lostyazilim
tr.link

Türkler Neden Özgün Tasarımlar Yapamıyorlar? (Tartışalım)

47 Mesajlar 7.879 Okunma
lstbozum
tr.link

Ulpianus Ulpianus Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 363
  • Beğeniler 46 / 65
  • Ticaret 2, (%100)
Türk milleti basitliği sever, ağır görüntüyü beğenmez. Tasarımcıların buna dikkat etmesi gerekir. Somut örnek vereyim,
3-4 sene önce internethaber 1 numaraydı, ama tasarımı bir değiştirdiler, ağırlaştırdılar benim için ve bir çok ziyaretçi için öldü.
Ama sade,HIZLI tasarımıyla onun yerini ensonhaber aldı.
Neden?
Hızlı - sade

Ayrım şu, yabancılar sade seviyorlar sade tasarlıyorlar. Hem tasarımcılar kendi işlerini beğeniyor hem de müşteriler. Çünkü ulaşılabilirliği yüksek veriler yüklenebiliyor tasarımlara.
Biz (tasarımcıları kastediyorum) ağır, yoğun görsel seviyoruz tasarlayamıyoruz. Eğer tasarlanan sitede çok mühim veriler olsa bile o yoğunlukta onları ayrıştıramıyoruz.
Bu kadar.
Okeskin Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

yemre yemre UI Designer and Front-End Developer. Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek UI Designer and Front-End Deve
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Y** C**
  • Mesajlar 162
  • Beğeniler 34 / 80
  • Ticaret 6, (%100)
Güzel bir tartışma konusu olmuş, tek tek okudum bu vakitte :)

Konuyu geldiği boyutta yorumlayacak olursam sanırım ortak kanı şu ; Türkiye'de emeğe gereği kadar değer verilmiyor. Bunu kimse zaten inkar edemez. Eğer aksi durum, diğer ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de olsaydı çok farklı yerlerde olurduk.

İkinci olarak herkes takdir eder ki, eğitim. Yapılan her meslek nasıl eğitimsiz olmuyorsa, bu işte de eğitim şart. Denebilir bu işin eğitimini almamış ama işinin piri arkadaşlar yok mu diye. Var elbet var ama eğitimini alsalar, çok daha iyi yere gelecekleri ortada.

Konuyla alakalı değildir belki fakat tartışmanız geldiği durum bakımından okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Okuyanlar vardır muhakkak ama yine okumakta fayda var :) Türkiye’de bloglardan faydalanma anlayışı - Egonomik
Atakan Okeskin

kişi bu mesajı beğendi.

AzReTL AzReTL Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek freelancer
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 19 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
şuan yaptığım hesaplamayı görünce artık nerdeyiz? dedim be kardeşim..

resimge gördüğünüz gibi 20,610.00 USD = 37.135,58 Türk Lirası yapıyor.

37.000 TL şahsen bu zamana kadar hiç bir arada görmedim.

Ama, http://themeforest.net/item/detube-professional-video-wordpress-theme/2664497
linkteki tasarıma bakarsanız tam 458 adet satmış ve tanesi $45 dolardan. İşte resimde gösterdiğim rakamlar sadece bu temanın satışından kazanılmış.

Aslında o kadar ahım şahım bir tema değil. Şu temayı biz yapıp satışa çıkarsaydık 20-30 TL'ye satardık. $45'a satsak kimse almazdı. Kazandığımız para ise 100-150 tl'yi geçmezdi.

Sonuç ortada, Türkiye'deki alışveriş yapan insanlar her zaman çok kaliteli olsun ama çokta ucuz olsun istiyolar. Buda tasarımcıları fiyat konusunda bayağı aşağı çektirmeye zorluyo ve halimiz ortada işte.

Tabiki sosyal hayat, yaşadığımız ülke ve daha birçok sorunumuz var, bunları kabul ediyorum ama, hiç bir tema satışından 37.000 Tl kazanabildik mi? acaba..

Ekleme: Alın size bir tema daha, bu temayı ben alırım diyen bir kişi bile çıkmaz ama bununda kazancı işte böyle; link= http://themeforest.net/item/widezine-magazine-news-editorial-community/155189

Okeskin

kişi bu mesajı beğendi.

4531 4531 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 13.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 996
  • Beğeniler 210 / 211
  • Ticaret 3, (%100)
Bu konuda cogunuz haklisiniz. Birde deonemli birsey varki cevre faktoru. Yani mesela ben suan firma scriptim uzerine calisiyorum bazen sabahliyorum ancak cevreme ne kadar anlatsam da oyun oynuyor yada bos bos internette dolasiyor oluyorum. Buda can sıkıyor. Sogutabiliyor insani. Ancak anlasalar ne yaptigimi ozaman daha verimli olunacagina inaniyorum. Yazim hatalarinin kusuruna bak
mayin telefonile yaziyorum
Okeskin AzReTL

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Spaksu Spaksu Tasarım = Fikir Çalışması Kullanıcı
  • Üyelik 07.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek İşçi
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad S** P**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 8 / 79
  • Ticaret 1, (%100)
Sıfırdan tema yaparsınız (blog için konuşuyorum) o kadar emek verirsiniz, densizin biri gelir temayı tamamen çalar sonra üzülürsünüz kızarsınız ve yabancı bir temayı editleyip kullanırsınız. Şimdide bu temayı çalıyorlar ve çalmadım esinlendim diyorlar.. ne yaparsanız yapın düzelmez bu iş :)
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

AzReTL AzReTL Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek freelancer
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 19 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
themeforestta en çok satılan tema neredeyse hiç bir özelliği yok 300.000 Tl'ye yakın para götürmüşler. Biz çok çok iyi temalar yapıyoruz ama, değerimizide bilenler pek olmuyo, hemen wareze düşüyo genelllikle.
Okeskin

kişi bu mesajı beğendi.

HeRaM41 HeRaM41 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 313
  • Beğeniler 17 / 33
  • Ticaret 5, (%100)
ya ben birşey sormak istiyorum sürekli blog temaları ortalıkta kol geziyor arkadaş 3 aydır özellikle Türk yapımı yemek sitesi teması arıyorum 1 tane var ama paralı oda 5 kuruş etmez neden farklı alanlarda yapılmıyoda aynı tasarımlar evrilip çevrilip önümüze konuluyo yav inanır mısınız yabancıların yaptığı en b*ktan tema bile bizde satılan paralı yemek temasından iyi e birazda farklı alanlara yönelelim değil mi :) belki o zaman daha karlı çıkıcaz ama yoook tutturmuşuz bi blog teması xx log teması xy blog teması bu ne arkadaş bi tanenizde böyle laçkalaşmayan bi alan için tema yapın :)
burakisci Okeskin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al