Uzun zamandır kullandığım ve yeni tanıştığım sitelerden bahsedeceğim sizlere. Bu iki site sayesinde otomatik resim optimizasyonu yapabilir, aşırı kullanım söz konusu değilse yıllarca resimlerinizi bu siteler aracılığıyla ücretsiz olarak depolayabilirsiniz. Hosting masraflarınızı minimize etmenize katkıda bulunacaktır.

1. Cloudinary

Bu web sitesi resim optimizasyonu hizmeti ile birlikte hemen hemen her türlü dosyayı saklayıp, paylaşabileceğiniz bir yapı sunuyor.

Örnek olarak sitenizde yayınlanan resimleri, javascript ve css gibi dosyaları rahatlıkla saklayabilir, size verilen ücretsiz depolama ve bant genişliği hakkından yararlanabilirsiniz.

Ücretsiz üyelik özellikleri;
Free Plan
20,000 Aylık İstek ve Dönüşüm
300,000 Toplam Resim ve Video
10 GB Depolama Alanı
20 GB Aylık Bant Genişliği

Bu hakları arttırmak için siteyi twitter/facebook hesabınızda paylaşabilir veya arkadaşlarınızı siteye davet edebilirsiniz.

Üye Ol (referans): https://bit.ly/2EzFn8q
Üye Ol: https://cloudinary.com/


2. ImageKit.io
Cloudinary'nin sadece resim için olan versiyonunu düşünün. Yine depolama ve optimizasyon amaçlı kullanılabilir. Hosting masrafları bu sayede minimize edilebilir. Bu sitede .txt dosyası yüklemeyi denedim kabul etti, fakat .rar yüklenmiyor mesela.

En azından bolca resim depolamanız gerekiyorsa bu siteden yararlanabilirsiniz. Diğer dosya türlerini desteklemiyor ne yazık ki.

Desteklenen dosya türleri;
JPG
PNG
GIF
SVG
WEBP

Ücretsiz üyelik özellikleri;
Ayda 20GB'a kadar bant genişliği
Ücretsiz istek ve dönüşüm
Ücretsiz depolama alanı

Aynı şekilde bu sitede de referans sistemi bulunmakta, haklarınızı arttırabilirsiniz.

Üye Ol (referans): https://bit.ly/38QtBER
Üye Ol: https://imagekit.io/