Bu yazı blogumdaki "[COLOR=#41A85F]Cloudflare ile Ücretsiz SSL Kurulumu[/COLOR]" yazımdan alıntıdır. Herhangi bir hata eksik görürseniz bildirmenizi rica ediyorum. Kolay gelsin. =)

Bildiğiniz gibi Google Temmuz 2018'den itibaren SSL kullanmayan tüm sitelerde "güvenli değil" uyarısını çıkaracak ve aramalarda SSL'li (HTTPS'li) siteler kısmen daha öncelikli olmaya başlayacak. Bu yüzden site sahipleri SSL kurulumu yapmak için kolları sıvadı, bende SSL kurulum hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar için Cloudflare ile tamamen ücretsiz SSL kurulumunu basit bir şekilde anlatmaya çalıştım.
Ücretsiz SSL Kurulumu

Ücretsiz SSL kurulumu için öncelikle sitenizde Cloudflare'in kurulu olması gerekiyor. Cloudflare'i sitenize kurmak çok basit eğer kurulu değilse buradan nasıl kurulacağını öğrenebilirsiniz. Kurulumdan sonra cloudflare panelinizde site isminizde "Active" yazıyorsa SSL kurulumuna başlayabiliriz.

  1. Öncelikle SSL'in çalışması için "CloudFlare Flexible SSL" ve "WordPress HTTPS" eklentilerini kurmanız ve HTTPS ekletnisinin ayarında "Proxy" kısmını "Yes - Evet" yapmanız gerekiyor.


  2. Wordpress ayarımız şimdilik bu kadar sonrasında WP ayarlarına devam edeceğiz. Şimdi Cloudflare ayarı yapacağız. Bunun için üstte bulunan menülerden "Page Rules" menüsüne girip, "Create Page Rule" butonuna tıklayıp açılan pencerede aşağıdaki görseldeki gibi "Always Use HTTPS" seçip URL'yide "http://*.siteadi.com/*" şeklinde yazın ve Save and Deploy diyoruz.


  3. NOT: Bu işlemin canlıya geçmesi 5 ila 48 saat arası sürebiliyor. Canlıya geçip geçmediğini anlamak için sitenizin başına HTTPS yazıp girin eğer güvenli diyorsa canlıya geçmiş demektir.
  4. İşlem canlıya geçtikten sonra wordpresste yapacağımız son bir işlem daha var o da panelden Ayarlar -> Genel Ayarlar bölümündeki "WordPress adresi (URL)" ve "Site adresi (URL)" kısımlarındaki HTTP kısmını HTTPS yapıp kaydet demeniz.


  5. Dördüncü ve son işlem olan http adreslerini toplu şekilde https'e yönlendirme işlemine, aslında eklentileri yüklediğimiz için bu adımı yapmayabilirsiniz ama yapmanızda fayda var. Bunun için aşağıdaki kodu ana dizinde bulunan .htaccess dosyasına eklemeniz gerekiyor. .htaccess dosyasını görüntüleyemiyorsanız gizli dosyaları gösterin demeniz gerekiyor.RewriteEngine On

  6. RewriteCond %{HTTPS} off
    RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R,L]
Cloudflare sayesinde tamamen ücretsiz SSL kurulumu işte bu kadar basit. Sadece 4 adımda SSL kurulumunu gerçekleştirmiş olduk. Bende ücretsiz ssl ile sitemi http'den https'e geçirdim. Bu süre zarfında herhangi bir olumsuzluk (hit kaybı, sıralama kaybı) veya olumlu bir durum (hit artışı, sıralama yükselişi) buradan sizlere bildireceğim. Son bir not Google dahi SSL'e geçişte ilk başlarda hit kaybı yaşama ihtimalinizin olduğunu söylüyor fakat kurulumu hatasız ve eksiksiz yaparsanız bu ihtimal yok denecek kadar azalıyor.