lostyazilim
tr.link

Şu SSL'nin Ne İşe Yaradığını Örnekle Açıklar Mısınız ?

12 Mesajlar 1.329 Okunma
lstbozum
tr.link

WmOptimize WmOptimize Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WebProgramlama
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** F**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 151 / 174
  • Ticaret 3, (%100)
Mağara_Adamı Hocam çok az anlamaya başladım sanki :) "Gönder butonuna bastıktan sonra işlem sizin sunucu tarafından karşılık bulursa normalleşir. " hocam karşılık derken işte burayı anlamış değilim. Burdan sonrası zaten benim için iptal :) Çünkü bunu anlamayınca diğerleri otomatik anlaşılmıyor. Birde "Bilgilerimi girip gönderdiğim zaman bilgilerim sizin sunucuya değil, iş bankasının kendi sunucusuna iletilir." şimdi hocam bir buton ile bir çok işlem yapabildiğim için önce buton ile bilgiyi alıp sonra iş bankasına iletemez miyim ? gibi sorular doğuyor :) O yüzden ilk cümle anlaşımlı :)

wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
şimdi hocam bir buton ile bir çok işlem yapabildiğim için önce buton ile bilgiyi alıp sonra iş bankasına iletemez miyim ?

Yapamazsınız. Ben "A" harfine basarken siz onu "01*as_*?" şeklinde şifrelenmiş olarak görürsünüz.

Burada ki şifreyi de yalnızca gerçekten işlem yaptığım sunucuda çözülebilir.

Sitenizde yorum yaparken dahi ( Oysa ki aslında işlem sizin sunucuyla alakalı ) ben o yorumu sizin sunucuya göndermeden önce o yorum şifreli olarak durur orda. Gönderdiğim an Sorgu devreye girer. Yanıt sizin sunucudan doğru gelirse şifre çözümlenir aksi halde bilgiyi şifreli görürsünüz.

Mesela kendi sitenizde facebook yorum bölümünü kullanıyorsunuz diyelim. Çözümlenmiş bilgiler ( yorumlar ) her ne kadar sizin sitenizde ilgili yazının atında görünse de dahi, bu yorumların çözümlendiği yer facebook sunucularıdır. Siz o bilgileri Facebook sunucuları çözümlemediği sürece şifreli olarak görürsünüz.

Ben bu alana yorum yaptım diyelim ve Facebook'un Sunucuları çökmüş olsun veya tamamen kapatılmış diyelim. Bu yorum şifreli olarak sizin sunucuda bekler ( Ta ki facebook sunucularına erişip çözümleninceye kadar )

gibi gibi..

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al