Yapılan Saldırılar Rusya Destekli hacker grubu Anonymous Tarafından Yapıldığı Açıklandı.

[SIZE="6"]Videoyu İzlemek için[/SIZE] [SIZE="5"]BURAYA TIKLAYARAK[/SIZE] izleyiniz.

html kodu olmadığı için direk siteyi veriyorum.Siteden oynatabilirsiniz. ( TÜRKÇE ALT YAZI )

Yaklaşık 10 gündür ülkemizin yaşadığı siber(hacker) saldırıları ülkemizi çok olumsuz yönde etkilemiş durumda . 14.12.2015 tarihinden bu güne yoğun saldırıların yaşandığı ülkemizde, dün inanılmaz bir dereceye ulaşarak devlet sitelerimiz ve bankaların internet hizmetleri %0 iş ile hizmet vermeye başladı.Sistemler kilitlendi hiçbir şey yapılamaz oldu.

Çok uzun bir zamandır

isbank.com.tr, garanti.com.tr turkiye.gov.tr
gibi firmalar ve kamu sitelerine girişin engellendiğini bildiren Türk ******* yöneticilerinden Onur Öz, Saldırıların çok yüksek bir seviyeye yükseldiğini ;bankaların yanı sıra kamu sitelerinin de kullanılamaz duruma kadar gerilediğini söyledi.

“Saldırıların hedefi Türk ******* değil, bankalar ve devlet kurumları” diyen Öz, “Fakat yine de Türkiye’deki kurumların birçoğu Türk *******’dan servis alıyor ve biz de bu saldırılardan etkileniyoruz. Bu siteler üzerinden sağlanan her türlü servisi biz sağladığımız için savunmasını da biz yapmak durumundayız” dedi. Öz, Türk *******’la birlikte diğer servis sağlayıcılarının da saldırılara hedef olduğunu söyledi. (resmi bir açıklama gelmemiş olsa da bankalar üzerinden saatlerce işlem yapılamamasının büyük bir maddi kaybı beraberinde getirdiği söyleniyor)





Reuters yaptığı açıklamada 300 binden fazla internet sitesinin alan adı ve barındırmasını besleyen ODTÜ, Türk sitelerine yapılan sitelerin RUSYA hükümeti tarafından bilinerek uygulandığını savundu.

Finlandiyalı ülkesinin internet güvenlik şirketi F-secure çalışanı Artturi Lehtip,

“Saldırıların süresi ve boyutu dikkat çekici. Bir ülke mi, bir grup mu yoksa tek bir kişi mi? Bu konuda herhangi bir tahmin yürütecek kadar elimizde veri yok”
Diğer gözlemcilerin görüşleri olarak’da ülkemizde ki siber saldırıların 2007 tarihinde Estonya ülkesine yapılan saldırılar ile eşdeğer bir operasyon olduğunu belirtti. O zamanın hükümeti Tallinn meydanında olan Sovyet anıtını kaldırma kararının ardından ülkenin devlet ve banka sitelerine aynı şekilde saldırılar düzenlenmiş ve bu saldırılarında Rusya kaynaklı olduğu onaylanmıştı.Anlaşılan Ülkeler arasında ki bu gerginliğin bir Soğuk savaş olarak internet üzerinden devam ettirildiği gözlemlenmekte.