-
-
Yaş/Cinsiyet
20 / E
-
Meslek
YouTube Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Internet sitemden şirket kuracak kadar kazanmıyorum ama vergi ödemek istiyorum tc kimlik numarasi ile ödenir mi yani şirket kurmadan ödemenin bir yolu var mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yok malesef. Bütün youtuber ve site sahiplerinin sorunu bu şuan. Hükümet de bir adım atmıyor. Ya şirket olacak, ya da kazanmayacaksınız. Kazandığınızı çekerseniz de 5 sene içinde farkederlerse hem kazandiğinizin vergisini, hem gecikme payını, hem de vergi kaçırma cezasını alıyorlar. 5 senedeki bütün kazançlarınızı fazlasıyla alırlar yani. Devlete bedava çalışmış olursunuz, masraflarınız da sizin zararınız olur.
O yüzden ya şirket açacaksınız. Ya kazançlarınızı adsense hesabınızda biriktireceksiniz ve 10bin tl olduktan sonra şirket açıp çekeceksiniz, ya da yapabiliyorsanız bir tanıdığın şirketi üzerinden çekeceksiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
şimdilik biriktirin, düzenleme yakında gelir bir kolaylık sağlanacaktır mutlaka. şuan ki sistem olacak gibi değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
sosyal medya
-
-
Ad Soyad
Ç** I**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Türkiye'de sadece fahiş miktarlarda para kazanan youtuberler hakkında vergi alınacak diye bir haber çıkmıştı. Başka türlü ben bir haber görmedim. Blog adsenseden kazananlardan nasıl vergi alınacakki?
Aldığımız backlinkleri, domain masrafını, hosting masrafını, yazar masrafını gider olarak gösterebilmemiz gerekir. Bunun içinde;
Backlink aldığımız siteler, domain aldığımız site, hosting aldığımız site ve yazarlar, vergi dairesine kayıtlı olması gerekli.
Bilmiyorum valla :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
sosyal medya
-
-
Ad Soyad
Ç** I**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Baya bi düzenleme gerekir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
sosyal medya
-
-
Ad Soyad
Ç** I**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hem blog adsenseden aylık 100 bin TL kazanan varsa zaten onun heykeli dikilmeli :) :) :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Genç girişim desteği var oldukça avantajlı ancak bu avantajlara rağmen aylık min. 3k'yı bulmayan bir geliriniz varsa, şirket kurmak ertesi gün iflas etmek gibi bir şey...
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
N** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Limiti olmalı aylık 1.000 tl kazanan vergi vermeli gibi. Böyle olunca insanların hevesleri kursaklarında kalıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
sosyal medya
-
-
Ad Soyad
Ç** I**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Vlog adsenseden aylık 50-100 bin kazananlardan devlet direk vergi talep edebilir ama blog adsenseden 3-5 bin kazananlardan vergi talep edilmesi çok zor bence.
Domain masrafı, hostin, backlink, yazar derken, çok zor.
Bu şu anlama da gelmiyor. Tabiki blog adsenseden de bu miktarları kazananlar var, mynet, hurriyet, ensonhaber, haberler gibi bunlardan devlet, ABD'nin Google'den istediği gibivergi talebinde bulunabilir.