Web sitenize ziyaretçi gelmiyorsa bu çok ciddi bir sorun. Zira trafik özellikle organik trafik bir web sitesini besleyen gıda gibidir. Trafik yoksa web sitenizde hiç bir anlam ifade etmez. Ürün yada hizmetlerinizle ilgilenen potansiyel müşterileri bulmak için online pazarlama taktiklerini çok iyi kullanmanız mevcut internet kullanıcılarını web sitenize girmeye mutlaka ikna etmeniz gerekiyor.

Peki ama bunu nasıl yapacaksınız. Hayır sitenize ziyaretçi çekmek zor değil. Sadece bazı teknikleri disiplinli bi şekilde uygulamanız gerekiyor. Sitenize yüksek miktarda trafik çekmenin birçok yolu var. Biz araştırma ve testlerimiz neticesinde web site ziyaretçi trafiğini artırma konusunda çok işe yarayacak 5 süper yol keşfettik. Uyguladık ve ciddi başarılar elde ettik. Buyrun şimdi bizim deneyip çok iyi sonuçlar aldığımız bu 5 metodu birlikte inceleyelim.

1 – ) Web Sitenizin Videolarını Oluşturun

YouTube’un Google’dan sonra ikinci en büyük arama motoru olduğunu düşünün. Doğru düşündünüz. Zira insanların çoğu orada oldukça uzun vakit geçiriyor. Dahası başta google olmak üzere herhangi bir aramada eğer varsa o arama kelimesiyle ilgili video üst sıralarda çıkıyor. Buna mutlaka sizde dikkat etmişsinizdir.

Potansiyel müşterileriniz olan kullanıcılar muhtemelen aramalarında YouTube ‘dan çok defa faydalanıp sunduğunuz hizmetlerle ilgili aramalar yapmaktalar. Dolayısıyla Youtube, Vimeo ve DailyMotion gibi video pazarlama platformlarında yer almanız gerekiyor. Unutmayın video, ilgi çekici, görsel bir araçtır. İnsanlar e posta okumaktan, uzun uzadıya yazılmış içeriklerle vakit geçirmekten çoğu zaman sıkılırlar ama video izlemekten hoşlanırlar. Buda video pazarlamayı çok etkili ve önemli bir pazarlama aracı yapar.

Video Pazarlama Ama Nasıl?

Peki Ne tür videolar oluşturmalısınız? Nasıl bir video oluşturursanız potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekip sitenizi ziyaret etmelerini sağlarsınız? Bu sunduğunuz hizmete ve onu ne kadar anlatabildiğinize bağlı. Çok ilgi çekici video içerikler oluşturulabilir. Örneğin, bir fitness salonunuz var. Çok güzel. O halde insanlara basit vücut geliştirme egzersizleri gösteren, bunu detaylı ve uygulamalı bir şekilde anlatan güzel bir video oluşturabilirsiniz. Veya herhangi bir konuda ilgi çekici bir röportaj yapabilirsiniz. Örneğin kendi sektörünüzle ilgili bir uzmanla yapılan röportaj oldukça ilgi çekici olacaktır. Örnekler fazlaca çoğaltılabilir.


İşte video pazarlamayla ilgili kısa ipuçları;

  • Videonuza İşinizin ne olduğunu ve ne sunduğunuzu, ne tür hizmetler verdiğiniz ne yaptığınızı açıkça gösteren kapsamlı bir yazılı açıklama eklediğinizden emin olun. Bu size hem çok iyi bir backlink hem prestij olacaktır sitenizin SEO çalışmasına çok yardımcı olacaktır.

  • Videonuzun açıklamasına web sitenizin internet adresini ( URL ) ekleyin. Bu sitenize trafik çekmek için oldukça etkin bir yöntemdir.

  • Videonuzun harekete geçirici mesajlar içeriyor olmasına dikkat edin.. Videonuzun sonunda, kullanıcıya ne yapması gerektiğini hangi siteye gidip ürün yada hizmete nasıl ulaşması gerektiğini detaylıca anlatın.

  • Video çekimi sırasında düşük cansız ses tonu kullanmaktan ve eğer sizde kamera karşısındaysanız bir robot gibi hareketsiz, mimiksiz tek düze konuşmaktan kesinlikle kaşının. Zira video içeriğiniz ilgi çekicide olsa monoton ve cansız bir sunum daha başlangıçta izleyiciyi ciddi anlamda sıkacaktır.

2 – Blog Ağı Kurun ve Yazmaya Başlayın

Durmayın hemen bloglar oluşturup yazmaya başlayın. Unutmayın içerik hâla ve her zaman çok güçlüdür. Öyle kalmayada devam edecektir. Seçeceğiniz etkili kelimeler sizin potansiyel müşterilerinizle buluşmanızı sağlayacaktır. Örneğin teknoloji trendleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşın. Güncel konular üzerine düşüncelerinizi ifade edin. Sektörünüzdeki teknolojilerin en popüler 10 listesini yazın. Unutmayın insanlar listeleri sever. Takip eder. Saygı ve seviye sınırlarını aşmadan komik resimler ve videolar paylaşın. Bu şekilde en az 20 içeriği olan ayrı ayrı bloglar oluşturun. Ve devam edin. Blogger bunun için biçilmiş kaftan. Üstelik ücretsiz. Neden kullanmıyor kaliteli bloglar oluşturmuyorsunuz?

Ziyaretçi kitleniz için alakalı, fayda sunan bilgiler içeren diğer sitelere ve bloglara bağlantı verin. Çoğu zaman bu siteler, ücretsiz web sitesi trafiği için harika bir yoldur. Kaliteli blogların paylaşımlarına sitenize link vererek uzunca ve akılcı yorumlar yapın. Potansiyel müşterilerinizle karşılıklı sohbet halindeymiş gibi düşünün. Her zaman samimi, açık ve dürüst olun. Düzenli ve disiplinli olarak yazın.

3 – ) İçerikleriniz Paylaşılabilir Olsun Viral Çalışın

Belki izlemiş olabilirsiniz fakat yinede soralım. Chewbacca Mom videosunu izlediniz mi? Candace Payne isimli bir anne, çok sevdiği oğlu için Star Wars film kahramanı Chewbacca ‘nın maskesini satın aldı. Bu maskeyi takıp konuyla ilgili kısa bir video çekimi yaptı. Videosu oldukça coşkuluydu. Başarılı bir viral reklam düşünün. Tamda o şekildeydi.

Sonra nemi oldu? Anne Candace Payne Söz konusu videosu sayesinde adeta bir internet fenomeni haline geldi. Videosu 10 milyon üzerinde kişi tarafından izleme aldı. Chewbacca maskeleri ülke çapında çok fazla satıldı. Sadece bir video vasıtasıyla. Bunu hayal edin. Viral yani tamamen doğal olmanız gerekiyor. Sonuç umduğunuzdan da şaşırtıcı olacak.

4 – ) İnternet Harici Hit Çalışmaları Yapın

Bazen web sitenize ziyaretçi trafiği çekmek için en harika yollardan biri internet harici yollar olabilir. Mesela ilan panolarındaki kaliteli tasarlanmış broşürler. Billboardlar. Gazete ilanları. Posterler. Otobüs durağı reklamları yada kartvizit dağıtmak, mektup göndermek. Dahası dost sohbetlerinde sitenizi konuşmak, insanlara sitenizin yazılı olduğu kartvizitinizi dağıtmak, yerel bir televizyona katılıp sitenizden projelerinizden bahsetmek. Gazetelere basın bültenleri göndermek, Yerel bir gazete ile anlaşarak gazete içine afişiniz yerleştirip okuyuculara dağıttırmak. İşte harici çalışmaktan kastımız bu. Pek çok kişi etkisinden habersiz olsada bu çalışma potansiyel ziyaretçilerinizi web sitenize yönlendirmenin en ideal yöntemlerinden biri olabilir. Uygulayın. Etkileri sevinmenize vesile olacak.

5 – ) Ücretsiz Web Seminerleri Düzenleyin

İnsanlar özel etkinliklerden çok hoşlanır. Birde bu etkinlikler ücretsiz olursa çok yüksek geri dönüşler almanız işten bile değil. İlgi duydukları konular hakkında bilgi edinmek herkes için zevklidir. Peki neden var olan bu potansiyeli bir web seminerine çevirmiyorsunuz?. Yapmanız gereken şey çok basit. Sadece web üzerinde yapılabilecek bir tür seminer düzenleyeceksiniz. Evde veya ofis bilgisayarınızdan bir web kamerası, mikrofon ve izleyicilere bilgisayarınızın ekranını görmenizi sağlayan bir çeşit yazılım kullanarak canlı yayın yapabilirsiniz. Dahası bütün bunlar için teknoloji uzmanı olmanıza veya pahalı teknik ekipmanlara hiç gerek yok. En düşük maliyetlerle bu işi başarabilirsiniz. Size gerekli olan İyi bir mikrofon. Hadi anlatmaya ve insanları bilgilendirmeye başlayın. Samimi olun ve yayınınızı izleyenlere fayda sunan bilgiler verin. Ardından web site adresinizi paylaşın izleyicilerinizle.

Sadece okumakla kalmayıp ciddi olarak tamda burada yazdığımız gibi uyguladığınız takdirde bu 5 madde size oldukça yüksek ziyaretçi akışı sağlayacak. Tabiki web sitenizin ziyaretçi sayısını organik olarak artırmak için çok daha fazla metod var. Dahası zaman içinde sizde kendi tekniklerinizi keşfedebileceksiniz. Fakat az öncede belirttiğimiz gibi bütün bu ve benzeri teknikleri uygulama aşamasında disiplinli sabırlı ve ( çok önemli ) insanlara fayda sunmayı esas alır bir mantıkta olacaksınız. Bu yol haritasına uyduğunuz takdirde ortaya çıkacak netice emin olun sizi gerçekten ciddi anlamda şaşırtacak.



Kaynak ; [SIZE=1]Sitenizin Ziyaretçi Trafiğini Artıracak 5 Süper Tavsiye[/SIZE]