wmaraci reklam

Vergi Levhası olmadan sanal pos alınır mı?

22 Mesajlar 24.509 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

takiplekazan takiplekazan www.ucuztakipcim.com Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sosyal Medya Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 860
  • Beğeniler 85 / 277
  • Ticaret 1, (%100)

turudu adlı üyeden alıntı

Bilgi kirliliği yaratan arkadaşlar kimler acaba...

Ailenizin sanal POS aldığınız banka şubesinde yüklü miktarda parası veyahut finansal çalışması olabilir. Banka şube müdürü tanıdık olabilir.(Kaldı ki şube müdürü tanısa bile sanal pos vermeyebilir.) Bir AŞ şirket yüklü miktarda parasını ilgili bankada tutuyordur oda alabilir. Bunlar sınırsız sayıda senaryodan ibarettir. Banka kasadır. Kasa kayıp etmez.

Genç bir girişimci, hiç bir bağlantısı yada tanıdığı olmadan, kısıtlı bütçesi ile POS falan alamaz.

Şahıs şirketi kurmanın maliyeti önemli değildir. Vergi vermek kutsaldır. İnsanları kayıt dışı çalışmaya yönlendirmek hem suçtur hem de kabul edilemez. Ticari iş yapıyorsanız faturanızı keseceksiniz. Aksini düşünüyorsanız sesinizi keseceksiniz. Haksız rekabet söz konusu olduğunda ve devlete vergi vermemek söz konusu olduğunda gelip burada ahkam kesmeyin.

Bilgi kirliliği yaratıyor diye de insanları zan altında bırakmayın. Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz. Bir ayda sanal pos alan adamların 15 gün içinde POS'ların iptal edildiğini, bilirkişilere ağladıklarını, dolandırıldıklarını çok gördük. Cin olmadan adam çarpmaya çalışmayın.


Hocam ahkam kesilecek yer burası değil. Bana ya da bir başkasına kendinizi kanıtlamanıza gerek yok. Ben yaşadığım durumdan bahsediyorum. Ayrıca şirketimi kurdum vergimi ödüyorum. Ancak kısıtlı bütçesiyle bir şeyler yapmaya çalışan gençlerin ve girişimcilerin vergi yüküyle ezilmesi bana doğru gelmiyor. Bir süre vergisiz idare edebilir ki Türkiye de internetten para kazananların büyük bir kesimi vergi ödemiyordur.

Bu arada laflarımı üstünüze aldığınız ve duyarlı bir vatandaş olduğunuz için teşekkür ederim. Polemik yaratmamak adına yazacaklarınıza muhatap olmayacağım.

Ek Olarak:

turudu adlı üyeden alıntı

Kuveyttürk bir bankadır ve BDDK'ya tabidir. FreePOS ürününü ücretsiz verir ama çapraz satış yapar. Kuveyttürk müşterisiyim ve FreePOS ürününü kullanıyorum ve ücretsiz değil. Bir banka bir tanıdığın üstüne POS hizmeti vermez. Verirse soruşturma geçirir ve ceza alır. Hiç bir şube müdürü veyahut şube yönetmeni kariyerini tehlikeye atmaz.

goshopier.com adli girişim TÜBİTAK yada Sabancının değildir. Devlet tarafından destek programlardan faydalanmakta (http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/sanayi/ulusal-destek-programlari) ve kuluçka merkezinden (Inovent firmasınından) yatırım desteği görmektedir. (http://www.inovent.com.tr)

Bunlar okumasını bilen insanlara bir şey ifade eder ama daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Shopier Üyelik Sözleşmesi okuyun yeter.

*.*.*

TÜBİTAK, Teknoloji ve Yenilik Destek Programı ile Shopier'i maddi olarak desteklemektedir.

Shopier, Sabancı Üniversitesi SUCOOL programı tarafından desteklenen ve
Sabancı Holding'e bağlı Inovent firmasının ortaklığının bulunduğu ödeme teknolojileri alanındaki ilk ve tek girişimdir.

*.*.*

İnternetten bir ürün sattığınızda fatura kesmek zorundasınız. Bu fatura kesmezseniz müşteri malı yada hizmeti geri iade etmek istediğin de yada garantiye başvurmak istediğinde sorun yaşar. Sistem bir şekilde sizi su üstüne çıkarır. Son kullanıcıya yada şirketlere mal satmak için zaten mal almanız gerekiyor. KDV gelir/gider tutturamazsınız. Faturasız mal satsanız bile faturasız mal bulamazsınız.

Bu konudaki son yazımdır. Lütfen bana cevap hakkı doğuracak şahsıma yönelik yazı yazmayınız. Ben insanları doğru yönlendirmek istiyorum ama bir kısım zevatın aklı üç kağıtcılığa çalışıyor.


Ben insanları doğru yönlendirmek istiyorum ama bir kısım zevatın aklı üç kağıtcılığa çalışıyor.


Kimseye saldırmazsanız cevap hakkı doğuracak şeylerle karşılaşmazsınız. Buradaki kimseyi üzerime alınmıyorum!
FurkanERGUN

kişi bu mesajı beğendi.

Türkiye'nin en uygun fiyatlı sosyal medya paneli - www.ucuztakipcim.com
wmaraci
reklam

turudu turudu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad L** T**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 2 / 55
  • Ticaret 0, (%0)
@takiplekazan "bir kısım zevatın aklı üç kağıtcılığa çalışıyor." yazdığımda üstüne alınma. Madem şirketin var. Yarası olan gocunsun. Gençleri doğru yönlendirmek ve helal para kazanmalarını sağlamak adına bir şeyler yazıyorum. Bende size teşekkür ediyorum ve bende sizin polemik yaratmamak adına yazacaklarınıza muhatap olmayacağım.

@OzanP Haklısınız ancak bu başka bir tartışma konusudur. Vergi vermek demek güvenlik, adalet, eğitim, ulaşım, sağlık, iletişim vb demektir. Vergi olmazsa bunlar olmaz. Bende devlete vergi vermiyeyim ama devlet bana her türlü hizmeti versin demek diye bir şey yoktur. Siz zaten neyin ne olduğunu bilen birisine benziyorsunuz. Uzatmama gerek yok. Benim amacım farklıdır. Vergi sistemi elbette eleştirilebilir ama yok sayılamaz.
sguneci OzanP

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al