lostyazilim
tr.link

Siteiçi Bağlantılar Yeni Pencerede

4 Mesajlar 1.151 Okunma
lstbozum
tr.link

msa52 msa52 Web Tasarım Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 25.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Tasarım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 917
  • Beğeniler 142 / 175
  • Ticaret 40, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

Sizden bir konuda fikirlerinizi almak istedim uzun zamandır beni düşündüren küçük bir sorum olacak.

- Site içerisinde bağlantı verirken bir bağlantıyı yeni pencerede açtırmamızla aynı pencerede açtırmamız arasında bir fark olur mu?

- Linkleri yeni pencerede açtırdığımızda sitede kalma süresini yeni pencere açıldıktan sonra tekrar sıfırdan mı başlatır? Site içi aynı pencerede açılan bağlantılarda sayfa değiştiğinde sayfada kalma süresi devam eder mi?

Ek olarak site içi bağlantılarda hangi şekilde olmasını tavsiye edersiniz?

Şimdiden teşekkürler..

-Bura komple benim.
wmaraci
reklam

Ulpianus Ulpianus Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 363
  • Beğeniler 46 / 65
  • Ticaret 2, (%100)

msa52 adlı üyeden alıntı

Merhaba arkadaşlar,

Sizden bir konuda fikirlerinizi almak istedim uzun zamandır beni düşündüren küçük bir sorum olacak.

- Site içerisinde bağlantı verirken bir bağlantıyı yeni pencerede açtırmamızla aynı pencerede açtırmamız arasında bir fark olur mu?

- Linkleri yeni pencerede açtırdığımızda sitede kalma süresini yeni pencere açıldıktan sonra tekrar sıfırdan mı başlatır? Site içi aynı pencerede açılan bağlantılarda sayfa değiştiğinde sayfada kalma süresi devam eder mi?

Ek olarak site içi bağlantılarda hangi şekilde olmasını tavsiye edersiniz?

Şimdiden teşekkürler..

- Bence ikisi arasındaki fark, kullanıcının daha kolay siteyi dolaşması ve açtığı sayfayı okuduktan sonra o sayfayı kapattığında siteden çıkmamış olması. Bu da sitede dolaşma süresini artırır. Yani yeni pencerede açılan bir haber, eski pencere kapanmadığı için sitede dolaşma süresi devam edecektir. Olumsuz bir tarafı yok. Mesela en büyük haber stelerinden ensonhaber.com bu tekniği kullanır ve Gayet de mantıklıdır. İnternetten fazla anlamayan biri açtığı yeni sayfayla işi bittiğinde "pat" kapatabilir o sayfayı, dolayısıyla siteden çıkmış olur. Ancak siz o adama o yazıyı yeni sayfada açtırdıysanız o sayfayı kapattığında siteyi kapatmış olmuyor.
Bazen ben bile açtığım sayfayı kapatıveriyorum ve siteden çıkmış oluyorum. Bir daha da giresim gelmiyor tekrardan.
Yani yeni sayfada açma tekniği çok çok mantıklı bence.

Sahi, bunu nasıl yaparız wp'de? :D

msa52 msa52 Web Tasarım Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 25.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Tasarım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 917
  • Beğeniler 142 / 175
  • Ticaret 40, (%100)
Kullanıcıyı sıkacak kadar değil de mümkün oldukça yeni pencerede açtırmak lazım o zaman bağlantıları değil mi ?

-Bura komple benim.

Ulpianus Ulpianus Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 363
  • Beğeniler 46 / 65
  • Ticaret 2, (%100)
Evet, kesinlikle öyle.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al