Şimdi Türkiye'de yayın yapmak diye bir tabir var. Bazı web siteleri için yasal sınırlamalar ve yasaklar olduğu için bu tabirin ortaya çıktığını görüyorum ve tam olarak bu yayın olayını anlayamadım.

Hosting ve domain başka bir ülkede barınıyor ama Türkiye'de yayın yayın yapıyor durumu neye göre belirleniyor?

Yani içeriğin yazıldığı dil, içeriğin kategorileri, etiketleri başlıkları, domain uzantısı veya domain isminin türkçe olup olmaması, arama motorlarının Türkiye için gösterdiği sonuçlar mıdır bahsedilen yoksa göremediğim ya da bildiğim başka detaylar da mı var? Arama motoru kriteri baskın ise hangi arama motorlarını referans alıyorlar? BTK erişim engeli koyarken neden arama motorunu da engellemiyor? Eğer arama motorları baskın bir etken değil ise sitesinin varlığı bile yetiyor mu? Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi :D

Bunun manipüle edilebilecek bir tarafı var mı? Yani bir şekilde pas geçebileceğimiz bir yöntem ya da bir lisans her şeyi çözer mi?

Bilirsiniz imgur engelli +18 içerik dolayısıyla yıllardır erişilemiyor (sanırım bazı sunuculara veya ip'lere), özellikle stackoverflow'daki eski konulardaki görselleri görüntülemek için vpn açmak zorunda kalıyorum ama aynı zamanda 500px (ki bolca +18 içerik barınıyor olmasına karşın) sitesinde böyle bir sorunla hiç karşılaşmıyorum üstelik bildiğim kadarıyla hiç engel de yemedi. (Hükümetimiz oldukça ilginç bir politika izliyor doğrusu, yanlış hatırlamıyorsam jwplayer ya da onun gibi bir projenin yapımcı ekibinin sitesi bile engellenmiş idi.)

Burada dikkatimi çeken şey 500px içeriklerini fotoğrafçılar ekliyor ve dolayısıyla site engel yemekten bu şekilde mi yırtıyor? Yoksa 500px için şikayette bulunsam BTK ona da mı el atar?

Biliyorum sorularım matroşka gibi oldu ama Türkiye'de yayıncılık sektörü poşete benzemeye başladı, vatandaşın biri adsense reklamını 10 tane sitesine koyuyor, paraya para demiyor, biz 1000 tane sağlam içerik hazırlıyoruz yetersiz içerik diye red yiyoruz, başkası çalıntı içerikle aslını geçiyor, kanunları ihlal eden siteler yayında ama bizim birilerini eleştirdiğimiz yazımız başkasının bir şikayeti ile başımıza bela oluyor vs vs.

Amacım yurt dışından yayın yapabileyim aynı zamanda Türkiyeden de ziyaretçi alabileyim.