lostyazilim

Site Boyutu Küçültme...

4 Mesajlar 8.624 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

erkut erkut WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 295
  • Beğeniler 35 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, Bugün bir sitede program kurmadan javascript kodlarını sıkıştırmayı gördüm. denedim ve faydasını gördüm, bir makalede anlattım. inşallah yararlı olur.

Site boyutu küçültme

Bildiğimiz gibi web siteleri en çok etkileyen unsurlardan biri hızdır.. Bir web sitesi normale oranla geç açılıyorsa seo açısından kötü bir durumdur. Nedeni ise siteye bir içerik eklediğimizde Google botları siteyi ziyaret eder ve girilen içeriği indexler. Fakat site hızı yavaş ise o an paylaştığımız konuya gelecek olan bot sitenin yavaşlığından dolayı siteye giremez ve başka bir siteye yönelir, buda indexlenme hızını yavaşlatır.

Bir sitenin yavaş olmasının nedeni site boyutunun yüksek olmasıdır.

Site boyutunu düşürmek için yapmamız gerekenler; çok fazla yer kaplayan Javascript kodlarını sıkıştırmak ve sitemizde kullandığımız resimlerin boyutunu küçük tutmaktır.

Sitede kullanılan resimlerin boyutunu küçültmek için resimlere thumbnail özelliği verilmeli, resim düzenleme programları ile boyutları düşürülmelidir.

Sitede kullanılan Javascript kodlarını sıkıştırmak için bize farklı alternatifler tanıyan adrese gidelim. Daha sonra “Paste or type your JavaScript code here:” açıklamasının altına Javascript kodları ekleyelim ve “CompressorRate It!” butonuna tıklayalım.

Karşımıza yukarıdaki gibi bir ekran çıkacak. Burada yapmamız gereken “Run Time”ı az olanın sağ tarafında bulunan “View” linkine tıklayıp karşımıza gelen kodu almak.

Burada sıkıştırılan kodların tek kötü yanı kodlardaki boşluklar, düzen gidiyor ve yerden kazanılıyor. Tabi bunları yapmadan önce mutlaka yedek alınmasını tavsiye ediyorum.

Kaynak: wy

wmaraci
reklam

Seomple Seomple Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-ticaret & Seo Danışmanlığı
  • Mesajlar 793
  • Beğeniler 33 / 240
  • Ticaret 26, (%100)
Program veya script ile küçültülen kodlar sonrasında sıkıntı yaratabilir :)

Ben emek verdim diyebilmek için ve sıkıntı ile karşılaşmamak için el ile küçültülmesini tavsiye ederim.Yinede işten kaçacaklar için güzel bir anlatım.

erkut erkut WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 295
  • Beğeniler 35 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
Burada sıkıştırılan kodların tek kötü yanı kodlardaki boşluklar, düzen gidiyor ve yerden kazanılıyor. Tabi bunları yapmadan önce mutlaka yedek alınmasını tavsiye ediyorum.

Seomple Seomple Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-ticaret & Seo Danışmanlığı
  • Mesajlar 793
  • Beğeniler 33 / 240
  • Ticaret 26, (%100)

erkut adlı üyeden alıntı

500 satırlık Java dosyasını yükleyip bana üç satırlık sunan scriptler biliyorum, o yüzden bunu dedim :) Belirttiğin siteyi kullanmadım fakat çok site bu şekilde çoğu karakteri silebiliyor :)

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al