Visual Lightbox resimlerimiz bir galeri haline getiren ücretli bir programdır. Örnek olarak facebook da sırayla baktığımız resimleri gösterebiliriz. Bu program ile yaptıklarınız ondan biraz daha düşük seviye de olsa da yeni başlayanlar için ilaç gibi gelecek bir programdır. Programın içinde Türkçe dil seçeneği de mevcuttur. Programı kendi sitesinden demo olarak indirebilirsiniz. Programın en güzel yanı Windows ve Mac OS X işletim sistemlerinde çalışması. Tek bir sisteme bağlı kalmamış yapımcılar. Benim gibi kullanıcıların işine yarayacaktır :D

http://visuallightbox.com/ sitesin giriş yaptıktan sonra ana sayfa da Free Download
for Windows or Mac yazısına tıkladıktan sonra açılan sayfa da işletim sistemimize uygun Free Edition linkine tıklayıp programı indiriyoruz.

Program kurulumunu anlatmayacağım kolay bir kurulumu var. Takılan arkadaşlarımız olursa konu altından dile getirirlerse hemen yardımcı olurum..

Gelelim programı kullanmaya;

Resim 1



Programı kurduktan sonra resimde gördüğünüz kısım ingilizce gelmektedir. Üst menüden Setting>languages kısmına gelerek Türkçe dil seçeceğini seçebilirsiniz.

Resim 2



Resim üzerinde de yazdığım gibi, 1 numaralı kısımdan resimlerimiz için gerekli ayarları yapacağız.
2 numaralı kısımdan ise resimlerinizin isimlerini değiştirebiliriz.

Resim 3



Resimde görülen numaraların tek tek açıklaması;

1 Numara: Bu kısımdan resimlerimiz için çerçevelerimizi seçiyoruz. Ben sticky notes isimli temayı seçtim.
2 Numara: Temayı seçtikten sonra özelliklerini ayarlayacağımız kısım.

Küçük Resimlerin Çözünürlüğü yazan yeri biraz yüksek tutabilirsiniz ya da kendinize göre bir çözünürlük yazabilirsiniz. Ben 160x160 kullandım.

3 Numara: Seçtiğimiz küçük resimlerin dosya uzantısını değiştireceğimiz bir bölüm. jpeg her zaman en idealidir. Çünkü sitelerin daha hızlı açılmasını sağlar ve fazla büyük boyut tutmaz.
Resim kalitesini de %100 yapıyoruz.

4 Numara:Sayfanızın hangi renkte görünmesini istiyorsanız buradan aktif ettikten sonra istediğiniz bir renk kodunu verebilirsiniz. Eğer renk kodu bilmiyorsanız bu siteyi kullanabilirsiniz..

Resim 4



Yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz arkadaşlar. Bu kısımda da bir tema ayarlama kısmı var. Bu sefer ki ayarlar resimlerin üzerine tıkladığımızda açılacak olan resimler için. Bir nevi resimlerin orjinal boyutunda gösterimi. Burada da numaralı kısımları tek tek yazacağım.

1 Numara: Küçük resimlerimiz için nasıl tema seçtiysek bura da büyük resimlerimizi göstereceğimiz temayı seçeceğiz. Ben Pinboard temasını seçtim siz hoşunuza giden bir temayı seçebilirsiniz.

2 Numara: Resimlere tıkladıktan sonra hangi çözünürlükte görüneceği kısımdır. Orada ki seçmeli menüden sitenize uygun boyutlandırmayı seçersiniz ya da alt kısıma istediğiniz bir çözünürlüğü yazabilirsiniz. Ben orjinal boyutta görünsün seçeneğini seçiyorum genellikle.

3 Numara: Resim kalitesini ayarlıyoruz. Burada da %100 yapabilirsiniz.

4 Numara: Burada ki ayarı kullanmak için programın lisansını satın almanız gerekmektir. Kısaca bahsetmek gerekirse resimlerinize istediğiniz yazıyı ekleyebilirsiniz. İsterseniz web sitenizin ismini isterseniz sevgilinizin ismini..

Resim 5



Evet geldik işin en güzel yanına. Yaptığımız çalışmayı kaydetmeye. Çalışmanızı isterseniz bilgisayarınıza kaydeder, isterseniz web sitenizin bilgilerini girerek direk FTP ye gönderebilirsiniz. Ben her zaman önce bilgisayarınıza sonra FTP ye göndermenizi önderirim. Çünkü yaptığımız çalışmayı görüntüleyebilir sonradan üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu kısımda ki işlemlerimiz de bittikten sonra kapat deyip bilgisayarımıza kaydettiğimiz index.html dosyasına tıklayarak çalışmamızın ön izlemesini yapabiliriz.

Buradan da benim yaptığım çalışmayı görebilirsiniz..

Konu hakkında sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz. Saygılarımla Yunus ÇELİKER..

Kaynak:http://www.netortami.net/visual-lightbox-nedir.html