:):) Bir web sayfası oluşturmak için Kod yazılabilmesi için bazı yazılım dillerinin bilinmesi gerekir fakat bundan ziyade öncelikle beynimizde nasıl bir web sitesi oluşturacağımız hakkında bir taslak oluşturmalıyız.Taslak oluşturulduktan sonra taslağını oluşturduğumuz web siteyi oluşturmak için hangi yazılım dillerine ihtiyacımız olduğunu belirlemeliyiz.Bu yazılım dillerinin temel amaçlarını ve nasıl kullanmamız gerektiği ile ilgili yazılar okuyup kodlama derslerine başlanmalıdır.:)

Yazılım Dilleri Nasıl Öğrenilir?
Yazılım dilleri en sağlıklı olarak sosyal medya platformlarında paylaşılan videolar aracılığıyla öğrenilir denilebilir.Videolar izlenirken anlayamadığımız yerler tekrarlanarak izlenmelidir ayrıca ezbere hareket etmemek, mantığını anlamaya çalışmanız web Sayfa oluşturmanızı kolaylaştıracaktır.Öğrenmeniz için bir önemli püf nokta ise yazılım dillerini küçüğe almamanız ve şımarmamanızın ne kadar önemli olduğudur.

Hangi Yazılım Dilinden Başlamalıyım?
Hangi yazılım dilinden başlamanız gerektiği yapacağınız Web sayfasına göre değişeceği kanısı yanlıştır.Sıfırdan başlamak isteyenler için ilk başta önereceğimiz yazılım dilleri HTML ve CSS'dir.
Bu yazılım dilleri görünüm için etkili olmasından kaynaklı olarak web sayfası oluşturmak için yeterli değildir.Bu yazılım dilleri öğrenildikten sonra ne öğrenmeniz gerektiği hakkındaki fikriniz oluşacaktır.

Web Sayfası Oluştururken arşılaşacağımız engeller nelerdir?
Kodlama derslerine başladığımızda karmaşık gelmesi yazılıma başlamak isteyenlerin karşılaştığı en kritik engellerdendir.Sizin burada yapmanız gereken olabildiğince basit düşünüp püf noktayı kavrayabilmenizdir.
Bu engellerden bir örnek daha verilmek gerekirse yazdığınız kodlardaki ufak hataların web sayfasını altüst etmesi ve yazılımcının bu hatayı bulması çok uzun sürdüğünden sabretemeden pes etmesi örneği verilebilir.
Ve son olarak karşılaşılan problemlerden biri de yazılıma başlayan kişilerin klavyeye tam anlamıyla hakim olmamasıdır.Bunun çözümü ise internetten bulabileceğiniz 10 parmak dersleridir.Çoğu insan bunu küçük bir engel olarak düşünse de uzun vadede ciddi sıkıntılar doğurabilmekte.

Kod yazmak hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir?
En popüler yanlışlardan biri kodlama yazmak için İngilizcenin tamamen bilinmesi veya bilinmesi gerektiğidir.İngilizce bilmenin kodlama yapmanıza yardımcı olacağı doğrudur fakat kodlama yapmanız için temel etken değildir.
Bir diğer yanlış ise yazılım hakkında her şeyi biliyorum düşüncesidir.Teknoloji dinamik bir alan olduğu için sürekli kendini yenilemektedir ve yazılımcının da sürekli kendini geliştirmesi gerekir.

Web sayfası oluşturmak bir meslek midir?
Bu sorunun cevabı oldukçta nettir çünkü Yazım ve kodlama alanında birçok meslek mevcuttur ve bu işten güzel paralar kaldıran insanlar vardır.Bu insanların yaptığı iş nedir diye sorarsanız web sitesi oluşturup satarak para kazanmak denilebilir.Unutulmaması gereken bir şey ise her işte olduğu gibi Yazılım Mühendisliği kolay bir iş değildir.
KAYNAK : http://miranekmen.com