lostyazilim
tr.link

Webmaster’ın Tarayıcısında Olması Gereken Eklentiler

4 Mesajlar 807 Okunma
acebozum
tr.link

ecirik ecirik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 34
  • Beğeniler 15 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar size bugün gerekli bir konuyu anlatacağım. Webmaster ve tarayıcı kelimeleri bir araya geldiği zaman genelde tercih ağırlıklı olarak Firefox olacaktır ki önereceğimiz “Webmaster’ın tarayıcısında olması gereken eklentiler” de bu tabanda olacaktır.
Bir çok webmaster ya da internetsite yöneticisi bu eklentileri tanımakla birlikte pek çoğu ise bu eklentileri tanımadığı gibi bu eklentilerin yokluğunda hayli zaman kaybettikleri bir gerçek. Zamana endekslediğimiz bu sekiz eklentiyi bilmeyenler yakından tanıdıklarında ne demek istediğimiz o zaman daha net ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan internetmaster için dşayetli 8 eklentiyi birliktece temel görevleri anlamında tanımaya başlayalım.

Firebug Firefox

Her 100 internetmaster’a sorulsa sanıyorum 99 tanesinin ilk başta sayacağı firefox eklentilerinin başında FireBug gelir desek abartmış olmayız sanıyorum. Sayfa üzerinde direkt olarak değişiklikler yapmak sureti ile eş zamanlı olarak uygulanan prosedürün sonucunu görebileceğiniz kaliteli bir eklenti. Özellikle CSS düzenlemelerini internet sayfası üzerinde yaparken sonuçlarını da bunun yanı sıra izleyebileceğiniz her internetmaster’ın tarayıcısında olması gereken ilk baştaki uygulama.

FireFTP

Firefox’un içinde bir FTP clientsinin olması hiç kuşkusuz hem zamandan tasarruf demek hem de kolaylik demek olsa gerek. FireFTP tamamıyla bedava olan FTP programının firefox sürümü ki esasen birçok kullanıcının bilgisayarında FTP clientsi olarak kullandığı uygulama bu firefox eklentisi ile artık tarayıcınızda yer alacak.

Web Developer Toolbar

Herhalde kısa ve öz olarak bu eklentinin görevini transferya çalışsak adı kadar etkin olamazdık sanıyorum. Web Developer Toolbar (internet geliştiricisi araç çubuğu) Firefox’a bir internet geliştirme araç menüsü ekleyerek DIV’ler arasında dolaşırken bu alanları özel olarak renk tonu ile vurgular ve sizlere zamandan tasarruf etmenizi sağlayan hayli faydalı ve fonksiyonel bir eklentidir.

Rank Checker Firefox Extension

Google, Yahoo ve Microsoft Live Search, hangi arama motoru sitenize ve sayfalarınıza ne kadar dşayet vermiş, bütün bunları görmek için kolay ancak amacına yönelik hoş bir firefox eklentisi. Sitenizin ya da sitelerin rank dşayeti her an tarayıcınızda elinizin altında.

PluginMeasureIT

Bir internetsitesine ait sayfada bulunan unsurların genişlik ve yükseklik dşayetlerini çabucak almak için kullanabileceğiniz hoş bir firefox eklentisi desek sanıyorum eklentinin amacını dile getirmiş olabiliriz.

ScreenGrab

Bir internet sayfasını görsel dosyası olarak kaydetmek istermisiniz? O zaman bu eklenti de tarayıcınızda yer almalı, ister görüntülenen kısmı ile dilerseniz de komple sayfayı görsel dosyası alarak kaydetmenizi sağlayan bir firefox eklentisi.

IE Tab

Mozilla / Firefox içinde gömülü bir Internet Explorer’ı kullanmanız için imkan tanıyan enteresan bir eklenti. Ayrı bir sekmede ilgili internet sayfasını IE görünümünde izlemenizi sağlar.

View Source Chart

Hızlı bir biçimde internet sayfalarının HTML kaynak kodunu farklı bir şekilde görüntülemenizi sağlayan eklenti.

Eğer bu eklentilerin dışında sizin keşfettiğiniz farklı özelliklerde, webmaster’lara yönelik firefox eklentilerini biliyorsanız yorumlarınız ile bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak; http://www.erdemcirik.org/2014/03/webmastern-taraycsnda-olmas-gereken.html?ref=wmaraci
karrizima

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)
İyi güzel bir yazı. Dşayet ne bu arada? :)

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)
hiç biri yok alexa trafik rank yeterlidir.

karrizima karrizima WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web Tasarım SEO ve Oto Kuaför
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 229
  • Beğeniler 116 / 35
  • Ticaret 1, (%100)
Gerçek webmasterın işine yarıycak eklentiler. Teşekkürler. Şu an mozillayı yeniden kuruyorum :D

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al