lostyazilim
tr.link

Wordpress Hakkında Dikkatimi Çeken Bir Yazı.

5 Mesajlar 663 Okunma
acebozum
tr.link

crookersss crookersss </codenart> Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WM
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 569
  • Beğeniler 212 / 177
  • Ticaret 1, (%100)
Bir blogda php üzerine bir kaç yazı okuyordum. Fakat yazar açık kaynak kodlu yazılımlara baya bi takılmış. İlkel olduğuna, güvenlik sorunları olduğuna, 6 yılda bir bug çözdüklerini vs. Abimizin biri de altına bir yorum yapmış. Benim dikkatimi çekti bakalım sizin fikirleriniz ne olacak.

Yıllardır Wordpress'in geliştirilmesinde aktif rol alıyorum. Bir çok yurtdışı seminer ve toplantılarına katıldım. Hatta geliştirme konusunda sunumlarda bile bulundum. Bu bilgi ve birikim dahilinde her zaman blog yazılarını okur ve takip ederim. Fakat bu yazıda gerçekten kendini üstün görme ve alt seviyede bu işlere ilgisi olanları küçümseme tarzında anlatımlar dikkatimi çekti.

Öncelikle Wordpress'e "ilkel altyapı" diyerek bahseden bir insanın bu yaşa nasıl geldiğini merak ederim. Sizilerin çok sonra öğrendiği bir çok yenilik bu altyapıda binlerce insanın emeği ile entegre ediliyor. Ki isteyen herkes güvenle kullanabilsin. Her an, her dakika, hatta sen bu yazıyı okurken bile bu projeye destek veren herkes Wordpress'in gelişimi için uğraşıyor.

Her tartışma da güvenlikten gem vurulur nedense. Halbuki dünya üzerinde Bankalar, Devletlerin Resmi Siteleri, Apple, Yahoo, Chrome Browser, Özel Alt Yapılı Siteler vs. gibi kapalı ve özel cyrptolar içeren siteler bile güvenlik konusunda hiç bir zaman emin değilken. Wordpress gibi popüler bir içerik yönetim sisteminin bu kadar saldırıya maruz kalması çok normaldir. Bu yönden bakılırsa güvenliği sağlayamayan sitenin yöneticisidir. Bu konuda internet üzerinden küçük bilgiler ile sitenizi daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Sonuç olarak. İnsanların blog, kişisel hobi ve hatta ticari amaçla Wordpress kullanıyor olması bir ilkellik değildir. Ülkemizde web site satışı yapan firmalar özel yazılımlarına fahiş fiyatlar istiyor ki haklılarda. Fakat yine ülkemizde özel altyapıya bütçe ayıran firma ne yazık ki çok fazla değil.

Siz bu işin ticaretini yapıyor olsanız 500TL - 1000TL bütçesi olan firmalar için sıfırdan özel bir altyapı hazırlayıp bide tasarım mı yaparsınız yoksa Wordpress mi kullanırsınız ?

Bir blog yapacak olsanız sıfırdan bir özel yazılım mı yazarsınız yoksa o küçümsediğiniz Wordpress mi ?

Bu soruların cevabı sizin için hala Özel Yazılım ise. Bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla.

wmaraci
reklam

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
konuyu açan arkadaşa şu şekilde katılıyorum evet çok fazla bug oluyor bu doğru hatta en son wordpress sürümde bir sürü insan burada sorun yaşadığını dile getirdi

Ben bu tarz durumlarda beklemeden yana kullanıyorum sonrasında günceli yorum kafam ağrımıyor aynı şey telefonlar içinde geçerli biraz sabırlı olmak lazım hemen güncelleme geldi diye atlamamak gerekiyor.

Yoruma yapan arkadaşa %100 katılıyorum

bir işin ticaretini yapacaksam ve bir ürün satacaksam wordpress kullanmam bunun için birden fazla şirket var tsoft ideasoft ws bunlardan destek alırım

kişisel blog ise sadece wordpress kullanırım
crookersss

kişi bu mesajı beğendi.

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Bir işi, emeği, ürünü küçümsemek her zaman en kolayıdır, genelde yurdum insanı bunu yapar; çünkü küçümsemek ve karalamak için hiçbir emek vermeye gerek yoktur. Ama kendisi hep saha iyidir, daha özeldir, güzeldir. Yol verin gitsin kendisine.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

crookersss crookersss </codenart> Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WM
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 569
  • Beğeniler 212 / 177
  • Ticaret 1, (%100)

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

Bir işi, emeği, ürünü küçümsemek her zaman en kolayıdır, genelde yurdum insanı bunu yapar; çünkü küçümsemek ve karalamak için hiçbir emek vermeye gerek yoktur. Ama kendisi hep saha iyidir, daha özeldir, güzeldir. Yol verin gitsin kendisine.

Peki sizce bu işi ticarete dökme konusunda ne düşünüyorsun üstad. Yeni wordpress altyapısı ile site satmak hakkında.

wmaraci
wmaraci

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Sattığınız Wordpress değil, sizin kurduğunuz sistemdir diye düşünüyorum.
Tema, eklentiler, işlevsellik.. Hepsinin kombinasyonundan sağlıklı bir sonuç çıkarabilirseniz zaten o ücreti hak etmişsiniz demektir.
crookersss

kişi bu mesajı beğendi.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al