazilim

Seo ne değildir ?

2 Mesajlar 1.012 Okunma
lstbozum
smsonayhizmeti

kuruoglu kuruoglu Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 700
  • Beğeniler 123 / 149
  • Ticaret 7, (%100)
Geçenlerde facebook'da bir yazı okurken ingilterede yaşayan bir Türk öğrencinin yazdığı bir makalenin yayımlandığı bir başka siteye kadar uzandım. Öğrenci makalesinde, arıların doğal denge (popülasyon) üzerindeki etkilerini incelemiş ve bu konuda uzmanlaşmış bilim adamlarının çalışmalarından da faydalanarak güzel bir makale yayımlamış. Bu yazının hemen altında bulunan kısımda ise binlerce yorum mevcut. Yorumların en ilginci ise bir Türk halı yıkama firmasınanın "garantili halı yıkama" yorumuydu şüphesiz.


Belkide artık seo nedir yerine seo ne değildir konusuna da açıklık getirmeli.


Özgün içerikli ve güncel yazılarla başka sitelerin sempatisini kazanmak, o sitelerin sizin sitenizi referans göstermesini sağlamak seo'nun başlıca amaçlarından biri olmalıdır.

Başka bir siteden yazı çalmak ve bunu ufak değikliklerle özgünmüş gibi yayımlamak, yabancı makaleleri hazır editörlerle Türkçeye çevirip kendi sitende yayımlamak seo'luk değildir.

Örneğin bir site, tüm kredi oranlarını güncel bir tablo halinde yayımlar ise finans katogorisindeki bir çok firma hem bu tablodan istifade eder hemde kaynak siteyi referans olarak gösterir.


Yüksek sayfa değeri olan sitelerle (katagori yada içerik anlamında paralellik olmak koşuluyla) zaman zaman banner yada reklam takası yapmak olumlu bir seo tekniğidir.

Yüksek sayfa değerine sahip forumlara, üniversite forumlarına yada bloglarına, devlet kurumlarına ve hatta müftülük sitelerine backlink kastırmak (backlink alma amaçlı yorumlar bırakmak) seo'luk değildir.

Google .edu uzantılı (education=eğitim) domainlere, eğitim kurumları oldukları ve bilimsel içerikli veriler barındırdıkları için değer verir. Bu tip sitelerin ticari kaygıları 2.plandadır. Ancak son zamanlarda üniversilerin açtıkları grup ve topluluklara ait forum ve ziyaretçi defterleri google'un daha önceden hesapladığı türden bir şey değildi. Bu suistimaller bir çok arama motorunun algoritmasını değiştirmesine neden olabilecek kadar önemlidir. Çünkü bugün, bazı ziyaretçi defterlerinde bir makale için geri dönen mesaj sayısı (yorum) 11.000'nin üzerine ulaşmış durumda.

Müftülük sitelerine: reklam amaçlı backlink kastırma etik değildir.

Hastane ve sağlık ocağı forumlarında "acil kalp doktoru aranıyor" konu başlıklı bir iletiye, "bende tıp okuyacağım" şeklinde bir backlink çakmak, büyük bir sıkıntıdır. Bu yazıyı yazan kişinin bir seo firmasını temsil etmesi ve onun linkini bırakması ise seo'luğun doğru anlaşılamadığının en büyük kanıtıdır.


benzer katogorilerdeki sitelerde "tanım yazısı" yayımlatmak güzel bir seo tekniğidir.

Tanıtım yazısını yorum formatında göndermek negatif algılanan bir tanıtım çalışmasıdır.

Yorum kısmı sadece ana konu'ya bağlı kalınarak betimlenir. Alakasız bir yorum, makalenin yada haberin akışını ve kalitesini olumsuz yönde etkiler.


Seo'luk etik ahlak sahibi ve yenilikçi kişiler için harika bir meslek olabilir.

Seo'luk para demek değildir. Aklı selim insanlar için çeşitlendirilebilecek bir sanattır.

Kategorisine göre, siteye özel, anlam ve içerikle bütünleşen her tip yazılım, yazı, resim, video yada eklenti kesinlikle organik hit ile sonuçlanacaktır.


Basit flash uygulamalar (her sayfada en fazla bir flash dosyası) vitrin'e ihtiyacı olan sektörler için renkli bir görünüm dolayısı ile kullanıcı sempatisi anlamına gelebilir.

Full flash siteler ile flah dosya içinde çok miktarda (-) çıkarma operatörü yada (/) bölme operatörü ihtiva eden kodlar hem işlemciyi, hem tarayıcıyı hemde site açılış hızını olumsuz yönde etkiliyeceği için seo'lar tarafından benimsenmezler.

Full flash yada flash ağırlıklı siteler, bir kaç sayfadan oluşan PASİF tanıtım siteleri için uygun bir çözümdür.

Çok fazla resim içeren (gelinlikçi siteleri, emlak siteleri, otomotiv siteleri) için flash verimli bir uygulama değildir.


Site açılış hızını ve sayfalar arası geçiş hızını minimize etmek doğru bir seo uygulamasıdır.

Tanıtım siteleri ve bir kaç sayfadan ibaret pasif siteler hariç diğer tüm sitelerin, arka planına çok yüksek çözünürlüklü resim atamaları uygun bir seo yöntemi değildir.

Wordpress siteler başta olmak üzere, bilinçli tasarımcıların imza attığı bir çok sitede, küçük ebatlu ve .png uzantılı resimler _x ve _Y kordinatlarında yinelemek suretiyle sayfa açılış hızını maximize ederler.


Hit kazanma yöntemi, ziyaretçileri arttırma yada sürekli hale getirme yöntemidir.

Hit programları, doğru uygulanmaları durumunda; tüm arama motoru boot'larını belirli bir URL'ye yöneltir ki bu da hit sayısı düşük olan siteler için fazla dikkat çekmek demektir (yanlış bir uygulamadır).

Hit programları, yanlış uygulanmaları durumunda; Sitenin yaşı ve o an ki pagerank'i ne olursa olsun telafisiz bir kayıba neden olabilirler (yanlış bir uygulamadır).

Tüm boot'ları bir siteye çekmek demek aslında; bir şirketi onlarca müfettişin denetlemesi anlamına da gelir. Artık baskı fazladır ve hata yapma lüksü kalmamıştır.


Özetle :Seo kelimesi "arama motoru optimizasyonu" yani arama motorunu anlayıp siteyi bu doğrultuda optimizde etmek demektir.

Arama motorunun işleyiş biçimini kavrayıp onu kandırmak demek değildir.



Sözlük:
Organik hit: Ziyaretçi tarafından adres bar'a direkt olarak girilen URL'ler, reklam amaçlı ve ziyaretçinin kendi iradesi ile yönlendiği siteler [(Link, resim, banner olabilir) - (pop_up reklamlar organik hit sağlamazlar)] ve son olarak bir siteyi sürekli ziyaret eden ziyaretçilerin siteye kazandırdıklarıdır.


İtiraf: Yukarıdaki işlemlerden bazıların geçmiş zamanlarda bende yaptım.
 

 

wmaraci
reklam

bilginu bilginu Seo, php, html, marketing professional Kullanıcı
  • Üyelik 13.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Seo, php, html, marketing professional
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 230
  • Beğeniler 17 / 39
  • Ticaret 11, (%100)
Çok begendim bu yazıyı. Edu backlinklerle ilgili kısım cok iyi özellikle. Paylaşıma acık kısımda verilen linklerin pek bir faydası olmuyor zaten ama .edu bir sitenin ana sayfasından backlink alın bakın ne oluyor o zaman :)
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al