Bir çok forumda index alma hakkında sorun yaşandığını gördüm. Genelin şikayetçi olduğu kısım index alamamak veya geç index almak. Bu yazımda sizlere Sosyal Medya sayesinde arama motor botlarını sitemize çekmeyi anlatacağım. Bunu yaparken kendi sitemizde yaptığımız örnekleri sizlere sunacağız ve daha kesin bilgiler vereceğiz. Sizlere sadece yazı yazıp geçmek istemedik, resimler ile bu yazımızı örneklendirdik.

Sosyal Medya index almak için çok etkili bir kanaldır. Google botlarının Sosyal Medya üzerinden yapılan paylaşımlara anında etkileşim kurduğunu gözlemledik. Biz şimdilik sadece Facebook'u denedik. Yapılacak işlem oldukça basit. Kısaca özetlemek gerekirse; sitenizde paylaştığınız konuyu Facebook sayfanızda paylaşıyorsunuz.

Mobil Uyumluluk Testi yazımızı 18 Mayıs 19:38'de yayınladık fakat Google tarafından index alınmadı. Yazımızı 19 Mayıs yani bugün 12:06'da Facebook sayfamızdan paylaştık. Bunun sonucunu sizlere göstermek istiyoruz.



Facebook sayfamızda yazımızı paylaştıktan sonra sitemizde bulunan online ziyaretçi sayacına geçiş yaptık. Geçiş yaptığımızda yurt dışından gelen trafikleri ve okuduğu yazıyı gördük. Amerika ve Rusya'dan geliyor genel olarak bu trafikler. Google'ın sunucularının Mountain View ve United States şehirlerinde olduğunu biliyoruz. Yandex sunucularınında Rusya kaynaklı olduğunu biliyoruz. Online ziyaretçi sayacımıza bir göz atalım.



Sitemizde sayaç olarak Yandex Metrica kullanıyoruz. Yandex sayacında webvisor özelliği ile sitemize giriş çıkışları görebiliyoruz. Sosyal Medya paylaşımı sonrası sitemize giriş yapan yurt dışı kaynaklarını görüyorsunuz. Google ve Yandex arama motor botları sitemize giriş yapmış. Trafik kaynağı olarak "arama motoru" gözüküyor. Ziyaretçilerin sitede geçirdiği zamana bakarsanız bot olduğunu anlarsınız.



Sizlerde Sosyal Medya kullanarak arama motor botlarını sitenize çekebilirsiniz. Bu sayede çok hızlı bir şekilde index alacaksınız. Sosyal Medya'nın İndex Alma Üzerindeki Etkisi gözle görülür şekilde sizlere sunduk. Umarım yazdığımız yazının faydası olmuştur.
Sitenizde denedikten sonra olumlu, olumsuz sonuçları bizlerle paylaşırsanız çok seviniriz.



Kaynak: http://www.beyamca.com/2016/05/sosyal-medya-index-alma.html