Merhaba arkadaşlar, Bugün bir sitede program kurmadan javascript kodlarını sıkıştırmayı gördüm. denedim ve faydasını gördüm, bir makalede anlattım. inşallah yararlı olur.
Site boyutu küçültme
Bildiğimiz gibi web siteleri en çok etkileyen unsurlardan biri hızdır.. Bir web sitesi normale oranla geç açılıyorsa seo açısından kötü bir durumdur. Nedeni ise siteye bir içerik eklediğimizde Google botları siteyi ziyaret eder ve girilen içeriği indexler. Fakat site hızı yavaş ise o an paylaştığımız konuya gelecek olan bot sitenin yavaşlığından dolayı siteye giremez ve başka bir siteye yönelir, buda indexlenme hızını yavaşlatır.
Bir sitenin yavaş olmasının nedeni site boyutunun yüksek olmasıdır.
Site boyutunu düşürmek için yapmamız gerekenler; çok fazla yer kaplayan Javascript kodlarını sıkıştırmak ve sitemizde kullandığımız resimlerin boyutunu küçük tutmaktır.
Sitede kullanılan resimlerin boyutunu küçültmek için resimlere thumbnail özelliği verilmeli, resim düzenleme programları ile boyutları düşürülmelidir.
Sitede kullanılan Javascript kodlarını sıkıştırmak için bize farklı alternatifler tanıyan adrese gidelim. Daha sonra “Paste or type your JavaScript code here:” açıklamasının altına Javascript kodları ekleyelim ve “CompressorRate It!” butonuna tıklayalım.
Karşımıza yukarıdaki gibi bir ekran çıkacak. Burada yapmamız gereken “Run Time”ı az olanın sağ tarafında bulunan “View” linkine tıklayıp karşımıza gelen kodu almak.
Burada sıkıştırılan kodların tek kötü yanı kodlardaki boşluklar, düzen gidiyor ve yerden kazanılıyor. Tabi bunları yapmadan önce mutlaka yedek alınmasını tavsiye ediyorum.
Kaynak: wy