lostyazilim
tr.link

Web Sitesi Açmadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 6 Madde

18 Mesajlar 1.913 Okunma
acebozum
tr.link

EmreGuven EmreGuven emree.net Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1521
  • Beğeniler 470 / 433
  • Ticaret 35, (%100)
1- Plan & Program

Bir web sitesi açmadan önce yapmanız gereken ilk şey “plan ve program” olmalıdır. Alelacele web sitesi açılmaz. Öncelikle sitenizde kullanacağınız tema&script vs araştırın, web siteniz ismini düşünün, site için ayırabileceğiniz zamanı hesaplayın ve eğer kazanç sağlamak için açıyorsanız sitenin tutacağına ihtimal veriyorsanız açın.

2- Bütçe

Web sitesi açarken en önemli etkenlerden birisi bütçedir, hatta en önemli etken diyebiliriz. Bir web sitesine ne kadar yatırım yaparsan o kadar çok karşılığını alırsın. Domain+hosting+tema&script giderleri için yeterli bütçeye sahip olduğunuzdan emin olun. Ve asla ucuza kaçmayın.. eğer başarılı bir sitenizin olmasını istiyorsanız domain ve hostingi en kaliteli/güvenilir firmadan alın. Hosting için ucuza kaçmayın, kaliteli paketler satın alın sitenin geleceği ve emeklerinizin bir anda yok olmaması için faydalı olacaktır. Ayrıca bütçe sadece bunlardan ibaret değildir, sitenizin yükselmesi ve tanınması için reklam ve seo çalışmalarına ihtiyacınız olacak, onlarıda göz önünde bulundurun ve bütçenizi ona göre ayarlayın.

3- Yaratıcılık & Özgünlük

Tabiki de yaratıcılık Allah’a mahsustur ancak burda bahsettiğimiz yaratıcılık fikir niteliğinde 🙂 Yaratıcılık ve özgünlük açacağınız site için kesinlikle çok önemli bir faktör. Sitenin isminden tut, tasarımına, içeriğine herşey yaratıcı ve farklı olmalı ki insanların dikkatini çekmelisiniz.. İnsanların sizin sitenize gelmesi için sebepleri olmalı. Sitenizin ismi dikkat çekmeli, tasarım kullanışlı ve zevkli olmalı, içerikler başka sitelerden alıntı değil, tamamen size özgü olmalı.

4- Analiz

Her sektörde olduğu gibi analiz kesinlikle şart. Rakiplerinizi inceleyin, ne kadar rakibiniz var ve hangilerine kafa tutabileceksiniz düşünün. Rakiplerinizin paylaşımlarını inceleyin, ne tür paylaşımları ne kadar okunuyor, hangileri dikkat çekiyor inceleyin. Eğer rakibiniz bir çiçeğin nasıl yetiştirildiğini yazıyorsa örnek veriyorum; siz o çiçeğin nerelerde yetiştirildiğini, ne kadar sürede yetiştiğini, ona benzeyen türleri vs yazın. Eğer bütçeniz kısıtlı ile mümkün oldukça rakabetin az ve kolay olduğu bir sektör seçin. 3 Tane berber dükkanı olan bir mahalleye gidipte berber dükkanı açarsanız boşa emek ve bütçe harcamış olursunuz. Tabi eğer bütçeniz güçlüyse cafcaflı bir berber dükkanı açarsınız insanların ilgisini çekersiniz diğer 3 berber dükkanını saf dışı bırakabilirsiniz.

5- Zaman ve Ortak

Eğer kaliteli bir site yapmak istiyorsanız geniş bir zamana ihtiyacınız var. Günlük en az 2-3 özgün içerik girmelisiniz o yüzden hem arıştırma hemde yazmak için zamanınız olması gerek. Gerek içerik, gerek bütçe açısından bir ortağınızın olması size avantaj sağlayacaktır. Bu sayede fazla içerik girebilir, farklı fikirler üretebilir, daha çok emek harcayıp daha çok geri dönüş sağlayabilirsiniz. Eğer bir ortak bulamıyorsanız veya ihtiyaç duymuyorsanız kaliteli editörler ile bu eksikliği giderebilirsiniz. Ben hepsini tek başıma hallederim derseniz size kalmış, genelde bu niyetle çıkılan yol fazla uzun sürmüyor benden söylemesi 🙂

6- Hırs, Azim ve Mücadele

“Takdir ediliyorsan değil taklit ediliyorsan başarmışsın demektir” diye bir söz vardır ve bu sektörde eğer başarıya ulaşırsanız sık sık duyacaksınız. Eğer başarılı bir iş yaparsanız her zaman sizinle uğraşacaktırlar. Sitenizi klonlayacaklar, yazılarınızı çalacaklar, hatta saldırı bile yapacaklar.. Her zaman önünüze engel çıkaracaklar sakın pes etmeyin çünkü asıl olay orada başlıyor.. Ne kadar engel koyarlarsa koysunlar azimle yola devam edin, her engeli aşın sonunda emeğinizin karşılığını alacaksınız. Ve asla; “O kadar uğraşıyorum niye hit gelmiyor.” demeyin kimi site 1 ayda tutar kimi site 6 ay. Sektöre ve kalitene göre değişir o, asla pes etme 🙂

KAYNAK

70826 darknov4 babfo

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

SerhatAtilkan SerhatAtilkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Editör
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 228
  • Beğeniler 4 / 43
  • Ticaret 8, (%100)
Elinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım :)
EmreGuven

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1521
  • Beğeniler 470 / 433
  • Ticaret 35, (%100)
SerhatAtılkan teşekkür ederim hocam :)

• Üyelik 17.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Editör
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 228
  • Beğeniler 4 / 43
  • Ticaret 8, (%100)
Şimdi dikkatimi çekti de sitede alt kısımdaki 'Form Dağılımı' ne anlama geliyor?
EmreGuven

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 13.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1521
  • Beğeniler 470 / 433
  • Ticaret 35, (%100)
SerhatAtılkan Siteyi yeni açtığım için daha düzenlemeleri bitmedi, footer kısmına geçmedim henüz, kaldırıcam onları :)

tukazon tukazon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 35 / 15
  • Ticaret 23, (%91)
Hocam ellerinize sağlık... Bu işe bir hevesle başlayıp sonradan hayal kırıklığına uğrayan o kadar çok kişi var ki... Web site açacaklar için gerçekten güzel bir paylaşım
EmreGuven

kişi bu mesajı beğendi.

70826 70826 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 06.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1057
  • Beğeniler 228 / 482
  • Ticaret 17, (%100)
“Takdir ediliyorsan değil taklit ediliyorsan başarmışsın demektir” diye bir söz vardır ve bu sektörde eğer başarıya ulaşırsanız sık sık duyacaksınız. Eğer başarı bir iş yaparsanız her zaman sizinle uğraşacaktırlar. Sitenizi klonlayacaklar, yazılarınızı çalacaklar, hatta saldırı bile yapacaklar.. "

Kesinlikle öyle güzel yazı olmuş, eline sağlık.
EmreGuven

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Editör
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 228
  • Beğeniler 4 / 43
  • Ticaret 8, (%100)

EmreGüven adlı üyeden alıntı

SerhatAtılkan Siteyi yeni açtığım için daha düzenlemeleri bitmedi, footer kısmına geçmedim henüz, kaldırıcam onları :)

Anladım. Hayırlı olsun :) Bende bilmediğim bir şey mi diye merak ettim. Başarılar...
EmreGuven

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1521
  • Beğeniler 470 / 433
  • Ticaret 35, (%100)

SerhatAtılkan adlı üyeden alıntı

Anladım. Hayırlı olsun :) Bende bilmediğim bir şey mi diye merak ettim. Başarılar...

Teşekkür ederim. Vardır bir amacı açıkcası bende hiç bilmiyorum onu :D

gorkemaslan adlı üyeden alıntı

“Takdir ediliyorsan değil taklit ediliyorsan başarmışsın demektir” diye bir söz vardır ve bu sektörde eğer başarıya ulaşırsanız sık sık duyacaksınız. Eğer başarı bir iş yaparsanız her zaman sizinle uğraşacaktırlar. Sitenizi klonlayacaklar, yazılarınızı çalacaklar, hatta saldırı bile yapacaklar.. "

Kesinlikle öyle güzel yazı olmuş, eline sağlık.

Teşekkür ederim hocam sağolun :)

tukazon adlı üyeden alıntı

Hocam ellerinize sağlık... Bu işe bir hevesle başlayıp sonradan hayal kırıklığına uğrayan o kadar çok kişi var ki... Web site açacaklar için gerçekten güzel bir paylaşım

Teşekkürler hocam, açıkcası yazma sebebim oydu son zamanlarda site açmak isteyen ancak tecrübesi olmayan çok insan gördüm o yüzden böyle birşey yazayım dedim. Umarım faydalı olur :)
tukazon

kişi bu mesajı beğendi.

Rastena Rastena WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 3775
  • Beğeniler 836 / 1380
  • Ticaret 190, (%100)
Her zamanki gibi çok güzel bir konuya değinmişsin.
Eline sağlık :)
EmreGuven

kişi bu mesajı beğendi.

prestij
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al