lostyazilim
tr.link

Sitenizi El Birliğiyle Valid Yapalım

18 Mesajlar 2.622 Okunma
acebozum
tr.link

wordpressman wordpressman Webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 43 / 101
  • Ticaret 4, (%100)
Wmaracı'nın seo analiz bölümünden sitenizi sorguladığınızda karşınıza çıkacak muhtemel hatalardan olan w3 hatalarını el birliğiyle çözmeye ne dersiniz ?

Herkesin içinden çıkamadığı veya bilmediği bir valid hata vardır. Hatayı http://validator.w3.org/ adresinden alarak konuya yapıştırın.

Tabi konuyu doğru anlayalım 200 hata varsa önce kendiniz çözmeye çalışın zorlandığınız bir kaç noktayı bu konu altına yazın ayrıca sadece ben çözeceğim diye anlaşılmasın sorunu anlayan çözümü yazsın böylece valid standartlarını öğrenmiş olacağız.

Kaynak: http://www.sayfakaynagi.com/kodlar/sitenizde-ki-w3-valid-hatalari-cozelim-mi.html

elektronikssl
webimgo

msa52 msa52 Web Tasarım Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 25.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Tasarım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 917
  • Beğeniler 142 / 175
  • Ticaret 40, (%100)
"Resim Optimizasyonu" kısmından birşey anlamadım ben bir türlü. Resimleri otomatik sıkıştıran kod falan mı var bilgisi olan varmı bununla ilgili ?

-Bura komple benim.

• Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 43 / 101
  • Ticaret 4, (%100)

msa52 adlı üyeden alıntı

"Resim Optimizasyonu" kısmından birşey anlamadım ben bir türlü. Resimleri otomatik sıkıştıran kod falan mı var bilgisi olan varmı bununla ilgili ?

sitede çok resim varsa ve site wordpress ise smush it eklentisi sıkıştırıyor ancak seo aracında bu işlem pek algılanmıyor gibi. En sağlıklı yöntem photoshopta boyutları düşürmek kaydederken de jpg olarak kaydedip baseline opti. seçeneğini seçmek ama oda geç algılanıyor denemekde yarar var.

olesore olesore "Saban Kılıçtan Üstündür" Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba aşağıdaki linkte anlamadığım o kadar çok şey var ki? Ucundan bir yerinden anlasam araştırma yapacağım ama yok...

http://gtmetrix.com/reports/etarim.net/emVFksAb

https://populertarim.com
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 43 / 101
  • Ticaret 4, (%100)

olesore adlı üyeden alıntı

Merhaba aşağıdaki linkte anlamadığım o kadar çok şey var ki? Ucundan bir yerinden anlasam araştırma yapacağım ama yok...

http://gtmetrix.com/reports/etarim.net/emVFksAb

wm aracında verilen istatistiklerden çok bir farkı yok daha kapsamlı sadece css hataları, resim optimizasyon hataları gibi hatalar

"Combine images using CSS sprites" mesela bu seçenekde css sprite tekniği kullanarak her resmi ayrı ayrı yükletmekten kurtulabileceğinizi size söylüyor.

"Defer parsing of JavaScript" bu seçenekde ise farklı dosyalarda bulunan js dosyalarınızı aynı dosya içinde sıkıştırarabileceğinizi söylüyor.

olesore olesore "Saban Kılıçtan Üstündür" Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
Hocam bu işlerden pek anlamadığım için, gün ve gün kontrol ediyorum. Hatta foruma bununla ilgili başlıkta açmıştım düzeltmeleri yaptırmak istiyorum ama kimse cevap vermedi..

https://populertarim.com

• Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 43 / 101
  • Ticaret 4, (%100)

olesore adlı üyeden alıntı

Hocam bu işlerden pek anlamadığım için, gün ve gün kontrol ediyorum. Hatta foruma bununla ilgili başlıkta açmıştım düzeltmeleri yaptırmak istiyorum ama kimse cevap vermedi..

herşey dört dörtlük olmaz ama yapabildiğinizi yapmaya çalışın wmaracından analiz edin ordaki çözemediklerinizi buraya yazın.

erdinc18209 erdinc18209 www.erdincyildirim.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Web master
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 295
  • Beğeniler 170 / 24
  • Ticaret 2, (%100)
1-Dosya Sıkıştırma
Statik dosyalarınızı ve kodlarınızı gzip veya deflate ile sıkıştırın, bu sayede daha hızlı yüklenirler.
Aşağıdaki dosyaları sıkıştırmanızı öneriyoruz. Bu sayede daha hızlı erişim sağlanabilir Detay

2-Tarayıcı Önbellekleme
Dosyalarınıza önbellekleme sistemi eklemeniz onları daha hızlı açacaktır.

3-Resim Optimizasyonu
Resimlerinizi sıkıştırmanız daha hızlı erişim sağlar.

4-W3 Doğrulama
Sitenizin w3 sertifikasından başarıyla geçmesi önemli bir seo kriteridir. Sitenizin w3 sertifikasından başarıyla geçmesi hem kullanıcılarınız için hem de kod yapısı açısından size olumlu etki edecektir.

5-Alt Etiketi Bulunmayan Resimler
Arama motorlarına bir resmin ne hakkında olduğunu alt etiketini kullanarak söyleriz. Alt etiketi olmayan resimleri arama motorları anlayamaz. Bu yüzden alt etiketi bulunmayan resimlerinizde alt etiketi kullanıp, bu resimlerin ne hakkında olduğunu arama motorlarına tanıtınız.

Hocam benim hatalarım bunlar nasıl çözeceğim

YLDRMZ YLDRMZ Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgisayar
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 75
  • Beğeniler 36 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

wordpressman adlı üyeden alıntı

herşey dört dörtlük olmaz ama yapabildiğinizi yapmaya çalışın wmaracından analiz edin ordaki çözemediklerinizi buraya yazın.

ben yazdımda ne oldu? Verdiğin cevap çok basit oldu :) 'Kimse uğraşmaz' dedin

• Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 43 / 101
  • Ticaret 4, (%100)

erdinc18209 adlı üyeden alıntı

Dosya Sıkıştırma
Statik dosyalarınızı ve kodlarınızı gzip veya deflate ile sıkıştırın, bu sayede daha hızlı yüklenirler.
Aşağıdaki dosyaları sıkıştırmanızı öneriyoruz. Bu sayede daha hızlı erişim sağlanabilir Detay

Hocam benim hatalarım bunlar nasıl çözeceğim

sitenizin wordpress olduğunu varsayarak w3 total cache kullanmanızı öneriyorum veya gzip eklentisi var onu kurabilirsiniz.

YLDRMZ adlı üyeden alıntı

ben yazdımda ne oldu? Verdiğin cevap çok basit oldu :) 'Kimse uğraşmaz' dedin

evet kimse uğraşmaz tutupta bütün hataları birinin üzerine atmak tembelliktir. Siz yapmaya çalışın araştırın içinden çıkamadıklarınızı buraya yazın.

1-Dosya Sıkıştırma

2-Tarayıcı Önbellekleme
Dosyalarınıza önbellekleme sistemi eklemeniz onları daha hızlı açacaktır.

3-Resim Optimizasyonu
Resimlerinizi sıkıştırmanız daha hızlı erişim sağlar.

4-W3 Doğrulama
Sitenizin w3 sertifikasından başarıyla geçmesi önemli bir seo kriteridir. Sitenizin w3 sertifikasından başarıyla geçmesi hem kullanıcılarınız için hem de kod yapısı açısından size olumlu etki edecektir.

5-Alt Etiketi Bulunmayan Resimler
Arama motorlarına bir resmin ne hakkında olduğunu alt etiketini kullanarak söyleriz. Alt etiketi olmayan resimleri arama motorları anlayamaz. Bu yüzden alt etiketi bulunmayan resimlerinizde alt etiketi kullanıp, bu resimlerin ne hakkında olduğunu arama motorlarına tanıtınız.

2. için

## EXPIRES CACHING ##

ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 year"
ExpiresByType image/gif "access 1 year"
ExpiresByType image/png "access 1 year"
ExpiresByType text/css "access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
ExpiresDefault "access 2 days"

## EXPIRES CACHING ##

wordpress sitelerinize bu kodu öneriyorum ancak olumsuz yönü bir resim değiştirdiğinizde önbellekleme yaptığı için ctrl + f5 yapmadan resmi değiştiremeyeceksiniz.

4. hata için w3 yazan yere tıklayın ve orada çıkan hatalara gözatın.
5. içinde alt="resim açıklaması" /> ekleyerek sorunu çözün

Resim optimizasyonu içinde üstteki mesajda da belirttiğim gibi smush it eklentisini kullanın resimleri sıkıştırıyor.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al