Hotjar - Web Analiz ve Geri Bildirim Aracı
Hotjar, siteniz üzerine eklediğiniz kod sayesinde, ziyaretçi anket, geri bildirim gibi özellikler gösterirken size, tıklama sıcaklık haritası, fare hareketleri gibi özellikleri sunar. Siteniz üzerinde ziyaret eden kullanıcının sayfada kalma süresini ve kaydırma,fare hareketi, tıklamalarını size video şeklinde hazırlayıp sunmaktadır. Bunlrı video ve rapor olarak indirebilir web siteniz üzerinde buna göre bir düzenleme yapabilirsiniz.
Refli Link :Tıkla
Refsiz Link : Tıkla

Örnek olarak yaklaşık olarak 1 aydır kullanımıma göre reklamlarımı düzenledim. Daha önceden sadece görüntülü reklam ağı tıklaması alıyordum, bağlantı birimi tıklamaları bu sayede arttı.



0,20 altında sürünen kazancı 2 TL lere kadar çıkardım. Elbette dalgalanmalar oldu yine de fakat genel olarak tıklamalar artmıştı.
Günlük 10000 Ziyaretçi oturum kaydı. Sayfa üzerinde fare hareketlerini video şeklinde size sunar. Reklam yerleşimlerinizi buna göre yapabilirsiniz.
Kayıt Olmak için Burayı Tıkla
Kayıt olduğunuzda ilk 14 gün Business Plan ücretsiz olarak kullanabilirsiniz daha sonra ücretsiz versiyondan devam edebilirsiniz (Ücretsiz versiyonda günlük 1000 sayfa kaydı yapar). Özellikle Adsense reklam çalışmanızı kendi sitenize ve temanıza uygun hale getirmek istiyorsanız, ziyaretçilerinizin tıklama sıcaklığını kaydederek ona göre bir reklam yerleşim çalışması yapabilirsiniz.
Kayıt olduktan sonra İsim site Mail gibi alanları dolduruyoruz daha sonra,



Recort Site Visitors diyoruz. Sayfanızı ziyaret edenlerin, oturum kayıtlarını Video şeklinde bu özellik tutuyor.



İkinci adımda site adresinizi ekleyin.



Her ne kadar bir şey bitişik yazmış olsak da, ziyaretçilerinizin geri bildirim bırakması için çekici bir not yazabilirsiniz. Bir sonraki adıma geçtiğinizdemail adresinizi yazın gelen farklı bir kişi daha takip edecekse.
Son adımda size sitenizin sayfalarında gözükecek kodu verecek. Eğer Wordpress kullanıyorsanız, footer.php dosyasına alt tarafına /body etiketinden önce kodu ekleyebilirsiniz.



Daha sonra Cache temizleyip siteniz üzerindeki işlemi bitirebilirsiniz.



Yüklemenizi doğrulamak için,



Site adresinizi yazın ve "Verify Installation" tıklayın ve siteniz üzerinde birkaç sayfa üzerinde gezinin. Sol üstte bildirim ile doğrulandı diye yazacaktır zaten.
Heatmap
Heatmap kısmında sitenizde ziyareçilerin tıklama haritasını görebilirsiniz. Reklam yerleşimlerinizi kendi sitenize ve temanıza göre ayarlamak için, bu analizlerden yararlanabilirsiniz.

https://youtu.be/6VZ32LF30Ok?t=4s

Detaylı anlatım ve devamı kaynakta yer alıyor.



Kaynak