-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
şimdi hocam bir buton ile bir çok işlem yapabildiğim için önce buton ile bilgiyi alıp sonra iş bankasına iletemez miyim ?
Yapamazsınız. Ben "A" harfine basarken siz onu "01*as_*?" şeklinde şifrelenmiş olarak görürsünüz.
Burada ki şifreyi de yalnızca gerçekten işlem yaptığım sunucuda çözülebilir.
Sitenizde yorum yaparken dahi ( Oysa ki aslında işlem sizin sunucuyla alakalı ) ben o yorumu sizin sunucuya göndermeden önce o yorum şifreli olarak durur orda. Gönderdiğim an Sorgu devreye girer. Yanıt sizin sunucudan doğru gelirse şifre çözümlenir aksi halde bilgiyi şifreli görürsünüz.
Mesela kendi sitenizde facebook yorum bölümünü kullanıyorsunuz diyelim. Çözümlenmiş bilgiler ( yorumlar ) her ne kadar sizin sitenizde ilgili yazının atında görünse de dahi, bu yorumların çözümlendiği yer facebook sunucularıdır. Siz o bilgileri Facebook sunucuları çözümlemediği sürece şifreli olarak görürsünüz.
Ben bu alana yorum yaptım diyelim ve Facebook'un Sunucuları çökmüş olsun veya tamamen kapatılmış diyelim. Bu yorum şifreli olarak sizin sunucuda bekler ( Ta ki facebook sunucularına erişip çözümleninceye kadar )
gibi gibi..
Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...