freelance iş ilanları

Web sitesi açarak para kazanma

3 Mesajlar 899 Okunma
lstbozum
smsonayhizmeti

akmova akmova WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Beden Eğitimi Öğretmeni
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1028
  • Beğeniler 392 / 289
  • Ticaret 10, (%100)
Web sitesi açarak para kazanma

Web sitesi açarak para kazanma sanıldığı kadar kolay bir olay değildir. Zira çok çalışmalı ve sabretmelisiniz. Sanıldığının aksine web site açarak para kazanmak zaman ve sabır isteyen bir durumdur. Bu yazımızda web sitesinden nasıl para kazanılır? Web sitesi açarak para kazanmak mümkün müdür? Web sitesi açarken nelere dikkat etmemiz gerekir? Gibi birçok sorunun cevabını bulacak ve bu sayede web site üzerinden para nasıl kazanılır sorusunun detaylı bir cevabını bulacaksınız.

Web sitesi açarak para kazanmak için yapılması gerekenler;

Planlama ve hedef yönetimi


Bir site açmayı düşünüyorsunuz ve aklınızda bir proje var. Aslında en zor şeyi başardınız demektir. Yani projeniz sizin kafanıza yattıysa artık başlayabilirsiniz. Başkalarının ne dediği umurunuzda olmasın siz eğer projenize inandıysanız vakit kaybetmeden yola koyulabilirsiniz. Ancak, bu yolun başlangıcında gerekli olan planlama ve hedefinizi belirlemeniz sitenizin ilerleyen zamanlarda oluşacak sıkıntılara çare bulmanızı sağlayacaktır. Örneğin, siteyi kurdunuz ve siteniz iş yapmaya başladı ama 6 ay sonra siteye ekleyecek yazı bulamıyorsunuz tıkandınız ve sitenizin güncelliği yok olmaya başladı işte bu durum birçok site sahibinin karşılaştığı ve hedefinden uzaklaşarak yok olmaya yüz tutuğu durumlardan biridir. Bu sorunları yaşamamak için önceden planlama yaparak, sitenizin tasarımını, logosunu, amacını, hedefini belirleyin. En azından sitenizin açılışı ile beraber siteye giriş yapacağınız 100 küsur içerik site açılmadan önce hazır bulunsun. 3-5 içerik girdikten sonra siteyi açmayın.

Etkili ve akılda kalıcı bir site ismi


Ziyaretçileriniz sitenize girdikten sonra en çok dikkat ettiği unsurlardan biri site ismi yani domaindir. Sıfırdan site kurarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri sitenin adıdır. Zira akıldı kalıcı ve etkili bir site ismi her zaman bir adım öndedir. Bu bakımdan iyi bir projeye başlarken ziyaretçilerinizi düşünerek akılda kalıcı ve etkili bir alan adı almalısınız.

Modern, şık ve sade bir tasarım


Site açacak olan bireylerin en çok sorun yaşadığı noktalardan biride site tasarımıdır. Site tasarımı son derece önemli bir unsur olup siteye giren ziyaretçilerin sitede kalma sürelerini bile etkilemektedir. Örneğin yavaş, koyu ve ağır tonlu siteler ile hızlı, sade ve pratik siteler arasında ziyaretçiler her zaman için ikinci seçeneği tercih etmişlerdir. Bu bakımdan site tasarımı oldukça önemli olup, karmaşık, koyu tonlamalara sahip ve ağır işleyen tasarımlardan uzak durmak gerekmektedir.

Özgün ve güncel içerik


Hayaller ile açılarak belirli bir zaman sonra hüsran ile sonuçlanan sitelerin birçoğunun temel sebebi özgün olmamaktır. Yani başka sitelerden alınan içerikler kopyala-yapıştır yöntemi ile kendi sitelerine aktarılmaktadır. Bu durumdan mümkün olduğunca uzak durun. Ancak bazı durumlarda alıntı yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz alıntıda ya alıntı yaptığınız sitenin adresini belirtin ya da alıntı üzerinde kendi düşünceleriniz ile özgünleştirin.

Sosyal medya kullanımı


Günümüzde sosyal medyanın öneminden bahsetmeye sanırım gerek yok. Bu açıdan bakıldığında da sosyal medya kullanımının siteler üzerinde doğrudan etkisi bulunmaktadır. Günümüzde bir çok üst düzey web site sosyal medya alanlarını aktif bir şekilde kullanmaktadır. Sizde sitenizin daha çok kitlelere ulaşmasını istiyorsanız sosyal medya alanlarını aktif olarak kullanmalısınız. Özellikle ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya alanları olan, Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarınızı web siteniz için şimdiden almaya başlayın.

Seo optimasyon ayarları

Eğer bu işte yeniyseniz seo kelimesini pek anlayamamış olabilirsiniz. Bu yüzden seo kelimesini kısaca ve basitçe açıklayacak olursak, google’ın sitenizi tanıması, sitenize değer vermesi ve sitenizi bu sayede üst sıralarda göstermesi için gereken site yapılandırma ayarlarıdır. Bu ayarlar ile siteniz google tarafından sevilir ve üst sıralarda yer alabilir. Site hızınızdan, ziyaretçilerinizin sitede geçireceği zamana kadar birçok konuda seo optimasyonu yani google ayarları sitenizin için hayati önem taşımaktadır.

Tertip, düzen ve anlatım dili


Web sitesi insanların iletişime geçtiği çok yönlü bir iletişim aracıdır. Bu açıdan web sitenizde kullandığınız anlatım dili çok önemlidir. Her zaman için ziyaretçilerinize değer verin ve asla kaba bir dil kullanmayın. Çok fazla esnekte olmayın her zaman için seviyenizi koruyun çünkü siz o sitenin sahibi onlar ise o sitenin ziyaretçileridir ve siz onlar sayesinde o sitenin sahibi oluyorsunuz. Bu yüzden kullanmış olduğunuz anlatım diline ve hitap diline dikkat edin. Bunun dışında sitenizin belirli bir kalıp içerisinde kalmasına özen gösterin. Sağdan soldan fırlamış abartılı reklamlar, görseller veya sayfayı aşmış yazılar ziyaretçilerinizin gözünde olumsuz etki bırakacaktır. Sitenizde paylaştığınız görsel boyutundan site tasarımına kadar belirli bir şablonda kalmanız sizin artınıza olacaktır.

Google’a reklam verme, site tanıtımı


Başlangıç için eğer inandığınız bir projeniz varsa google’a bir miktar para vermeniz gerekebilir. En azından başlangıç aşaması için bu unsur sitenizin daha hızlı ve çabuk bir şekilde kitlelere ulaşarak tanınmasını sağlar. Aynı zaman da çeşitli forum sitelerine üyelik yaparak bu mecralarda da sitenizi kendi emeğiniz ile tanıtabilirsiniz. Ücretli veya ücretsiz tanıtım kampanyalarından yararlanabilirsiniz.

Eğer yukarıda bahsettiğimiz unsurları yerine getirerek bir site açtıysanız en önemli işleri yapmış bulunmaktasınız. Bundan sonra kaliteli ve özgün içerikler ziyaretçilerinizi etkilemelisiniz. Ziyaretçilerinizin sitenizde daha uzun vakit geçirmesini sağlayın. Bahsedildiği kadar kolay olmasa da site açarak para kazanmak oldukça keyifli ve bir o kadar da sabır isteyen bir durumdur. Bu yüzden sabredin, özgünlüğünüz ve kalitenizi koruyun başarı gelecektir.

KAYNAK: http://www.arastiriyor.com/web-sitesi-acarak-para-kazanma/
 

 

Personal Trainer Cem Öncü / www.cemoncu.com
wmaraci
reklam

locked locked WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 33
  • Beğeniler 15 / 0
  • Ticaret 1, (%100)
Güzel bir yazı, oldukça doyurucu diyebilirim.
Ancak unutulmamalı ki sıralanan tüm maddeleri doğru bir şekilde yapılsa bile bazen işler istediğiniz gibi gitmiyor. Motivasyonu sakın kaybetmeyin ve aynı disiplinle çalışmaya devam edin.

Bunlar da benim eklemek istediklerimdi. :)
 

 

www.ikiboyutlu.com & www.parmakkaykayi.com

akmova akmova WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Beden Eğitimi Öğretmeni
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1028
  • Beğeniler 392 / 289
  • Ticaret 10, (%100)
Kesinlikle katiliyorum hatta en onemlilerden birine degindiniz motivasyon kayboldugu an is bitiyor zaten. Bu yuzden sabretmeli ve motive olmaliyiz. Genelde hepimizin dustugu hata ilk 2 3 ayda para kazanabilecegini dusunmek oluyor. Ve o zaman geldiginde para kazanilamadigi zamanda motivasyon dibe vuruyor maalesef :)
 

 

Personal Trainer Cem Öncü / www.cemoncu.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al