lostyazilim

Şu Konuya Bir Açıklık Getirebilir Miyiz?

11 Mesajlar 1.498 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)
Arkadaşlar sürekli sürüp giden şu konuya artık bir nokta koyabilir miyiz?

Haber içeriği barındıran bir site açıp oradan buradan yazılar bulup bunları kendimize göre düzenleyip paylaşmak suç mudur?

Sürekli yazıyorlar yok AA'dan alırsan yasal suç, yok ajansa abone olmazsan suç. Tamam ama soru o değil. Direk copy paste değil. Örnek veriyorum; bir siteyiz ve haber niteliği taşıyan bir yazı yazmamız gerekiyor, hatta güncel olarak ne var, mesela bugün kpss yapıldı. Ben bu kpss ile ilgili haber sitelerine bakıp oradan buradan bilgiler alıp bir makale hazırlasam. Bu suç mudur? neden suçtur sonuçta alıntı değil.

Teşekkürler.

wmaraci
reklam

Ozi Ozi . Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Devoloper
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 3052
  • Beğeniler 1 / 941
  • Ticaret 50, (%100)
Genellikle ufak çaplı sitelere pek sardıklarını görmedim ama bir bakmışssın mahkeme celbi, yani sana şöyle diyeyim, ajansa üyelik gerçekten önemli her ne kadar takmazsalarda, onu düzenliyim bunu düzenliyim derken, daha çok zamanın gider baştan makale yazssan zaman tasarrufu. Tabi diğer sitelere göz gezdirmekte fayda var.

fikiryamaci fikiryamaci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 25 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
Herkesin bildiği konularla ilgili haber yapmanız (kpss gibi) copy-paste yapmadığınız müddetçe suç olmaz tabi. Ancak bir ilçenin bir mahallesinde olay olmuş bu olayı da AA haber yapmış ve siz de bunu değiştirerek yayınlamışsınız. Buradan telif hakları konusunda sıkıntı yaşarsınız. Bir de ajansa ait görüntü, video vs. kullanırsanız sıkıntı yaşamamanız düşünülemez elbette. Sonuç olarak özel haber niteliği taşıyanlar kolay tespit edilebilir ve bunu sizin de izinsiz haber yapmanız suç sayılır.

Yeni projeler peşinde

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Kendi cümlelerinizle yazdıgınız Hiç bir yazıya Telif hakkı altında suç duyurusunda bulunamazlar.
Haber ile ilgili kendi yorumalrınızı yazıyorsanız, o haberi nerden okudugunuzun hiç bir önemi yoktur.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
wmaraci
wmaraci

ankarali87 ankarali87 ..::ANKARA::.. Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek boya kontrol inspector
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 482
  • Beğeniler 213 / 112
  • Ticaret 1, (%100)
Belediye veya valiliğin paylaştığı basın açıklaması ve belediye haberleri hangi kapsamda acaba. Ben belediye haberleri paylaşıyorum.
aktuelsoylesi

kişi bu mesajı beğendi.

Sitelerimizi Googlede arayıp organik trafiği artıralım (Dayanışma) >>> https://goo.gl/TTfPYj

fruzgar fruzgar ProPvPServerlar Kimlik Onayı
  • Üyelik 06.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SD
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad F** R**
  • Mesajlar 792
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 11, (%100)
Rewrite haberlerde sıkıntı yaşamazsınız. Resim ve video kullanımlarını harici tutuyorum çünkü olay yeri haberlerinde telif hakkı talep edebilir gerçi bu durumda da kaynak belirtirseniz aşabilirsiniz.

Ancak haberin basın yayın özgürlüğü vardır bi konuyu kendi diliyle herkes anlatabilir hatta alıntılayıp bile anlatabilir ama bunu Google istemez dolayısıyla sizde istemezsiniz. Siz özgünleştirin saten o yazıdan baya bağımsız bir yazı ortaya çıktığını görüceksiniz :)

Insecta Insecta WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** V**
  • Mesajlar 135
  • Beğeniler 5 / 40
  • Ticaret 0, (%0)
Kendine göre düzenleyerek paylaşmak suç değildir ancak şöyle bir konu var eğer bir ajans üyeliğin yoksa yazıları kendine göre düzenlemen normalden çok daha zorlaşacaktır seçeceğin kelimeler telif sıkıntısı yaşamaman için önemli ve haber içeriği düşünülen bir sitede ajans üyeliği almadan ilerlemeye çalışmak biraz saçma...

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

Ozi adlı üyeden alıntı

Genellikle ufak çaplı sitelere pek sardıklarını görmedim ama bir bakmışssın mahkeme celbi, yani sana şöyle diyeyim, ajansa üyelik gerçekten önemli her ne kadar takmazsalarda, onu düzenliyim bunu düzenliyim derken, daha çok zamanın gider baştan makale yazssan zaman tasarrufu. Tabi diğer sitelere göz gezdirmekte fayda var.

fikiryamaci adlı üyeden alıntı

Herkesin bildiği konularla ilgili haber yapmanız (kpss gibi) copy-paste yapmadığınız müddetçe suç olmaz tabi. Ancak bir ilçenin bir mahallesinde olay olmuş bu olayı da AA haber yapmış ve siz de bunu değiştirerek yayınlamışsınız. Buradan telif hakları konusunda sıkıntı yaşarsınız. Bir de ajansa ait görüntü, video vs. kullanırsanız sıkıntı yaşamamanız düşünülemez elbette. Sonuç olarak özel haber niteliği taşıyanlar kolay tespit edilebilir ve bunu sizin de izinsiz haber yapmanız suç sayılır.

Mağara_Adamı adlı üyeden alıntı

Kendi cümlelerinizle yazdıgınız Hiç bir yazıya Telif hakkı altında suç duyurusunda bulunamazlar.
Haber ile ilgili kendi yorumalrınızı yazıyorsanız, o haberi nerden okudugunuzun hiç bir önemi yoktur.

fruzgar adlı üyeden alıntı

Rewrite haberlerde sıkıntı yaşamazsınız. Resim ve video kullanımlarını harici tutuyorum çünkü olay yeri haberlerinde telif hakkı talep edebilir gerçi bu durumda da kaynak belirtirseniz aşabilirsiniz.

Ancak haberin basın yayın özgürlüğü vardır bi konuyu kendi diliyle herkes anlatabilir hatta alıntılayıp bile anlatabilir ama bunu Google istemez dolayısıyla sizde istemezsiniz. Siz özgünleştirin saten o yazıdan baya bağımsız bir yazı ortaya çıktığını görüceksiniz :)

Insecta adlı üyeden alıntı

Kendine göre düzenleyerek paylaşmak suç değildir ancak şöyle bir konu var eğer bir ajans üyeliğin yoksa yazıları kendine göre düzenlemen normalden çok daha zorlaşacaktır seçeceğin kelimeler telif sıkıntısı yaşamaman için önemli ve haber içeriği düşünülen bir sitede ajans üyeliği almadan ilerlemeye çalışmak biraz saçma...

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum, özet bir yorum yapmak istiyorum. Şimdi bazı arkadaşlar düzenlersen bir şey olmaz demiş. Ben şöyle örnek vermek istiyorum. Mesela bir ajans şöyle bir içerik paylaşmış.

Sınavda 10 Türkçe, 20 Matematik, 30 Tarih sorusu vardı.

Şimdi ben bunu haber olarak siteme koymak istiyorum, haberden ziyade duyuru veya bildiri gibi. Bunu yazmak zorundayım. Ben bu bilgiyi bir ajansdan öğrendim. Bu problem olur mu? yani adamlar sonuçta bu bilgiyi bir yerden öğrenmiş ben de onlardan öğrenip yazıyorum. Kendi kelimelerimle;

Gerçekleşen tesste 30 tarih, 10 türkçe, 20 matematik sorusuna yer verildi.

Gibi paylaştım diyelim bu bana zarar verir mi? görsel kullanmıyorum kesinlikle video falan koymuyorum.

Şöyle ki ben bir şeyi öğrenmeden onun hakkında yazı yazamam, öğrenmek için de diğer haber sitelerine bakıyorum.

Insecta Insecta WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** V**
  • Mesajlar 135
  • Beğeniler 5 / 40
  • Ticaret 0, (%0)
Şimdi haber sitesi içeriği düşünülen bir yerde 0 görsel 0 video ajans olmadan ilerleme diyorsun, zaten haberleri newsten alıcaksın büyük ihtimal burdan alıp yazıyı kendi düşüncelerinle düzgünce yazarsan sana kimse birşey demez, ama şöyle bir olay var bazı haberleri ajanstan alıyor bile olsan telifli olabiliyor, şimdi sende ajansta olmayacağına göre bunu uzatmamın bir anlamı yok yazını alıp kendin düzenlersen telif yemezsin ancak 0 resim 0 video ile nasıl bir haber sitesi yapmayı düşünüyorsun.

aktuelsoylesi aktuelsoylesi Kaliteli Marka Domainler Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
herkes öyle yapıyor zaten arkadaşım , haberleri okuyor sonra kendi beyin süzgecinden geçirip yorumlarını haber olarak paylaşıyorlar sıkıntı olmaz

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al