Uzun süredir webmaster arkadaşların kafasını kurcalayan bir soruya açıklık getirmek istiyorum. Tanıtım yazısı mı alsam, footer link mi ? Bu soruyu bende kendime çok sordum ama edindiğim bilgiler çerçevesinde doğru kararı verdim.
Bu yazımda da sizlere yardımcı olamaya çalışacağım.
Footer Link Nedir ? Nasıl İşler ?
Footer linkler sitenin alt kısmında bulunan bir kelime üzerinden diğer siteye doğrudan link veren yapıdır. Örneğin “teknoloji haberleri” kelimesinden bir siteye doğrudan “dofollow” link verdiniz işte bu footer link’tir. Footer linkler ücretli olup belirli bir süreyle verilir. Webmaster forumlarında çok görülür; 1 aylık footer link X Tl, 6 aylık footer link XX Tl.
Özellikle son zamanlarda Google amca footer link alan ve satan sitelere oldukça iyi cezalar getirmeye başladı. Google amca footer link almanızı istemiyor çünkü footer linkler arama sonuçlarında oldukça fazla dalgalanmalara yol açıyor. Nasıl mı ? 1 aylık footer link aldınız ve arama sonucunda yükseldiniz eee 1 ay sonra ne oldu reklam süreniz bitti ve tekrar arama sonuçlarında gerilediniz google amca bunları anlıyor işte. Ücretli link aldığınızı anlıyor…
Tanıtım Yazısı Nedir ? Nasıl İşler ?
Tanıtım yazıları son zamanlarda oldukça popüler olan, arama sonuçlarında en doğal yoldan yükselmenize yarayan kaliteli bir reklam türüdür. Maddi yönden de footer linklere göre daha hesaplıdır. Çünkü webmaster aleminde bir kural vardır; Site kapanana kadar tanıtım yazısı kaldırılmaz!! Kaldıran kaldırır tabii ama ondan sonra alemde adı çıkar ve daha kimse ondan tanıtım yazısı almaz.
Tanıtım yazıları bildiğiniz 300-500 kelimelik makalelerdir. Bu makale içerisinde bazı kelimelere link verilir ve bu şekilde backlink sağlanmış olur. Tanıtım yazısı yazarken dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus vardır; tanıtım yazısı yazarken direk olarak sitenizi tanıtmayacaksınız. Sitenizde bulunan bir kategoriyle ilgili ziyaretçilerin okuyabileceği orjinal bir makale yazacaksınız ve makale içerisinde 2 veya 3 adet olarak sitenize link vereceksiniz.
Ne kadar organik, o kadar iyi. Ne kadar organik olursanız tanıtım yazısının faydasını o kadar fazla görürsünüz.
Sonuç
Sonuç olarak tanıtım yazısı almanızı tavsiye ederim. Her türlü tanıtım yazısı daha avantajlı. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. :)
Kaynak