netbozum
tr.link

türk arama motoru geliyoo nasıl bir algoritma bu?

112 Mesajlar 16.026 Okunma
acebozum
tr.link

MrAuTHoR MrAuTHoR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 145
  • Ticaret 1, (%100)
terbiyesizlik ve karaktersizlik, adice, kalleşçe,

Yöneticiler görmemiş sanırım ... Konuyu açan arkadaşı "Moruk" dedi diye banlamışsınız, bunları da görürsünüz umarım ...

@Buray Savas ANIL bey, öncelikle sakin olun. Bilmeniz gereken bir şey var ki herkesin kullanımına bir şey sunuyorsanız her türlü eleştiriye açık olmak zorundasınız. Aksi durumda sitenin kullanımı için şifre koyarsınız, istediğinize şifreyi verirsiniz ve sadece size olumsuz eleştiri yapmayanlara sunarsınız hizmetinizi. Bu vesile ile kimseden de olumsuz eleştiri alamazsınız. Aksi durumda olumsuz eleştiri yapanlara da terbiyesiz, karaktersiz, adi, kalleş gibi hakaretler edemezsiniz. Eğer size hakaret eden varsa yöneticilere bildirirsiniz, onlarda gereğini yapar. Bilmenizi isterim ki ülkede saygı çerçevesinde ifade özgürlüğü var.

Burada ahkam kesen yada kendince laf konuştuğunu zanneden kişilere şunu soralım mı hep beraber. Kaçınızın 3 tane teknoloji şirketi var? Kaçınız 3 ülkede kayda değer çalışmalar ortaya koydunuz? Kaçınız tarih de hayırlı bir işe imza attınız? Kaçınızda 52 personel var ve bunların maşını tek başınıza ödediniz. Kaçınız işletme sahibisiniz?

diyorsunuz ... Bir kişinin bir hizmet hakkında yorum yapabilmesi için illa şirket kurmuş olması, 3 ülkede kayda değer çalışmalar yapması, çok büyük hayırlar yapması, bilmem kaç tane personel çalıştırması gerekmiyor.

Neyzen Tevfik Fikret'e biri yazdığı romanı gösterir. Neyzen Tevfik beğenmediğini söyler. Romanı yazan kişi de sizin gibi hiddetlenip "sen hiç Roman yazmadın ki, nereden bileceksin" der. Neyzen Tevfik'te "Ben hiç yumurtlamadım ama yumurtanın bayat mı yoksa taze mi olduğunu anlarım" der. Dolayısıyla burada olumsuz eleştiri yapan arkadaşlarda belki şirket kurmadılar, belki hiç bir arama motoru yazacak fikre sahip bile değiller fakat bir arama motoruna kaliteli denmesi için nelerin gerekli olduğunu çok iyi biliyorlar.

Şu anda bu ülkede Başbakan'a bile hakaret edebilen bir halk var. Nasıl çığrından çıkmış bir millet ile karşı karşıyayız değil mi? Ülkeni yöneten kişiye hakareti maharet sayıyorsun. Ülken için çalışana yafta yapıştırmayı maharet sayıyorsun.

Siyasete girmek istemiyorum fakat siz girmişsiniz. Bende siyasi bir tartışmaya meydan vermeden anlamakta güçlük çektiğiniz konuya yardımcı olayım. Anladığım kadarıyla Fransa'da yaşıyorsunuz, Türkiye'de son dönemlerde olanları bilmiyor olabilirsiniz (ki bütün dünya duydu). Dolayısıyla ülkeyi yönetenlere yaşananlar çerçevesinde olumsuz eleştiri yapanlar elbet olacaktır. Hakaret kime olursa olsun yanlıştır. Fakat sırf biri ülkeyi yönetiyor diye kendisine biat etme zorunluluğu hiç bir demokratik ülkede yoktur.

Siz bu ülke için çalışıyorsunuz fakat Fransa'dasınız. Bütün faaliyetlerinizi neden Türkiye üzerinden yürütmüyorsunuz ... Neden Fransa'ya vergi ödüyorsunuz ... Türkiye'den çıkıp dünyaya yayılmış çok büyük internet projeleri var. İlla Fransa'da yada başka bir ülkede olmak gerekmiyor.

Bir kamyon dolusu şey yazmışsınız dolayısıyla bunlara cevap olarak bir kamyon dolusu yazacak şey var. Fakat ben sadede gelicem. Bakın Burak Bey, siz bir arama motoru yapıyorsunuz. Bir Türk olarak Türklerden buna destek bekliyorsunuz. Saygı duyuyorum. İnşallah çok iyi yerlere gelirsiniz, bunu yürekten diliyorum. Daha önce ki bir konuda da size bunu söylemiştim. Fakat görünen şey ortada. Arama motorunuz kendisinden beklenildiği şekilde çalışmıyor. Bir arama motorunun da yapması gereken tek bir şey vardır, o da aranılan kelimeyle alakalı en ilgili, doğru ve kişinin beklentisini karşılayacak sonucu vermek. Sizin arama motorunuz bunun kilometrelerce uzağından bile geçmiyor.

"Bu gerçek arama motoru değildir" diyorsunuz. O zaman bu kadar yazı yazacağınıza "Arkadaşlar, şu anda yeni bir yapılanma sürecine giriyoruz. Bu gördüğünüz sonuçlar bizim asıl arama motorumuza ait değildir. Şu tarihten itibaren gerçek arama motorumuz hizmete girecektir" dersiniz, olur biter. Her türlü yenilik için konu açıyorsunuz, mevcut arama motorunun gerçek arama motoru olmadığını belirten bir konu açarsınız, bu alakasız sonuçlar hakkında konuşanlara sadece açtığınız konunun linkini verirsiniz. Fakat siz 3 şirket kurmuş(!), 52 kişi çalıştıran(!), çok büyük işler yapan(!) biri olarak olumsuz eleştiri yapan kişilere hakaret ediyorsunuz.

Açtığınız konularda övgü dolu cümlelerden nasıl mutlu oluyorsanız, olumsuz eleştirilerden de ders çıkaracaksınız. Benimde yazılım projelerim var. Bende aylarımı harcayıp yayına soktuktan sonra kişilerin beğenisine sunuyorum. Bana da bir dünya olumsuz eleştiri yapan oluyor. Hemde sizde olduğu gibi düzeltilmesi gereken hatanın ne olduğunu da söylemiyorlar, "b.k gibi olmuş", "beğenmedim","beş para etmez" diyorlar geçiyorlar. Bende onlara sizin yaptığınız gibi "adi,karaktersiz,terbiyesiz,kalleş" demiyorum. Saygı çerçevesinde cevabımı veriyorum. Hatta haklı olduklarını bile söylüyorum. Ondan sonra geçiyorum karşısına, nerelerini düzeltsem diye düşünüyorum.

Bir arama motoru geliştiren kişi olarak Google'ın kitabını okuduğunuzu varsayıyorum. Okumadıysanız okumanızı tavsiye ediyorum. Google, Larry Page ve Sergey Brin tarafından Stanford Üniversitesinde kuruluyor. Sizin gibi her yerde tanıtımını yapmıyorlar. Sadece arkadaşlarına mail atarak Google'ı gösteriyorlar. O kadar çok beğeniliyor ki, Arkadaşları da diğer arkadaşlarına,diğer arkadaşları diğer arkadaşlarına derken Google o kadar çok ziyaret ki Stanford Üniversitesinin sistemi çöküyor. Yani sizin arama motorunuz bugün biri tarafından görüldükten sonra bırakın tavsiye edilmeyi, giren kişi bir daha sitenize girmiyorsa, üstelik bir de olumsuz eleştiri alacak kadar kötü bulunuyorsa bu noktada yapmanız gereken olumsuz eleştiri yapanlara sövmek değil, olumsuz eleştirileri nasıl olumlu eleştiriye çevireceğinizi düşünmektir.

İnsanlardan olumlu eleştiri, destek veya benzeri durumları talep edemezsiniz. Olumlu eleştiriyi, desteği yaptığınız işin güzelliğiyle hak edersiniz. Sırf Türksünüz diyede yaptığınız iş güzel olmaması durumunda güzel denmesini bekleyemezsiniz. Rakiplerinizle aynı kalitede bir arama motoru yaparsınız, ondan sonra Türklerden destek beklersiniz.

Şu anda Türkiye'de ki en büyük arama motoru Google, ikincisi Yandex. Bu arama motorları dünyanın en büyük arama motorları, milyar dolarlarla oynuyorlar, dolayısıyla siz yanından bile geçemezsiniz. Fakat forumdaki konulara bakın, Google ve Yandex hakkında bir dünya olumsuz konu var. Güncellemelerinden tutunda, özel günlerde kullandıkları logolara kadar Google ve Yandex'e söven bir sürü kişi var. Durum böyleyken siz olumsuz eleştirilerden bu kadar rahatsız olmamalısınız.

Bu vesile ile Google'a laf edenlere de bir kaç söz söylemek istiyorum. Google'ın kurulduğu sene 1998'di. O zamanın teknolojik imkanları ile bu zamanın teknolojik imkanları kıyaslanamaz bile. Kaldı ki Google kurulduğunda Yahoo, Ask, AltaVista gibi arama motorları mevcuttu. Fakat herkes Google'ı daha iyi buluyordu. Bu arama motoru aradan geçen 3 yılda, facebook diye arama yaptığınızda sayfalarca Japon sitesi çıkarıyorsa ortada bir sorun var demektir.

Biraz gerçekçi olalım ...
Merkur

kişi bu mesajı beğendi.

SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
googleasistan
reklam

GokalpEmir GokalpEmir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad G** E**
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 12 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Boşa harcanan tonla para bence.

İşe yaramayan bir iş.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al