1-Ping servisi nedir?

Ping servisi postları daha hızlı indexletmek amacıyla, ping servislerini yeni yazılar hakkında bilgilendirmek için kullanılan bir uyarı servisidir. Bir yazı yazdığınız ya da güncellediğiniz zaman wordpress blogunuz belli başlı sitelere ping gönderir ve bunun akabinde de bu sitelerin botları sizin sitenize gelerek içeriklerinizi kontrol eder. Tabii Google botları da gelirler. Ping listeniz ne kadar geniş ise o kadar çok yere haber vermiş olursunuz. Ping, SEO’nun bir parçasıdır.

2-Neden ping servisi kullanmalıyız?

Günlük ziyaretçi sayınız çok yüksek değilse Google yazınızı biraz geç fark edebilir. Çünkü Google iyi bir izcidir ve kullanıcıları takip eder, kullanıcıların okudukları yazıları bilirler. Eğer kullanıcılar sitenize az uğruyorlarsa Google botları da sitenize daha az uğrar ve yazdığınız yazılar Google sayfalarında daha geç indexlenir. İşte indekslenme sürecini kısaltmak için Ping Servisleri‘ni kullanıyoruz ve yeni yazı yazdığımızı veya güncellediğimizi gerekli servislere haber veriyoruz.

3-Başka faydası var mı?

Pingin indekslemeden farklı bir faydası daha var. O da şu; art niyetli kişiler tarafından içeriğimiz çalınabilir ve Google onları bizden daha hızlı bir şekilde indexleyebilir. Yani google o yazıyı kötü insanlardan önce bizim yazdığımızı bilmez ise biz google gözünde içerik hırsızı durumuna da düşebiliriz. Bu durumda bizim içeriğimiz kopya/çalıntı içerik muamelesi görür. İşte bu tarz durumların önüne geçebilmek için Ping Servislerini kullanmamız gerekir.


https://www.ozer11.com/organikhit/panel.php?s=seo&modul=ping

ayrıca ücretsiz organik hit gönderme servisimiz ve backlink takip sistemimizide kullanabilirsiniz