Merhaba arkadaşlar ben başta dahil olmak üzere her internet sitesi sahibinin en büyük hayallerinden birisi internet sitesinin ziyaretçi sayısının artmasıdır.Kendimden bildiğim üzere bence sitenizin ziyaretçi sayısının fazla olması insana oldukça büyük bir mutluluk verir sitenizin binlerce kişi tarafından konuşulması takip edilmesi site sahiplerini oldukça iyi hissettirir. Bu yazımda sitelerinizin hitlerini arttırmak için tavsiyeler vereceğim.Öncelikli olarak sitenizin ziyaretçi sayısının artmasınının size ne gibi faydalarının olacağının ve getirilerinin neler olacağından bahsetmek istiyorum.



Sitenizin ziyaretçi sayısınınn artmasıyla beraber ;

1-Reklam geliriniz artar.

2-Siteniz herkes tarafından tanınır.

3-Sitenizin Alexa değeri artar.

4-Daha fazla takipçiniz olur.

5-Siteniz arama motorlarında üst sıralara çıkar.

Fakat bunları kazanmak hiçte kolay değil ama imkansızda değil.Biraz emek harcayarak Site hitini arttırmak için yapılacak birçok yöntem vardır.Eğer sitenizin hitini arttırmak istiyorsanız bu rehber tam sizin için.


Site Hitini Arttırmak İçin Neler Yapmalıyım ?

1-Anahtar kelimeler

Anahtar kelimeler bir makale için gerçekten önemlidir.Fakat bu anahtar kelimeleri gerektiği kadar ve doğru yerde kullanmanız önemlidir.Anahtar kelimeleri makalenizin giriş gelişme ve sonuç bölümlerinde kullanabilirsiniz.

2-Forumlara göz atın


Çeşitli forumlara üye olup insanların neyi merak ettiğini öğrenip o doğrultuda makaleler yazabilirsiniz.Ayrıca reklamınızda yapabilirsiniz.

3-Sosyal medyanın önemi

Günümüzde neredeyse sosyal medyayı kullanmayan kalmadı.insanlar artık bütün bilgileri sosyal medya üzerinden öğreniyor.Bizde bunlardan yola çıkarak insanların hangi haberleri hangi yazıları daha fazla okuduğunu öğrenip ona göre yazılar yazabiliriz.

4-Popüler haber sitelerine göz atın

Haber siteleri dünya gündemini ekrana taşırlar ve bu çoğu zaman makale yazarlarının ilham kaynağı

olur.Haber sitelerine göz atıp ilginç ve faydalı bilgiler bulabilirsiniz.

5-Eski yazılarınızı inceleyin

Sık yazı yazan bir yazarsanız eski yazdığınız yazılara bakın.İçerisinde mutlaka işinize yarayacak bilgiler vardır.

6-Dergilere göz atın

Günümüzde neredeyse her konu ile ilgili bir dergi bulabilirsiniz.İster sağlık ister teknoloji isterse bilim…Bu dergilere göz atıp çeşitli konular hakkında bilgi toplayıp bunları makalenizde yazabilirsiniz.

7-Özgün makale yazın

Özgün makale yazmak hit kazanma konusunda gerçekten önemlidir.Yazdığınız makale ne kadar özgün olursa o kadar iyi.Çünkü insanlar sizin olayı nasıl yorumladığınızı merak edip makalenizi okuyacaktır.

8-Rakip sayfaları analiz edin

Hangi sektörde olursanız olun herkesin bir rakibi vardır.Rakiplerinizin yaptığı çalışmalar size ilham kaynağı olabilir.Popüler yazılar bölümünden insanların ne yorum yaptığını neler sorduğunu öğrenip ona göre yazılar yazabilirsiniz.

9-Reklam verin

Site hitini artırmada en önemli yöntemlerden biride budur.Örneğin teknoloji ile ilgili konular yazıyorsanız bir teknoloji sitesine makul bir ücret ile anlaşıp reklamınızı verebilirsiniz.Emin olun sitenizin hiti zamanla artacaktır.

10-İnsanların güvenini kazanın


Bu konuda size tavsiyemi bir örenkle açıklayayım.Örneğin makalenizde herhangi bir site ile ilgili bir kelime öbeği geçtiyse bu kelimeleri o siteye yönlendirin.Böylece insanlar sitenize daha çok güven duyacaktır.

11-İngilizcenizi kullanın

İnternette çoğu güzel ve detaylı kaynaklar maalesef ki İngilizce.Yazacağınız anahtar kelimeyi arama motorlarında İngilizce aratıp konuyu daha detaylı öğrenebilirsiniz.Fakat bunu için iyi bir İngilizce bilmeniz gerekmektedir. Eminim hala sitem neden hit almıyor sorusunu zaman zaman soruyorsunuzdur.Bunun başlıca sebeplerinden biri ise ne yazacağınızı bilememek.Bu durumu engelleyebilmek için yukarıdaki adımlar size fazlasıyla yardımcı olacaktır.Elbette bu yöntemlere ilave edilecek değişik ve ilginç yöntemler mevcuttur.Fakat bunlar site hitini arttırmak için yapabileceğiniz en temel adımlar.

Yukarda bahsettiğim işlemleri sürekli olarak yaparsanız sitenizde ciddi bir anlamda ziyaretçi artışı meydana gelicektir.Bahsettiğim tavsiyelerin tamamı kendime aittir ancak arkadaşlar önemli bir kural vardır bu adımları uygularken yani şöyle açıklamak gerekirse bu işlemleri sadece sitenize ziyaretçi çekmek ve ziyaretçi artışıyla beraber reklam kazancı elde etmek için yapmayın.Bu şekilde yaparsanız emin olun ki kısa bir süre içerisinde bıkabilirsiniz.Bu işlemleri sitenizin gelişmesi ve faydalı bilgileri insanlara duyurmak amacıyla yapın bu sayede zaten ziyaretçi artışınız ve reklam geliriniz olucaktır ancak kendi isteğinizle iyi niyet için yaparsanız sıkılcağınızı sanmıyorum yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Makale uzun olduğu için alıntı yapılmaması için alınan kaynağı belirtiyorum.

Kaynak :
http://kaganuslu.com/sitenizin-hitini-arttirmaniz-icin-tavsiyeler/